Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.02.12. 01:06 Tévésámán

Blades of Glory (Jégi dicsőségünk, 2007)

Első film, amit leírok. Nem mondanám elemzésnek, a véleményem róla, kb. ilyet fogok írni mindegyikről.

Először is: nem mutatták be nálunk, fogalmam sincs, miért. Nem egy újabb gusztustalan, szexuális és belsőségekkel kapcsolatos poénokra épülő amcsi tucatfilm - lehet éppen ezért? Az HBO 2007 legjobb 10 vígjátékából a 2. lett, meg is értem. Viszont abból, amit a csatorna filmes műsora, a Mozi!Mozi!Mozi! bemutatott belőle, nem derült ki semmi. Például az sem, hogy miért is korcsolyázik egy párban két férfi.

Jimmy MacElroy (Jon Heder) és Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) mindketten profi műkorcsolyások, és ki nem állhatják egymást. Bár a filmben nem mutatják, de párbeszédükből kiderül, hogy hol az egyik, hol a másik győzött, de aztán eljön a nap, mikor mindketten elsők lesznek - együtt. Azonban összevesznek az érmen (nem tudom jobban kifejezni, aki megnézi, az látja majd, mi történik) és így elveszik tőlük a győzelmet és életük végéig eltiltják őket a műkorcsolyától. 3 év elteltével mindketten a korizáshoz közeli munkát végeznek, de egyikük sem felel meg új "munkakörében". Egy véletlen folytán összeverekednek, amit a tv is közvetít és Jimmy egykori Edzője (Craig T. Nelson, egyébként a karaktert Coach-nak hívják, ezért a nagybetű), aki nemrég nemet mondott Jimmynek (miután kirúgták az aranyérmes botrány után), most lehetőséget lát a tv-felvételben és eszébe jut az ötlet, ami még senkinek: férfi-férfi műkorcsolyapáros...

Az előző mondatban túl sok lett az információ, de így a legjobb, mert a film gyakorlatilag innen indul. Majdnem minden mozit angolul nézek, mert csak így jutok hozzájuk, ezért néha nem veszem a lapot, de itt amúgy se kell folyamatos komédiázásra számítani. Will Ferrell remekel a szexfüggő macsó szerepében, kedvenc jelenetem, mikor az üzenetrögzítőre beszél. Jon Hederre sem lehet panasz, itt bebizonyítja, milyen remek színész, Jimmynek és Napoleon Dynamite-nak semmi köze egymáshoz:) Valamint a női főszereplő Jenna Fischer is megnyerő alakítást nyújtott.

Gyakorlatilag most, hajnali 1 órakor nem tudok felhozni negatívumot, és még csak először láttam az alkotást, így nincs könnyű dolgom. De ha nagyon muszáj, akkor ott van Hector, Jimmy fanatikus rajongója. Róla számomra homályos maradt, hogy most akkor vajon szerelmes-e Jimmy-be, vagy tényleg ennyire rajong érte (magyarul, hogy homokos a srác vagy hetero), a végén, a stáblistában lévő jelenetet meg például nem is értem mire jó...

Ajánlom megtekintésre bárkinek, szerintem remek volt, bőven nyújtott annyit, amennyit vártam tőle.

imdb.com felhasználói szerint: 6.3/10 (8 év alatt 0.2-t csökkent.)

Szerintem: 5/5

És még meg is lehet nézni újra, mert nem olyan, ami nagyon megmarad az emberben, hogy "hűű, ez micsoda film volt".

Szerkesztés: újranézés után sem veszít semmit az értékéből, ugyanolyan jó másodszor is. Azóta kapott magyar címet, Jégi dicsőségünknek hívják.

Szólj hozzá!

Címkék: sport vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr60335800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása