Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.10.24. 12:28 Tévésámán

Pokolba taszítva (Drag Me to Hell, 2009)

Sam Raimi megint lecsap, ezúttal visszatérve klasszikus műfajához, a horrorhoz! A Gonosz halott-trilógia és Darkman létrehozója most egy fiatal lány történetét tárja elénk, aki balszerencséjére egy boszorkánnyal húz ujjat!

Christine (Alison Lohman) egy bankban dolgozik, kölcsönöket ad ki. Szemétkedő kollégájával "küzd" az előléptetéséért, amikor egy nagyon furcsa öregasszony, Mrs. Ganush (Lorna Raver) csoszog be hozzá, hogy kölcsönt kapjon. Hősnőnk pedig bízva abban, hogy ezzel a lépéssel kivívja a főnök becsületét, elutasítja az idős nő kérését. Amaz pedig szó szerint pofára esik...

Később azonban Christine-nek újból szembe kell néznie vele, ezúttal viszont már az életéért harcol! A csatát megnyeri, de a háború még csak most kezdődik: Mrs. Ganush ugyanis magyarul megátkozza a lányt, akinek három napja marad, hogy legyőzze a természetfeletti gonoszt!

Raimitől elvárható ocsmányságok, néhány viccesebb momentummal karöltve, kiegészítve nagyszerű maszkmesteri munkával és némi CGI-jal.  Alison Lohman, aki annak idején nagyon jó volt a Fehér leanderben, kitűnően alakít, szenvedéseit elég hitelesen adja vissza és nem mellesleg szerintem jó csaj is:) A boszorka, Lorna Raver, nagyon ijesztő figura, és folyton valami gusztustalan módon támad hősnőnkre (aki nem bírja a különböző fröcsögő váladékok látványát, ne nézze meg:)). Férfi hős a leginkább talán az Aki bújt, aki nemből ismert Justin Long, aki elviselhető (bár én nem bírom a pofáját) és Dileep Rao, egy kezdő indiai fiatalember, aki a Christine mellett álló médium alakítója.

A film egyetlen nagy hibája, hogy valahogy marhára kitalálható, mi fog történni - bár lehetséges, hogy ez csak azért ment nekem, mert már annyi Sam Raimi-művet láttam:) A végkifejlet pedig talán nem fog meglepetésként érni minket, de mégis gyomorba vágó. Érdekesség, hogy Christine szerepére eredetileg Ellen Page-et szemelték ki, de nem ért rá - mondjuk őt el se tudnám képzelni egy ilyen alkotásban...

Összességében egy nagyon mai horror, de a rendező úrnak köszönhetően belengi a régi idők ijesztgetéseinek légköre.

imdb.com felhasználói szerint: 6.6/10 (7 év alatt 0.8-at csökkent.)

Szerintem: 4/5 (A kitalálhatóság miatt vonok le egy pontot.)

Hírek:

- Sam Raimi most sem a babérjain ücsörög, hanem több készülő moziban is szerepet vállalt! 2010-re van kiírva a Gonosz halott (talán egy újra lesz?), 2011-re pedig a Pókember 4. és a Warcraft (!!!!!!). Producerként pedig már előjegyeztette magát egy Pókember 5-re, egy Gonosz halott IV-re (talán ez ugyanaz, mint a már említett előző, de nem biztos), valamint a 20, 000 Leagues Under The Sea-re (Nemo kapitány) és egy Monster Zoo nevű valamire, amiről fogalmam sincs mi, de ígéretes címe van! (Az Evil Dead valóban remake lett, a Pókember 4. átalakult A csodálatos Pókemberré, a Warcraft pedig ebben az évben, 2016-ban kerül a mozikba. A többiből nem valósult meg semmi.)

Tegnap éjjel volt a Puskás Hungary, remélem mindenki nézte! Én nem, de csak azért, mert fel kellett vennem valamit videóra - és így legalább volt időm hallgatni a nemrég szerzett Rhapsody (of Fire) diszkográfiámat:) Ma nem tudom, mi lesz a tvben, viszont ahogy az lenni szokott, ha valamit megnézek videóról, akkor rákövetkező héten adja a tv - ezúttal A Szövetségről van szó. Szóval majd valamikor jövök még, de ki tudja, mikor? A végére kaptok még egy trailert, hátha kedvet csinál a nézéshez.

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr471471544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása