Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.01.19. 18:45 Tévésámán

Micsoda csapat! (A League of their own, 1992)

A 18 évvel ezelőtti recept még ma is működik: Vegyél egy nem mindennapi eseményt, tegyél hozzá pár szép színésznőt (nem árt ha van köztük tehetséges is), egy remek férfiszínészt, egy "zenészt", egy komikust, pár ismert arcot mellékszereplőnek, és adj hozzá egy nagy adag humort: kész a finom vígjáték.

A szokatlan helyzet most az, hogy az 1940-es évek Amerikájában néhány gazdag pofa szervez egy női baseball-ligát. Amíg a férfiak a fronton harcolnak, a nép addig sem marad enélkül a tipikusan amerikai sport nélkül. Főhősünk Dottie (Geena Davis), aki húgával, Kittel (Lori Petty) kisvárosuk női baseball-csapatát erősíti - egyébként pedig mindketten fejőnők. Egy (Dottie szemszögéből) jól sikerült meccs után felkeresi őket Mr. Capadino (Jon Lovitz), és felajánlja nekik, hogy játszhatnak a készülő profi ligában. Kit végül ráveszi nővérét, hogy fogadják el az ajánlatot, és így hamarosan útra kelnek a Harvey Fieldre, ahol a legjobbakból 5 csapatot formálnak az edzők. És megkezdődik az első női baseball-liga története...

A férfi főhős, Tom Hanks, neve ma is nagyon jól hangzik, a többiek felett azonban már eljárt az idő. Viszont itt még Geena Davis csodásan néz ki, remekül játszik, és a magyar hangja is tök jó! A mellékszereplők közt van az ekkortájt színészkedő, mára műanyagarcú és szintentizátorhangú Madonna; a régen komikusként, ma már inkább irritáló talkshowmadárként ismert Rosie O'Donnell; a szerintem nagyon jó Megan Cavanagh; a mostanra lecsúszott Bill Pullman; és a rendezésben (is) nagyszerű Garry Marshall. Felismerhetetlenül, de benne van még Tea Leoni és Harry Shearer is egyébként. A filmet Garry húga, Penny Marshall rendezte - az ő nevéhez fűződik még a Reneszánsz ember és a Fiúk az életemből. A történet valódi eseményeken alapul: Dottie Collins, az egykori legendás női játékos; valamint az egyik ötletgazda, Kelly Candaele anyjának és az ő húgának életén.

Érdekességként leírom még, hogy a sztárallűröktől amúgy sem mentes Madonna utálta az egész forgatást, az összes kollégáját, szóval számára teher volt ez munka. Valamint azt is, hogy Jon Lovitz-nak eredetileg több szerepe lett volna, de mindent kivágtak... Külön kiemelném a Józsa Imre hangjával megtámogatott Tom Hanks-et, aki brillírozik a lecsúszott egykori sztárjátékos szerepében. Ordít, köpköd, részegeskedik, óriási:) 

A Micsoda csapat! mind kritikai, mind pénzügyi téren siker volt, amivel teljesen egyetértek. Ez egy olyan kitűnő vígjáték, amit bármikor szívesen megnézek, mert annyi jó poén van benne, annyi szerethető karakter és még a drámázás sem ront rajta. A film sikerén felbuzdulva készült egy sorozat, amiben Lovitz, Garry Marshall, Megan Cavanagh, és a rendezőnő lánya, Tracy Reiner (Spagetti Bettit játssza) megtartották szerepeiket, azonban mindössze 6 epizód készült el, és nagyon nagyot bukott...

Egy szó, mint száz, ezt a filmet csak ajánlani tudom!

imdb.com felhasználói szerint: 7.2/10 (6 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 6/5 (Utólag felhúztam a pontszámot, de megérdemli.)

Hírek:

- Tom Hanks-et hamarosan hallhatjuk a Toy Story 3-ban, Woody hangjaként. (Továbbra sincs elképzelésem, hogy miről lehet szó benne...) [Erről azóta már cikk is született.]

Ma se lesz érdekes műsor a tvben, úgyhogy most nem tudok ígérni egyelőre semmit.

Szólj hozzá!

Címkék: sport vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr311685460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása