Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.04.13. 19:13 Tévésámán

Rabló - pandúr (Cane e gatto, 1983)

Az UltraVioletet nem néztem, mert a család többi része az Édes drága titkainkat akarta látni (és azt mondták, nem volt túl jó, Donald Sutherland, akivel az egészet eladták, alig szerepel benne), tegnap meg volt a Lakótársat keresünk, de azt meg a magyaregy Megasztárja miatt hagytam ki.

Szerkesztés: Az Édes, drága titkainkból kb. 2 rész ment le, de ez még mindig sok a nagyon sikeres XXL szórakoztató showhoz és a Heti Hetes ellenében nagyon régen készített Vitriolhoz képest. Mindkettő egyetlen adást élt meg, de azt hozzá kell tennem, hogy az XXL azon része, amiben Kern és Kamarás voltak, nekem tetszett. Csak a seggfej Nacsa meg a többi töketlen miatt nem készült több belőle, mert rájuk már senki se kíváncsi. Nézzük viszont, mi is ez a film:

Alan (Bud Spencer), a rendőrnyomozó, családja és mindenki más előtt is háztartási gép ügynöknek adja ki magát. Ez a módszer elég hatásos, így bárkihez be tud jutni - és el is kapja a legújabb célpontját, Tony Romat (Tomas Milian). Tony tolvaj, aki idősödő nőket csábít el és rabol ki, most viszont rossz helyről lopott, mert legutóbbi áldozata egy szenátor felesége. Az ügy látszólag gyorsan megoldódik, mert az ékszerek megkerülnek, egy kivételével. Az az egy viszont bizonyítja, hogy a szenátor a maffiavezér Licuti (Marc Lawrence) segítségével jutott hatalomra, így Tony ismét a hatóságok célpontja lesz. Alan másodszor is elkapja, utánanéz a dolgoknak, rájön, hogy valami nincs rendben. Ráadásul kiderül, hogy újdonsült védence még egy gyilkosság szemtanúja is, amit Licuti személyesen követett el. Nagydarab hősünknek így meg kell védenie gizda haverját a maffiától és a korrupt zsaruktól, a gazdag, idősödő nőket a kifosztástól, közben pedig még vakációra kell vinnie a családját...

Korábban még sose láttam ezt a filmet, de nem tetszett. Voltak benne vicces részek, ám úgy tűnik Bud rendőrszerepei nem jönnek be (bár a Bűnvadászok az jó). Tomas Milian figurája idegesítő lehetne, de nekem nem az, Marc Lawrence maffiafőnöke nem rossz. Az alapötlet jó, de az egész megvalósítás... Annyi pici hülyeség van a sztoriban, hogy hihetetlen.

Az első, aminél fogtam a fejem, hogy egy autós üldözés közepén az üldözők megállnak, kiszállnak a kocsijukból és nézik ahogy az üldözött elszáguld (lehet csak én nem figyeltem?). Van egy rész, ahol bemennek egy kocsmába, ami totál üres, és Budnak kulcsa van hozzá. 1. Hogy lehet nappal totál üres egy kocsma? 2. Honnan van kulcsa hozzá? A magyar szinkronban egyszer Szombathy Gyula a Paramount céget Peremónnak mondja, és még érdekes, hogy a Spencer-filmekhez képest sok a szexuális poén (pl. a buzikat felrobbantják). Azért akad két remek pillanat, az első, mikor Tony a mozgólépcsőn lerázza a maffiózókat, a második meg a végső nagy bunyó. Sajnálom, hogy a filmben látható gyönyörű Pamela nevű nőről nincs info az imdbn, és hogy gyakorlatilag a plakáton kívül képet se lehet találni a neten.

Összesítésben korántsem borzasztó rossz, de most a zene se tetszett (itt alul azért meghallgathatjátok), úgyhogy Bud, meg a kevés poén miatt adok rá egy kettest.

imdb.com felhasználói szerint: 5.7/10 (8 év alatt 0.7-et emelkedett!)

Szerintem: 2/5

Ma van egyébként egyik kedvelt színészem, Ron Perlman 58. születésnapja! Boldog Szülinapot Pokolfajzat:) Éjjel lesz egy Kris Kristofferson-mozi az MGM-en, megpróbálom megnézni (vagy nem), és itt a film zenéje, ahogy ígértem: Levették a videót.

Szólj hozzá!

Címkék: spencer


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr23424006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása