Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2014.03.31. 16:05 Tévésámán

Blöff - Kétlemezes Kiadás (2000)

snatch_workout_cody_3.jpg

Alig egy héttel a turkáló-túra előtt néztem a remek Blöfföt, de amikor megláttam, hogy kétlemezes kiadás, 100 Ft-ért, nem hagyhattam ott. Igaz, még sosem láttam ezelőtt angolul és picit izgultam is, hogy vajon lesz-e olyan jó, mint a fenomenális magyar szinkronnal, de végül nem kellett csalódnom. 

Már a lemez elindítása előtti látvány tetszett. A két korong teljesen máshogy néz ki, ráadásul mindkettő tökéletes állapotban van, egyiken sincs karc vagy kosz, pedig ez gyakori ezeknéll az angliai használt dvdknél. A borító informatív, kedvcsináló, a belsejében lévő kis tartalomjegyzék pedig rendhagyó módon középen van, a két dvd között.

Néhány megfigyelés az eredeti szinkronnal kapcsolatban: Statham beszéde érthetetlen és tök hülye hangja van; Tyrone eredeti hangja majdnem ugyanolyan, mint a magyar; a "nemezis" angolul sokkal jobb hangzik; Vinny azt mondja a kutyának: „Don't snatch!" (az eredeti cím); Boris pedig nem golyóálló, hanem „Bullett-Dodger", vagyis kitér a lövések elől (ez egyébként a szövegből is kiderül). 

1. lemez

Van egy nagyon hangulatos felvezető menü-animáció a figurákkal, aztán a stúdiólogó, semmi ne másold a lemezt-baromság, és jó zene szól, de ez különben végig elmondható az összes extráról. Egyetlen dolog nem tetszett: a copyright azután jön, hogy elindítod a filmet, ez kissé szemét húzás. A mozi mellett helyet kapott egy rendezői kommentár, valamint a Stealing Stones Opció. Ez olyannak tűnik, mint a Maximum Movie Mode, azt írja, hogy ha a képernyőn felbukkan a gyémánt-jel, csak le kell nyomni az Entert/OK-t, hogy megnézzük a kis extra-morzsákat. Ehhez viszont újra végig kéne ülni a filmet, szóval most inkább kihagytam.

snatch.jpg

2. lemez

Csak plusz tartalmak. Más zene és más animáció van a menüben.

Rejtett extrák és a jelek, amik aktiválják őket: $ - bírságok a forgatáson a stábtagoknak, miért és hány font; Telefonkép - Doug csengőhangjának kódja a régi mobilokhoz:D; 1 - néhány emlékezetes szöveg; ! - lövöldözés és káromkodás-mix:D Az elején megkérdezi, hogy "Sértődős vagy?", ha igent nyomsz, akkor kifütyülnek mindent. Igazából nem nagyon vannak elrejtve, mindkét menüben ugyanott találhatóak. 

International Trailer - nagyon jó:) 

Song Selection - A legemlékezetesebb jelenetek, amikben a legjobb zene szól, 7 különböző választható. 

Trailer - Elég fura, de vicces. 

Filmográfiák - Egy-egy humoros, jellegzetes szöveget lehet meghallgatni az adott színész figurájától - kár, hogy mindenkitől ugyanazok vannak mindenhol. (Avi - London, Mickey - mi legyen a lakókocsiban, stb.) Csak 6 színész van, pedig többen is lehettek volna. 

Tv Spotok - 4 db, az utolsó kettő az első kettő rövidített verziója. 

Interjúrészletek, amikből az alábbiak derülnek ki = Ritchie azt mondja, jó hogy volt biztos pénz, ami A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőnél nem volt. Inkább komoly alkotásként tekint a Blöffre. Szerinte Pittnek jó vígjátéki humora van, amit viszont nem használtak ki korábban. A verekedésnél realizmusra törekedett, de nem túlzott realizmusra. Vinnie Jones a második, aki beszél, de amiket mond, azok kevésbé izgalmasak. Dennis Farina jön. Azt mondja, egy csomó színésszel nem is találkozott, mert a karaktereik azelőtt eltűnnek, mielőtt ő megjelenik. Azt meséli, ő és Ritchie együtt még jobbá tették Avit, mint amilyen alapból volt. Nehezen értette meg az angol akcentust, sokszor azt se tudta, mit mondanak neki. Jason Statham a következő. Stephen Graham (Tommy) csatlakozik, de csöndben marad, Statham az improvizációról beszél. Benicio del Toro az újabb ember, ő sem túl érdekes, Mike Reid jön. Elárulja, hogy nem zsidó, dacára a nagy orrának:D Mesél arról, hogy a világ megváltozott, sok helyen pont olyan, mint a filmben. Ismét Stephen Graham, ezúttal beszélhet is. Azt mondja, a rendező sok teret enged az improvizálásnak. Pittől sztár-attitűdöt várt, ami nem volt, ez meglepte. Az ő szavaiból derül ki, hogy Reid tv-színész és elég híres Angliában. A soros Matthew Vaughn, a producer. Elmondja, hogy Bradet nem tudták volna megfizetni, de ő elvállata kevesebb léért is. (Felötlött bennem, hogy biztos innen ered a későbbi kapcsolat a Kick-Asshez, aminek Pitt a producere és Vaughn a direktora.) Ez a filmecske kis híján 24 perc, talán picit jobb lett volna, ha az egyes embereket külön-külön is meg lehet hallgatni. 

Fotógaléria: Videóba vannak rendezve, de tök jó, lehet rajtuk röhögni és a zene itt is remek. 

Így készült: Statham és Ritchie sakkoznak, közben előbbi interjúvolja a másikat és Vaughnt, mindenféle bevágnak. Hülye kérdések mindenkinek, vicces, érdekes, a játékidő 24 perc. Az Interjúrészletekből sok benne van. Innen tudom: Bunkó azért kínozza a kutyákat, mert a közönség nagyrészt jobban utálja az állatkínzókat bármilyen más gazembereknél. Láthatóak a büntetések, mikor megbírságolták egymást a kihágásokért. Az egyik pofa Bradley-nek nevezi Brad Pittet:D A víz alatti felvétel nagyon izgalmas. 

Production Notes: Érdekességek, tudnivalók, csak szöveg. Ewen Bremner (Csuma/Mullet) volt Spud a Trainspottingban. Igazi pusztakezes bokszolóktól kértek tanácsot és illegális bokszmeccsekről szereztek felvételeket a valóság tükrözéséhez, a kutyaviadal viszont teljesen stilizált, igazából nem ilyen. Boglárka, a kutya többször is kanos lett és rávetette magát filmbeli partnerei lábára. Mindenki haverságban volt a többiekkel a forgatáson, együtt lazítottak, stb. A felvételek között kártyáztak, nekem 21-ezésnek tűnt. A szereplőválogatás hosszú ideig tartott. Pitt benne akart lenni Ritchie új filmjében, sokkal kevesebb pénzért vállalta, mint egyébként bármi mást, a lakókocsija ugyanakkora volt mint a többieké, nem bántak vele A-kategóriás sztárként és ez neki tetszett. Még valódi cigánytáborokat is felkeresett, hogy ihletet nyerjen. Jason Flemyng nagyrészt szintén a Guy Ritchie iránti odaadásától vezérelve akart szerepelni, mindegy, milyen pici alakként. Darren névre hallgató figurája aztán lassan nagyobb teret kapott, ő lett Mickey jobbkeze. Amikor Török és csapata elhagyja a ringet és kitör a verekedés, az improvizáció volt. Többen kiemelik, hogy nincs igazán főszereplő, a figurákat a történetnek rendelték alá. 

Kimaradt jelenetek: A negyedik az tök jó, az ötödik is, érdekes fordulat lett volna, ha benne marad. 

Storyboardok: 3 jelent, 3 féle módon nézhetőek: Csak storyboard, csak a kész jelenet vagy a kettő együtt. 

B-roll: 5 percnyi a forgatásból, látható hogy Jones-nak védősisak és szemüveg kellett, mikor a falba lőtt, de az a rész nem került be. Amikor Tony kocsija nekirohan az oszlopnak, azt távirányítással oldották meg. Az oszlop belefúródása az autóba teljesen spontán esemény. 

526x297-bJ0.jpg

Összesítésben: Ez egy kis híján tökéletes kiadás. Érezhető, hogy mennyi energiát öltek bele az elkészítésébe, ami nem volt hiábavaló. Egyrészt rendkívül informatív, másrészt végig humoros marad és ezáltal megunhatatlanná válik. Három szinten is operál: A néznivaló mellett a film első rangú zenéje fontos összetevőjévé válik az extra tartalmaknak, végül meg, ha már az audiovizuális-élmények túl sokká válnak, a Production Notes ad egy kis nyugis olvasnivalót. Tényleg csak apró, jelentéktelen dolgokba tudok belekötni, ez egy 5/5-ös dvd-pakk, csak ajánlani tudom!

Ja és még valami:

SZAVAZÁS - Legyenek-e továbbra is dvdket bemutató írások vagy ne? A linkre kattintva lehet szavazni.

Szólj hozzá!

Címkék: krimi akció vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr485887669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása