Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.07.16. 18:31 Mozsárágyú

Dallas: Jockey visszatér (Dallas: J. R. returns) 1996

 

    Dallas=Jockey Ewing. Ezt fogadjuk el. Valószínűleg én voltam a legmenőbb az oviban, meg később a suliban, mert én mindig naprakész voltam Dallas-ügyileg. Már amennyit felfogtam belőle, meg ha bárkit is érdekelt volna, hogy mi volt az előző részben. Én néztem rendületlenül, és csakis Jockey miatt. Ő olyan nekem, mint Tévésámán kollégának Megatron. Hülye összehasonlítás, de így igaz. Ő az abszolút negatív figura, mert igaz, hogy bármikor gátlástalanul átvág bárkit és nem ismeri a legalitás fogalmát, mégis minden nő odavan érte, megnyerő, jó a humora és nagyon elegánsan tölti ki a whiskey-t. Lehet, hogy ez utóbbi nem igaz Megatron úrra...

     Kissé sok lett a bevezető, de nem baj, mert maga a film az egészen béna. Már amikor nem Mr. Larry Hagman szerepel benne. Megtudjuk, hogy 5 év telt el azóta, hogy Jockey meghúzta a ravaszt az uccsó részben, és nagyon úgy tűnik, hogy nem lőtte le magát. Pedig nekem úgy rémlik, hogy kapott valamiért 10 év börit... tök mindegy. Elutazott Európába, majd visszatérve megtudja, hogy jó sok pénz ütheti a markát, ha meghal. Illetve ha mindenki úgy tudja, hogy ő halott, és ekkor egy szem gyermeke kap egy halom lóvét. Jockey-nak meg semmi sem lehetetlen, úgyhogy a temetése napján megjelenik a nép előtt és előadja hihető meséjét. És a háttérben intézkedik ezalatt, hogy jó szokásához híven kicsesszen Cliff Barnesszal (Ken Kercheval), aki a családi olajtársaságon ül. Ahogy az lenni szokott, Samantha (Linda Gray) már megint bedől a legidősebb Ewing tesónak, Bobby-t (Patrick Duffy) továbbra is az unalmas nők érdeklik, meg van egy csomó hülyeség, ami senkit sem érdekel. Ezért nem érdemes megnézni a filmet, bár összevágható belőle 20 perc, amiben csak Jockey szerepel és akkor csillagos ötös.

     Szerepel még a Babylon 5-ből ismert Tracy Scoggins, természetesen megjelenik Carter McKay, azaz George Kennedy, aki így újból okot ad arra, hogy belinkeljem ezt. :) Különben meg botrányos jelenetek (az action szó elhangzása után még két másodpercig egy helyben állnak egyes szereplők) és párbeszédek zajlanak le, mindennek Bobby az oka, meg az új nője és az ő jeleneteikben még a zene is iszonyatos. Egyébként az olyan mezei rajongóknak, mint én, a J.R. Returns nézhető. De inkább a sorozatot ajánlanám, annak is leginkább az első néhány évadját.

      

Jockey az isten.

És boldog szülinapot Will Ferrellnek, akinek semmi köze a Dallashoz. Azt hiszem.

Jockey halad a korral:

Szólj hozzá!

Címkék: dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr561249913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása