Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.02.02. 16:31 Mozsárágyú

Evan, a Minden6ó (Evan Almighty) 2007

     Steve Carell az orrba való borotvahabhelyezéstől, a veszélyes vadállatokkal való forgatáson át, a tökéletes ordítás kifejlesztéséig mindent megcsinált e film kedvéért. Eredménye egy röhögős, ám a végére lesüppedő mozi lett.

     A Minden6óból ismert Evan Baxter (S. C.) megpróbál az adófizető polgárok pénzéből élni, azaz képviselőnek áll. De ő nem az a fajta, aki mindenkin átgázol és semmibe veszi a törvényt, épp ezért - bár nem hisz benne túlzottan -, megkéri Istent (Morgan Freeman), hogy segítsen neki jobbá tenni a világot. (Nálunk ilyesmi nem szükséges, hiszen itt nagy a jólét.) Csinos házba költözött családjával, oltári kocsija van, már tényleg csak ez a célja. És a címzett veszi a lapot, rávezeti Evant a megoldásra; úgy teheti jobbá a világot, ha megépíti Noé bárkáját. Hősünk persze először őrültnek gondolja a magát Istenként bemutató valakit, aztán meg saját magát. Megváltozik a külseje, rejtélyes körülmények között napról napra több állat jelenik meg a telkén, a családja és a munkatársai se tudnak mit kezdeni vele. De eljön a nap, amikor rájön, hogy tényleg a bárkaépítés a feladata. Azt is megtudja új "haverjától", hogy melyik nap jön az özönvíz, szóval már látja az alagút végét. De odáig még el is kell jutni, és lehet, hogy nem a kertben ólálkodó oroszlánok meg párducok a veszélyt jelentő lények, hanem az emberek. Azaz, nem emberek, hanem politikusok. Haha.


     Nagyon jól indul a film, de igazából a 2 főszereplőn kívül más nem nagyon marad meg az ember emlékezetében. A feleséget Lauren Graham játssza, aki a rajtam kívül mindenki által nézett Szívek üdülőjében tűnt fel anno; Molly Shannon - ő egy elég idegesítő ingatlanügynök, vagy mi - meg a Diszkópatkányokból lehet ismerős. Ja, de mondjuk itt van még John Goodman, aki egy gonosz poliPtikust alakít. Szóval az első 40 perc bővelkedik mókás történésekben, és persze állatokban, egyes jeleneteken vihogva röhögtem. Aztán átváltunk az érzelmes amerikai filmes megoldásokra, majd megint jönnek a vicces részek, és végül a tetőpont, ami izgalmas, és ahol a legtöbb vizuális effektus kerül a képernyőre. Gyakorlatilag ez egy olyan vígjáték, ami számomra végtelenül unalmas mondanivalóval bír, de azt egész jól tálalják. Nem olyan vészes a vége, mint a Jim Carrey-s istenes filmnek.

     Az állatok jó sok vidámsággal szolgálnak, de Steve Carell rajtuk is túltesz. Ő egy igazi állat, a szó pozitív értelmében, miatta jó a film. Igazából minden jelenetben van valami, ami jó, tehát a csöpögősnek induló részek is végül nevetősekké válnak. Semmi más értelme nincs ennek az alkotásnak, minthogy lehet rajt nevetni. És van benne sok-sok elefánt és maci és vízipaci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Érdekesség, ami csak nekem tűnt föl valószínűleg, hogy 3 Beatlesre való utalás is tartózkodik a filmben. Ó, és a vége az fenomenális! Így akkor idehelyezem a világ egyik legidegesítőbb zeneművét, ami ugyanakkor rendelkezik valami bájjal.

Tévésámán: A nemrég megvásárolt 11 eredeti dvdből ez az első, amit megírtunk. A dvd maga jelenleg 990 Ft-ért kapható és megnézve az egészet, azt mondom, nagyon is megéri. Sok vicces extra van, a főmenü poénos, az alatta szóló hülye zenét pedig szerintem nem lehet megunni:) A film maga óriási, annak idején moziban is megnéztük és most másodszor legalább annyira tetszett!

"BIRKÁÁÁÁÁÁÁÁÁK!"

A zenét sajnos levették....

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr481723093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása