Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.11.15. 14:08 Tévésámán

Resident Evil (A kaptár, 2002)

Umbrella Corporation, Raccoon City, T-vírus, zombik. Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom a Biohazard, vagy Resident Evil játékszériát, ami a virtuális horrorok "nagy öregje". Ezzel a címmel mindig igényes, borzongató és fejtörőkkel teli zombis-szörnyes túlélő-szimulációkat adott ki a Capcom. Személyesen az 1., a 2. és a 4. részt láttam, mindet egy kedves barátomnak hála, aki oda van a távol-keletiek játékaiért.

Ha már itt tartunk, igaza is van. Hasonlítsátok össze a Mortal Kombat 4. részét a kb. ugyanakkor kijött Soul Caliburral. Imádom mindkettőt, de a Mortal elbújhat a Soul Calibur mellett. A grafika, a történet, a figurák, a rengeteg ütéskombó - de ezt napestig tudnám sorolni, gondolom értitek mit akarok mondani. Hollywood már megvalósította a Mortal-filmet, amit Paul Anderson rendezett. (Valamint terveztek Soul Calibur-mozit is, de hála istennek abból nem lett semmi, tutira elcsesznék, mert sok tekintetben a Mortal se az igazi...) Ez a bizonyos rendező pedig azonos azzal a Paul W. S. Andersonnal, akinek az AvP-t is köszönhetjük. Ő dirigálta ezt a filmet is, amiről még érdemes tudni, hogy európai készítésű, nagyrészt Berlinben forgatták és két európai filmcég, a Constantin Film és a New Legacy pénzelte. Lássuk a történetet:

A szép Alice (Milla Jovovich) nem emlékszik semmire. Nem tudja, hogy került abba a hatalmas házba, ahol van és a hirtelen a semmiből előbukkanó kommandósok jövetele is teljesen meglepi. A kis elit csapat (köztük egyik kedvencem, Michelle Rodriguez) hősnőnkkel és a szintén a házban tartózkodó, önmagát zsarunak mondó Mattel (Eric Mabius) elindul a ház alatt lévő Kaptárba. A gigászi földalatti létesítményben az Umbrella (vagy magyarul Védernyő) Vállalat tudósai vírusokat, szörnyeket és génkísérletek eredményeit tenyésztgetik, egészen addig, amíg a rettentő T-vírus titokzatos körülmények közt elszabadul. A kommandósok azért mennek, hogy lezárják a létesítményt irányító Vörös Királynőt, egy szuperintelligens számítógépet. Közben azonban mindenütt csapdákba és hullákba botlanak, hamarosan pedig kiderül, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa! Még szerencse, hogy Alice memóriája lassan kezd visszatérni és hasznos harci tudományát az egyre fogyatkozó társaság javára fordítja - hulljon a férgese, ezúttal szó szerint...

Adott egy kitűnő alapsztori, két szép és kemény hősnő, néhány bátor katona, meg a két fura civil, akik mindketten rejtegetnek valamit. Ezek az emberek egy klausztrofóbiás érzetet keltő, csupa fém és üveg útvesztőbe vannak bezárva, ami már eleve elég ijesztő lenne, de pláne rémisztő úgy, ha közben zombikkal, mutánsokkal, egymással és egy láthatatlan ellenséggel, a vírussal is meg kell küzdeniük! Az viszont fura, hogy miért kell lekapcsolni a Vörös Királynőt? 2 óra 50 perc alatt elszigetelné saját magát és az összes félelmetes kreatúrát a föld mélyére örökre - akkor minek ez az egész? De ez csak szőrszálhasogatás, hiszen, ha nem mennének le, nem lenne izgalom...

(A képen Jovovich, a rendező úr és Rodriguez kisasszony.) A két említett hölgy remekül oldja meg a feladatát, mindketten erős és szívós karaktereket játszanak. Egyikőjüknek az amnéziával kell szembenéznie, majd a visszatérő múlt súlyos eseményeivel; a másikuk pedig a testén belüli ellenséggel, a halálnál is rosszabb fertőzéssel harcol. A férfiak közül a kommandósvezér Colin Salmont emelném ki, a többiek nem túl lényegesek.

A zombik kellően rondák, a mutánsok eléggé valóságosnak tűnnek, a halálok pedig sokszor megrázóak - szóval minden benne van egy király horrorhoz.

imdb.com felhasználói szerint: 6.7/10 (7 év alatt 0.4-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Hírek:

- Paul W. S. Anderson négy ígéretes művön is dolgozik most. Jövőre érkezik a Resident Evil: Afterlife, amit már nagyon várok, 2 év múlva adják ki a gondolom sokak által várt újabb videojáték-mozit, a Castlevaniát, valamint még bizonytalan bemutatási időben, de emberünk rendez egy sokadik A három testőrt, meg egy Akula című valamit. (Csak nem vámpírokról fog szólni?:)) (A Three Musketeers-ről és az említett Afterlife-ról van cikk, a másik kettő nem valósult meg.)

- Michelle Rodriguez szerepel James Cameron idei nagy dobásában, az Avatarban, ami a trélere alapján izgalmasnak tűnik; na meg Robert Rodriguez (a kettő nem rokon) jövőre jövő Machetéjében is feltűnik. (Mindkettőről lett írás az eltelt évek alatt.)

Az itt tárgyalt alkotást egyébként azért néztem meg, mert nemrég adták a 2. részét, ami megvan eredeti videokazettán, ezért gondoltam elindítom itt a sorozatot, aminek eddig mindegyik epizódját láttam. Valójában rengeteg filmem van, amit még nem írtam meg ide, sorban az összeset fel kéne vonultatnom - majd meglátjuk mi lesz. A lényeg, hogy a Kaptár-széria további részei hamarosan várhatóak. (Apropó, milyen hülye cím ez a Kaptár? Jó, ennek a résznek még elmegy, de a városban játszódó 2. és a sivatagi 3. résznek már köze nincs ehhez a komplexumhoz...)

Na, most mialatt írom ezt, nézem a Jéghercegnőt, aminek így már a negyedéről lemaradtam, de azért asszem megírom majd. A Piedone már nem annyira biztos, mert lehet, hogy nem tudom megnézni, viszont az Azonosságot továbbra is 100%-ra ígérem. Itt pedig egy youtube-videó, a BlackTail25 felhasználó által kiválogatott "Top 10 legveszélyesebb kreatúra a Resident Evil-sorozatban". (Sajnos a kedvencem, Mr. X, valamint a polcomon vad tekintettel láncfűrészét markoló Chainsaw Ganado is kimaradt...)

Szólj hozzá!

Címkék: horror akció


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr981526752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása