Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.12.11. 19:17 Tévésámán

UltraViola (Ultraviolet, 2006)

A három Resident Evil és az Aeon Flux után ez illett ide:) Ami nekem van meg, az Unrated, de hogy Extended-e, azt nem tudom. (Unrated az korhatár nélküli, 16-os vagy 18-as karikás, az Extended pedig hosszabb verziót jelent.) Az Aeonnál ajánlotta az imdb, azt hiszem annak idején is valahogy együtt találtam meg ezt a két hősnős akciófilmet. Sok köztük a hasonlóság, de szintén sok a különbség. Lássuk a történetet:

"Hello. A nevem Violet, és egy olyan világba születtem, amit talán nem értesz meg."

A jövőben az emberek egy veszélyes fertőzéstől rettegve élik életüket. A betegség vagy halált vagy mutációt okoz - utóbbi azonban nem is olyan rossz, főleg ha nem akarsz túlságosan megöregedni. A hemofágok (hemophages, így hívják a fertőzötteket) gyorsabbak, erősebbek, jobbak az érzékszerveik és vámpírfoguk is nő. Az új kormány, az Arkminisztérium, élén Daxus-szal (Nick Chinlund), az ő kiirtásukon fáradozik.

A szépséges Violetnek (Milla Jovovich) már csak néhány napja van, mielőtt a kór végez vele, de addig szupererejét a lázadó "vámpírok" szolgálatába állítja. Küldetése, hogy megsemmisítsen egy brutális fegyvert tartalmazó csomagot, különös fordulatot vesz, mikor kiderül, hogy a csomagban egy kisfiút, Sixet (Cameron Bright) rejtették el. A fiú vére tartalmaz egy halálos antigént, amivel csapást lehet mérni a rendszer ellenségeire. Színváltós hajú és ruhájú hősnőnk pedig egykor elveszett gyermeke helyére magához veszi a fiút és mialatt mindkét oldal vadászik rájuk, meg kell birkózniuk a belülről támadó mikroszkopikus ellenségeikkel is. Egyetlen támogatójuk pedig a kelletlenül segítő hemofág tudós, Garth (William Fichtner). Vagy együtt halnak meg, vagy segítenek egymásnak ellenszérumot találni.

1998-ban volt egy brit tv-sorozat ugyanezzel a címmel, ami genetikai kísérletekből létrejött vámpírok elleni harcról szólt, azonban annak ehhez nincs köze. Sokak szerint az Aeon Flux, a Resident Evil és a Doom is inspirációul szolgált, a rendező Kurt Wimmer azonban leginkább az 1980-as Gloria című gengszteres filmet tekinti ihletadónak. A történet sajnos néhol elég érthetetlen, bár a látványos harcok és a futurisztikus cuccok használata végig leköti a néző figyelmét, így ez annyira fel se tűnik.

Milla csodás; fekete vagy lila hajjal, vörös, fehér vagy narancssárgás cuccban is. A kissrác kb. végig egy arcot mutat, amin nem sok érzelem tükröződik, a "vámpírok" nagy része pedig hiteltelen. William Fichtner figurájának érzelmei és motivációi érthetőek, ő viszont túl nagy és túl fehér műfogakat kapott:) Ellenben Nick Chinlund karaktere, a diktátor Daxus, szerintem tök jó lett. Bár külsőre nem olyan ijesztő, mégis elég karakteres főgonosz. Az akció-jelenetek nagyon királyak, bár sajnos nincs bennük vér. Hogy miért mondom hogy sajnos? Egy szamurájkarddal hadonászós filmben elvárom, hogy fröcsögjön a vér és szerintem ez jót tett volna neki, azonban a végső változatot a Screen Gems úgy alakította át, hogy se Jovovich-nak, se Wimmernek nem volt beleszólása... A vágás kiölte az érzelmi tartalom nagy részét a pörgés miatt, de lehet, hogy azzal együtt kicsit jobb lenne.

Talán ezzel magyarázható a kritikai bukása, azonban a készítésére szánt 30 millió dollárt visszahozta és még 1 milliónyi hasznot is termelt. Azt egyébként tudtátok, hogy blu-rayen (ez egy dvd-formátum, ha valaki nem ismerné) nem lehet kiadni PG-17-es (az kb. itt a 16-os karikának felel meg) vagy afeletti besorolású filmeket? Micsoda hülyeség ez!? Csak azért mondom, mert így ez se jelenik majd meg, nem mintha lenne blu-ray lejátszóm vagy olvasóm vagy ilyesmim... (Most már van:))

Na, összefoglalva: Kurvajó látvány, erős keleti hatásokkal; egy remek hősnő, aki színváltó ruhákat hord és a fegyvereit is tök jó módon tárolja magánál; egy fasza főgonosz és egy nem annyira követhető történet, amit viszont a rossz vágás hozott létre - kb. ebből áll az UltraViola. Azt viszont leszögezem, hogy izgalmasabb és egy pöppet jobb az Aeon Flux-nál.

imdb.com felhasználói szerint: 4.4/10 (7 év alatt 0.4-et emelkedett.)

Szerintem: 4/5

Hírek:

- Akinek a Metal Gear Solid név mond valamit, az örülhet, ugyanis 2012-ben film lesz belőle, állítólag Kurt Wimmer rendezésében. (2016-os megjegyzés: Még mindig nincs kész.)

Ma sejtésem sincs, mit adnak a tvben, szóvalhogy mivel jövünk legközelebb, azt még nem tudom. Itt pedig Milla Jovovich videóklipje, amiben hallhatjuk énekelni is (szerintem egész kellemes szám):

Szólj hozzá!

Címkék: sci fi szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr211591048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása