Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.12.24. 22:02 Mozsárágyú

Beethoven (1992)

 

     Ha minden családi moziként eladott film ilyen lenne, akkor jobb világban élnénk. Mert manapság azt is ilyen néven reklámozzák, amiben természetfeletti dolgok, meg gyilkosságok és mittudomén, beszélő állatok szerepelnek. Szóval jó sok szemét.

     Ezt a filmet (a folytatások nem érdekelnek) mindig is szerettem. A főszereplő egy bernáthegyi, aminél aranyosabb dög nincs is ezen a bolygón, talán csak a panda. És ha már van állat, kellenek gyerekek is, szóval a középpontban egy háromgyerekes család áll, Newtonék, a családfő pedig nem Isaac, hanem George (Charles Grodin). Van még egy feleség (Bonnie Hunt) és három gyerkőc, kicsik-nagyok. Egy nap szó szerint besétál hozzájuk egy tündéri kölyökkutya, akit elneveznek Beethovennek. Az apuka, saját bevallása szerint az élete tönkremenetelét köszönheti az egyre növekvő jószágnak, ám később számára is világossá válik, hogy a család teljes jogú tagja a kedves behemót. Viszont amikor szembesül a kutyus iránti érzelmeivel, Beethoven már egy velejéig gonosz és kísérletező kedvű állatorvos (Dean Jones) kezében van. De a megsüketült német zseniről elnevezett négylábút nem olyan fából faragták, hogy ne lenne ötlete a kiszabaduláshoz. És Newtonék is bármire képesek, hogy visszakapják a bús képű ebet...

   

    A kutyuskát nem tudnám elég jelzővel illetni, annyira aranyos. Charles Grodin nekem garancia a biztos nevetésre, az egész film kedves és csak helyenként csordul túl az ömlengésnek köszönhetően. Ez még akkoriban készült, amikor nem fulladtak bele a mozinézők az állatos filmekbe, jó sok kiaknázható lehetőséget adott a bernáthegyi növekedése a röhögéshez. A kutya minden családtagnak segít valamilyen módon, és kiemelt fontosságú George-hoz fűződő viszonya.

    A mellékszereplők esetében pedig teljesül a sztárparádé fogalma. Stanley Tucci és Oliver Platt két nem túl okos, ám kevés ízléssel rendelkező kóklert alakít, akik segédkeznek a gonosz állatdokinak. Megtekinthetjük, milyen frizurával rendelkezett 1992-ben David Duchovny, aki bizonyos kultúrákban Mulder ügynökként ismert. Az egyik gyermek (Christopher Castile) az Egyről a kettőre című sorozatból lehet ismerős (amit asszem, megint elkezdtek sugározni egy adón). A stáblistán az Edmont Dantes álnév mögött valójában John Hughes rejtőzik, akinek többek között a Repülők, vonatok, automobilok címmel rendelkező gyöngyszemet is köszönhetjük.

     Szerintem ez a maga nemében egy kiváló film. Vannak benne gagyi dolgok és hát persze, hogy hatásvadász, de Beethoven nagyon ölelni való. A névrokona pedig egy zseni volt. Például ez is egy kiváló darab a munkásságából:

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr922537615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása