Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.06.21. 10:37 Tévésámán

Mortal Kombat: Annihilation (Mortal Kombat 2 - A második menet, 1997)

Az a perc is eljött, hogy a Mortal Kombat 2-ről írjak. Tegyünk úgy, mint a film alkotói és térjünk egyből a lényegre!

Sztori mint olyan gyakorlatilag nincs. Ha nagyon akarok valamit, akkor azt írhatom, hogy az ősi isten Shinnok (Reiner Schöne, aki nagyon ismerős valahonnan, de nem jöttem rá honnan) megszegi a Mortal Kombat törvényeit, hogy két fia, Shao Kahn (Brian Thompson) és Rayden (James Remar - Érdekes fordulat mi? Rayden és Kahn testvérek. És igen, már nem Christopher Lambert játssza a villámistent.) közt eldőlhessen, ki legyen az utódja.

Gyakorlatilag az MK3 videojáték majdnem minden karakterét belesűrítették ebbe a filmbe, csak hogy megmutassák őket, nagy részük vagy gyorsan meghal, vagy szinte semmit se csinál - olyan, hogy motiváció pedig nincs... A gagyi az gagyi, de akkor most, mint a játék rajongója, elemzem a filmet, a megjelenő karakterek szempontjából.

Robin Shou és Talisa Soto visszatérnek mint Liu és Kitana, ezúttal a hercegnő is harcol. Ők, úgy tűnik, mintha csak az előző rész forgatásáról jöttek volna. Liu Keng most lényegesen kevesebb szerepet kapott, a harcban sem olyan jó, mint volt, a játékbeli formájához még csak megközelítőleg sem hasonlító sárkányalakja pedig egészen nevetséges. Kitanánál egyszer előbukkan a játékbeli győzelmi póza, egyébiránt eléggé rosszul harcol... Johnny Cage jó gyorsan meghal, 3 percet, ha szerepel. Sonya ezúttal Sandra Hess, nekem nem tetszett, de Bridgette Wilsonnál szimpatikusabb.

A jófiúk közt új arc Jax (Lynn "Red" Williams - Jax már az előző filmben is szerepel, mint egy mellékfigura, az elején, mielőtt a hajóba beszállnak.), akit meglepően jól csináltak meg. Külsőre nagyon-nagyon hasonló a játékbelihez, jól löki a sódert, és a harcban is tűrhető - a pozitív oldalról egyértelműen ő a kedvencem.

James "Jericho" Remar, mint Rayden? A nevetséges szó jut eszembe. Hiába az effektek, hiába a nagy szöveg, meg minden, nagyon rossz erre a szerepre. (Bár, ki tudja, milyen lett volna, ha Lambert marad a harcoló Rayden? Nem biztos, hogy sokkal jobb...) Csak egyszer verekedik és akkor is keveset, az elején a haja egyszer össze van rakva, egyszer nincs, szóval a karakter nem jó, egyszerűen elszúrták.

A kettővel feljebb lévő képen a zöld ruhás csaj Jade, aki elárulja őket (megjegyzem, ő elég jól hasonlít a játékbeli önmagára). Nézzük a gonoszokat, a képen Shao Kahn alvezérei, hamarosan rájuk is kitérek.

Brian Thompson marhajó főgonosz. Egy az egyben mintha a játékból lépett volna ki. Hydra vagy milyen alakjával nem vagyok kibékülve, valamint az utolsó harcban már ő is gagyi, de egyébként remek, csinál párat a játékból ismert támadásaiból, mondja az ismert dumákat (You will never win!), szóval ő jó lett. Shinnok nem tudom hogy kerül ide, mert ő az MK4 főgonosza. Bár totál másképpen néz ki a játékban, itt azért tetszik, róla el lehet hinni, hogy isten - bár sem digitális figura formájában, sem itt nem derül ki, hogy minek is az istene. [Megjegyzés: Ő egy Elder God, vagyis idősebb isten, nekik nincsen külön elemük vagy titulusuk, de ők a leghatalmasabbak.] Sindel, akit a szép Musetta Vander játszik, szintén tetszett, hasonlít játékbeli formájára, szerintem jó lett.

A többi alvezér (a kép alapján kezdem, aztán mondom a többit):

- Ermac (a stáb kaszkadőr-irányítója, John Medlen): jól néz ki, de a harcban nem használja a képességeit, plusz nem értettem, hogy a rejtett éjfekete nindzsa, Noob Saibot mért belőle jön ki?)

- Sindel (róla már ugye volt szó)

- Rain (nagyon jól néz ki, de túl keveset szerepel, gyorsan meghal, a képességeiből se tart bemutatót)

- Sheeva (Gorohoz képest béna, gagyin hal meg)

- Motaro (ő viszont elég szuper lett)

Felbukkan még a jó oldalra átálló, majd rejtélyesen eltűnő Sub-Zero (Keith Cooke, az előző rész Reptile-ja) és örök ellenfele, Scorpion (a híres kaszkadőr J.J. Perry játssza, az előző részben ő Lindon Ashby kaszkadőre volt, itt még ő alakítja a már és még szóba kerülő Noob Saibotot és Cyraxet), aki szintén gyorsan felszívódik - mindketten rohadt jók, a harcuk nagyon fasza, a kinézetük is, és bár gyorsan eltűnnek, de amíg színen vannak, addig olyat nyújtanak, amivel kárpótolnak a sok gagyiért. A mechanikus nindzsák közül a nagyon eltalált Smoke és a szintén jól megcsinált Cyrax jelenik meg, bizony mindketten megdolgoztatják hőseinket a győzelemért. Sokak kedvence, Baraka is jelen van egy rövid részben néhány testvérével. Feltűnik még a sötét nindzsa, Noob Saibot (akit feltűnően gyorsan intéz el Jax), Mileena (nála a szörnypofát hiányoltam) és Nightwolf (nagyon jó lett, de nem harcol és eltűnik...).  Az viszont igen rossz, hogy Stryker és Kabal (nagy kedvencem) fel sem bukkannak, már úgy indul, hogy Rain jelenti, hogy meghaltak...

Mit is mondhatnék? A játék rajongói örülhetnek kedvenceik felbukkanásának, vannak nagyon jó dolgok, de túl sok a nagyon gagyi rész. (Például ezek a hatalmas gyíklények mik? Hogy kerültek ide, mért nem harcolnak, mi ez egyáltalán? Plusz az összes nagy harcost szinte egyetlen ütéssel terítik le...)

Igazából nem ajánlom senkinek.

imdb.com felhasználói szerint: 3.7/10 (nem semmi:D) (8 év alatt 0.7-et nőtt!)

Szerintem: 3/5 (Mínusz egy pont a sok sok gagyi miatt; mínusz egy, mert unalmas volt; a maradék 3-at meg a jó sok karakter miatt kapja, akiket szeretek.)

Hogy legközelebb mikor jövök, nos ki tudja... Itt pedig következzék egy bemutató, ami nem olyan rossz.

3 komment

Címkék: akció fantasy


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr28531913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2008.06.21. 12:20:29

Ja és még valami, nem mintha sokakat érdekelne, de Sektor is kimaradt....

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.27. 13:10:26

Épp most írtam a napokban én is róla. Szerintem az első sokkal de sokkal jobbra sikeredett, ez túlzsúfolt volt, nem volt hangulata. Egyetlen pozitívum, hogy Sonya jobban néz ki:)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.07.10. 12:18:49

én mindkettőt imádtam/imádom :)
volt, hogy mindennap megnéztem kazettán
süti beállítások módosítása