Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.04.26. 10:11 Tévésámán

Cashback (Visszajáró pénz, 2006)

Ismét itt, majdnem megint egy hét után. Az a helyzet, hogy gyűlnek a  filmek a listámon, de sose érdekelnek annyira, hogy meg is nézzem őket. Most tettem egy kivételt. Bevallom férfiasan, engem átvertek ezzel a képpel, ami a dvd-borító elején van, na meg még azokkal, amik a hátulján. Csupa olyan kép van, mintha ez valami pornó lenne, és emellé még elolvastam, amit a sztoriról írtak és nagyon kíváncsi lettem, hogy mi lehet ez. Elsőre azt hittem, valami állatkodós vígjáték lesz, indítás előtt meg átfutott az agyamon, hogy "a francba, ez lehet, hogy egy Amerikai pite-szerű szar". Az állatkodásból egy pici bejött, a pitéből szerencsére nem. Egyébként van valami magyar alcíme is, de egyrészt azt nem írtam fel, másrészt nem találom, harmadrészt meg minden filmrajongó tudja, hogy milyen hülye magyar alcímeket adnak. De akkor további pofázás helyett inkább lássuk miről szól ez az angol mozgókép:

Ben (Sean Biggerstaff) nemrég szakított szerelmével, Suzy-val (Michelle Ryan), akivel 2 és fél évet voltak együtt. A fiút annyira megviseli a dolog, hogy nem bír aludni - elveszti az alvás képességét. Emiatt a napjai 8 órával tovább tartanak, mint másé, és miután sokáig alvás helyett tévézik és olvas, eldönti, hogy keres valami egyéb tevékenységet, amivel elütheti az idejét. Egy bevásárlóközpont éjszakás csapatának tagja lesz, majd miközben a többieket figyeli, mindenfélén gondolkozik, és rájön, hogy képes megállítani az időt... Ez pedig tökéletes lehetőség egy olyan embernek, aki festő szeretne lenni, mert így a "megfagyott szépség" tálcán kínálkozik neki. Míg más talán egyéb dolgokat csinálna, ő lerajzolja az áruház szép női vásárlóit. Az idő múlik, és közben lassan beleszeret munkatársába, Sharonba (Emilia Fox), aki viszonozza az érzéseit, együtt részt vesznek egy áruházak közti focimeccsen és munkatársaik ökörködéseiben. Hősünk aztán összefut egy másik rejtélyes alakkal, aki szintén meg tudja állítani az időt, és egy végzetes bulin felbukkan Suzy is, aki látva, hogy Ben milyen boldog, vissza akarja szerezni magának...

Nem is tudom hol kezdjem. Ez egy jó film, de soha nem fogsz hallani róla, ráadásul a dvd-borító miatt olyanok veszik meg, akik a fentebb említett pite és hasonló izék rajongói, ám azokhoz, akik a hozzá hasonló alkotásokat kedvelik, nem jut el. Viszont ha a borító másmilyen lenne, akkor én se néztem volna meg:) Annyit kell tudni, hogy 2004-ben a rendező Sean Ellis készített azonos címmel egy 17 perces rövidfilmet, amivel díjakat nyert, és ennek az egész estés verziójáról beszélek most, amiben egyébként  benne van a díjnyertes alkotás (hogy hol, azt nem tudom).

A sztori furcsa. Az első 15 percben semmi sem történik, miután viszont megáll az idő, rögtön érdekes lesz a dolog. De ez a különös adottság csak egy mellékszál, mert nem ez a lényeg. A film a ből áradó szépséget , meg a szerelmet próbálja felfedezni és bemutatni. Viszont az elgondolkodtató mondanivaló simán összefér a meztelenséggel és vannak baromijó poénok is. Lássuk a színészeket:

Sean Biggerstaff szerintem nagyon jó, bár leginkább egyféle arckifejezése van az egész filmben. Ő a narrátor is, a hangja olyan nyugis, ahogy mesél, nagyon eltalálta. A figyelmes magyar néző már láthatta őt két Harry Potter-filmben, ahol Woodot, a kviddics-csapat kapitányát játssza. Én azt mondom, hogy remek választás volt. Érdekesség, hogy a szerelmét életre keltő Emilia Fox 9 évvel idősebb nála, és valószínűleg a karaktereik között is fennáll ez a korkülönbség.

Íme, ő az, Emilia Fox. Tulajdonképpen nem az a tipikus szépség, de ahogy a filmben ábrázolják, gyönyörű. A go-go-táncos jelenetben például egészen földöntúlivá válik. Viszont a szeme nagyon szép, és dicséret illeti azt a névtelen művészt is, aki a rengeteg rajzot készítette róla a műhöz. A játékával sincs gondom, szerintem ő is meggyőző.

Kiemelném még Michelle Ryant, aki bár nem túl fontos a történet szempontjából, de Ben álomjeleneteiben nagyon jól mutat.

Szóval az első 15 perc nem jó, utána minden egyre jobb lesz, a poénok ütnek, az egész hangulat nagyon megfogott. A bulis résznél azt gondoltam, hogy na, ha így fog végződni, akkor csak 4-est érdemel majd, de aztán mégsem az a vége, és így már lazán megadom rá az ötöst.

imdb.com felhasználói szerint: 7.2/10 (8 év alatt 0.3-at csökkent.)

Szerintem: 5/5

Este lesz az Evolúció, amiben érdekes, hogy az AXN leadta tegnap 23:00-kor, most meg a kereskedelmi adja 19:30-kor. Ugyanebben az időpontban sugározza a mozicsatorna a Nagyon vadont, de az jövő héten még kétszer jön, úgyhogy majd megnézem inkább akkor. Szerkesztés: már mindkettőn túl vagyok, az eredmény olvasható. Tudtátok, hogy van már Nagyon vadon 4. is? Ezt a hülyeséget...

De mivel a család többi része a királyi tvn futó Megasztárt lesi majd, ezért azt hiszem én megtekintem a 2 hónapja itt porosodó AvP2-t. Utána meg 23:00-kor m2-n Csak az a szex, ami az ezen a héten leadott három Christina Ricci-filmből a második. Az első a Fránya macska volt, de akkor sajnos suliban voltam, a harmadik meg holnap a már ígért Addams Family 2. lesz.

Végezetül jöjjön itt egy jó trailer, ami bemutatja a szereplőket is valamennyire, így nekem nem kell fölöslegesen tovább koptatnom a billentyűzetet:

1 komment

Címkék: fantasy dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr67442759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.05.06. 17:39:16

azannyát, ez már csak a poszter miatt is nézős :)
süti beállítások módosítása