Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.02.06. 12:23 Tévésámán

Watchmen: Rendezői Változat (Watchmen: Director's Cut, 2009)

 

Kb. két hét szórakázás után rátaláltam Az Őrzők rendezői verziójára, amit már akkor meg akartam nézni, amikor még a képregényt nem is olvastam.

 

Anno moziban láttam a Watchment, előtte semmit nem tudtam róla, csak Rorschach fantasztikus maszkja volt az, ami megfogott. Mikor kijöttem a vetítésről, úgy gondoltam, hogy ez valami hihetetlenül jó és a meglévő akcióban (mozijegyért olcsóbban megveheted) megszereztem magamnak a képregényt. Elolvastam és ezek után a film nagyon sokat vesztett az erejéből, mert Alan Moore és Dave Gibbons műve rengeteg kört ráver Zack Snyder rendezésére. Sok apró mellékszál akad, amik lassan összefutnak; minden mindennel összefügg, gyakorlatilag nincs lényegtelen mozzanat és annyi pici részlet van, amit az ember elsőre talán észre sem vesz - és még sorolhatnám a nagyszerűségét igazoló tényeket. A képregény sokkal durvább, intelligensebb és izgalmasabb - elolvasása után a karácsonyra kért Watchmen-dvd megtekintésekor úgy gondoltam, hogy ez az egész mozi annyira lassú és gyakorlatilag alig történik valami. Ugyanakkor a mozgókép mellett szól, hogy a felturbózott látványvilágnak köszönhetően Patrick Wilson Nite Owl II-ja és Malin Akerman Laurie Jupiterje sokkal jobban néz ki, mint rajzolt eredetijeik - mindketten kicsit szimpatikusabbak is. Emellett pedig egyszerűbb lett az egész eseménysor, mert a képregény rendkívül bonyolult cselekményű. A filmhez azért szükséges kellő intelligencia, és sokkal többről van szó benne, mint maszkok mögé bújt önbíráskodókról.

 

Link az eredeti filmről szóló írásomhoz

 

 

Na, de most térjünk rá a Rendezői Változatra! Sokkal több benne a durva jelenet, több a káromkodás és több a kis látványbeli részlet, ami az eredeti műre utal (pl: a Nostalgia parfüm reklámja, a Gunga Diner, vagy a Piramis Szállítmányozás autója). Nagyon tetszett, hogy a mozis verzióban csak egy pillanatra látható újságos és a srác, aki egész nap ott lebzsel a standjánál a Tales of The Black Freighter című képregényt olvasva, itt lényegesebb szerepet kap. Többször láthatjuk a súlyos döntés előtt álló Nixont és vezérkarát, valamint picit több időt tölthetünk a New Frontiersman szerkesztőségében. Megjelennek a kontyosok (egy huligánbanda) és a hozzájuk kapcsolódó, a képregényben nagyon sokkoló Hollis Mason-jelenet szintén bekerült.

 

 

A képen a főszereplők és középen Zack Snyder. Az eredeti vágás kb. 2 és fél óra, a Rendezői 3 óránál valamivel több, mégis azt mondom, hogy az a plusz harminc perc és a kevesebb kivágott erőszak miatt sokkal közelebb áll a Director's Cut az alapjául szolgáló világhírű grafikus novellához, mint moziban bemutatott társaKár, hogy szinte semmi nincs róla az interneten...

 

Pontozás:

 

imdb: 7.7 (Watchmen)

 

Szerintem: 6/5 (Rendezői Változat)

 

Utólagos szerkesztés: Zack Snyder bármelyik filmje sokkal jobb Rendezői Változatban, de sajnos egyiket se adják ki hazánkban legális formában... Még utólagosabb szerkesztés: 2016-ra már megvan eredeti külföldi blu-rayen az Ultimate Cut is, ami a Rendezői Változat, kiegészítve a Tales of the Black Freighter rajzfilmmel. Ez már megközelíti a 4 órás játékidőt, akit érdekel, keressen rá a Keresőben, egy videóban értekeztem róla!

 

Hírek:

 

- Hamarosan a mozikban a Sucker Punch (Álomháború), amit Zack Snyder írt, rendezett és pénzelt, valamint az itt Sally Jupitert játszó Carla Gugino is benne lesz. Én már nagyon várom!

 

- Az egyik forgatókönyvíró, Alex Tse következő munkája a Ninja Scroll című fantasy-akció, ami a középkori Japánban játszódó, démonokkal és izgalommal teli harcolós filmnek ígérkezik. (Ha jól tudom, nem készült el.)

 

- Malin Akermant a Catch .44 névre hallgató thriller-krimiben láthatjuk majd Bruce Willis és Brad Douriff oldalán - a történet Las Vegas alvilágában játszódik.

 

- Jackie Earle Haley szerepelni fog a Dark Shadows című vámpíros horrorban, Johnny Deppel. (Erről is született azóta írás.)

 

- Jeffrey Dean Morgan a Dibbuk Box-ban játszik egy apát, aki a lányát kísértő ősi szellemmel próbálja meg felvenni a harcot. (Ebből lett a Démoni doboz.)

 

- Carla Gugino következő munkáinak egyike a Girl Walks Into A Bar lesz, ami egy érdekesnek tűnő fantasy-vígjáték, valamint szerepel még Jim Carrey új filmjében, a Mr. Popper's Penguins-ben is.

 

Tegnap volt szerencsém látni az Ed, Edd 'n Eddy's Big Picture Show-t, erről készül a bejegyzés; valamint a Predators-t, amiről szintén én értekezek a közeljövőben. Mozsárágyú is jelentkezik nemsokára a Ping-pong: Az ököl színreléppel.

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr992641884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása