Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.04.16. 17:26 Mozsárágyú

Puskás Hungary

     Elmondhatatlanul meg leírhatatlanul nagyon jó ez. Lány létemre csak én tudtam megoldani azt a bónuszfeladatot negyedikben egy filozófia dogában, melyben fel kellett sorolni az Aranycsapat klasszikus összeállítását. Sajnos csak ennyi személyes kötődésem van hozzájuk (életkoromból kifolyólag, többek között). Ja meg egyszer láttam olyan 20 méterről Grosics Gyulát meg Buzánszky Jenőt!!!!!!!!! (Előbbivel még a halála előtt sikerült egy közös fotót is készítenünk, valamint kaptunk tőle egy dedikált fényképet is.) Nekem ők a legnagyobb királyok, Puskás meg maga az isten. Én mindig nagyon büszke voltam, vagyok és leszek rá. És aki eddig netán nem tudott róla sokat, az átfogó képet kaphat személyéről e filmnek köszönhetően.

      A készítőknek óriási gratuláció, annyi ismert és ismeretlen képet meg videofelvételt tűzögettek bele művükbe, hogy az valami hihetetlen. Emellett Dés László zenéje szintén nem semmi. Tiszteletem mindannyiuknak!

      Alapvetően maga Puskás Ferenc vezet végig minket az életén egy 1995-ös interjú segítségével, és önéletrajzi írásából is "ő" olvas fel nekünk részleteket, "magyar hangja" Csuja Imre. Felesége, Bözsike, testvére Éva és nagyon sok csapattárs, barát, ismerős, sportszakértő is megszólal, nem csak élete fontos pillanatairól számolnak be a nézőnek, hanem olyan apró, személyes dolgokról, amelyek a világ előtt nem igazán ismertek. Például nagyon szeretett énekelni, a párt szerint ideológiailag nem volt megfelelően képzett és nem mutatott kellő érdeklődést a nagy SZU történelme iránt sem (még szép). Egy ideig vendéglőt üzemeltetett, csak szinte senkinek nem engedte, hogy fizessen. Spanyolul kiválóan káromkodott, de sose sértő szándékkal. És ami azért tudható, hogy mindig csak a győzelemben gondolkodott, és maga is győztesnek született, többek elmondása szerint.

     Olyan futball-nagyságok nyilatkoznak a legismertebb magyarról, mint Pelé, Sir Alex Ferguson, Kopa, Platini, és persze az Aranycsapat két élő tagja, Grosics és Buzánszky, meg sok-sok volt Honvéd játékos. És Szepesi György sem maradhatott ki a megkérdezettek sorából.

     Amiket mindenki egyértelműen kijelentett Puskásról, azok a következők: amellett, hogy kiváló futballista volt, és nevét csak a legnagyobbak közt lehet megemlíteni, végtelenül kedves és barátságos volt, bármelyik országban is élt, mindig tökéletesen alkalmazkodott az ottaniakhoz, nagyon kitartó volt, mindig a csapatért focizott, sose sajátította ki magának a dicsőséget, sportszerűen viselkedett és bárhová sodorta az élet, mindig megmaradt magyarnak, holott annak idején aljas módon elbántak vele itthon.

      Magyarország történelmének alakulása központi téma a filmben, hiszen a meghatározó események Puskás életét is befolyásolták. A világháború, '56 és később a rendszerváltás. Ezekről is újdonságokat tudhatunk meg, főleg az egészen fiatal nézőpalánták.

      Megnevettet és esetleg megsirat a film, temérdek információval szolgál, szórakoztat és elgondolkodtat. Remélem nagyon sokan megnézik és megszeretik, és ezáltal magát a főszereplőt is. A Puskás Hungary telitalálat, vagy mondhatnám úgy, hogy bombagól.

Szepesi György már az évszázad vége előtt 47 évvel megmondta, hogy ez itt az évszázad gólja: A videót sajnos levették.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar dokumentum


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr131069115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása