Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.07.08. 13:08 Tévésámán

Stanley, a szerencse fia (Holes, 2003)

 

Újra itt vagyok. A blog elvileg az ember életéről szól, ezért ejtek néhány szót arról, hogy mi is

történt, miért nem olvashatta az a néhány ember az írásaimat mostanában itt. Nem sokkal a két éves évfordulónk előtt a barátnőm itt hagyott, elvitte magával a szívem nagy részét és a boldogságomat... Az utóbbi két hetem maga volt a pokol, soha életemben nem éreztem még ennyire rosszul magam és még mindig nem múlt el. Most megint itt vagyok, mert mióta megtörtént ez a dolog, azóta nem bírok sok olyan dolgot csinálni, ami eddig elvette az időmet, de pl. most már felszabadult néhány órám, amit

felhasználhatok filmek nézésére. Ahogy a mondás is tartja, a padlóról csak fölfelé vezethet az út, így legyen! Ennek szellemében lássuk első visszatérő írásomat ami a harmadik a tini-kaland-fantasyk sorában.

 

Stanley Yelnets (Shia "Transformers" Lebeouf) ártatlanul kerül be egy büntető-táborba, ami kb. a fiatalkorúak börtönének feleltethető meg. A sok különös figura és látszólag értelmetlen esemény közt felsejlik egy évszázados szerelmi történet, egy családi átok és a Sors kifürkészhetetlen útjainak térképe. Egy történet, ami fontos dolgokat mesél el a Végzetről, a barátságról, a szeretetről, és emellett

vicces, érdekes és izgalmas!

 

 

Most is irodalmi alapanyagból forgattak hálivúdék, ahogy a már sokat említett három másik mozgókép (Spiderwick, Lemony Snicket, Narnia) esetében is. Amit nem mondtam, az a könyv/film címét adó gödrök ásása. Nos, a gyerkőcök (akik egyébként echte börtöntöltelékként viselkednek álá Életfogytig) minden nap kénytelenek ásni egy jó nagy lukat. Keresniük kell valamit, amiről senki sem tudja, hogy mi az...

 

A történet az elején nem volt túl érdekes. Amint felismertem Adj Hálát A Marhahúsértot, rögtön arra gondoltam, hogy hú de szar lesz ez; viszont kb. 10 percen belül megjelent Jon Voight, aki egy az egyben Johnny Halliday-re hasonlít: ekkor már kezdett megváltozni a véleményem. Utána pedig Moby Honey-jára beszáguld a képbe Sigourney Weaver vörös hajjal és az események is egyre érdekesebbek lesznek! Patricia "Médium" Arquette-et pedig fel se ismertem, amíg a sorozatáért rajongó húgom fel nem világosított:)

 

Kezdetben elég zavaros a sztori, néhol vannak benne bugyutaságok, amik idegesíthetnek bizonyos nézőket, de engem nem zavartak. Lassan-lassan aztán elkezdjük érteni, hogy a múltban több szálon futó események hogyan függnek össze egymással és a jelenbeli történésekkel, de a nagy katarzisok elmaradnak. A cselekmény vége kitalálható, de valahogy az egész egyáltalán nem irritáló, sőt, mint már említettem, izgi - szóval jó. Az eddig megismert, erősebben fantasy-vonalra gyúró mozikkal ellentétben itt kevesebb gyerekes és ostoba esemény van, a főszereplők szimpatikusak, még LeBeouf is sokkal jobb, mint manapság. Azt mondom, egy esélyt érdemes neki adni, tulajdonképp vajmi kevés köze van a Spiderwick-Lemony Snicket-Narnia vonalhoz - talán épp ezért olyan szórakoztató, mert más.

 

És néhány érdekesség a végére: Az alapot szolgáltató regény írója, Louis Sachar írta a

forgatókönyvet, és egy pillanatra feltűnik az egyik múltbéli jelenetben is. A Zerot játszó Khleo Thomas a House-ból az eltorzult fejű néger srác. Az ügyvédnőt életre keltő színésznőt Roma Maffiának hívják (erős mi?:)). Stanley anyukáját Siobhan Fallon játssza, aki a Totál káoszban a Mindenki John Smith-jelenetben szereplő repülőtéri jegykiadó. Stanley nagypapája Nathan Davis, a Holes-t jegyző rendező/producer Andrew Davis apja; Madame Zeronit pedig Eartha Kitt, az első Macskanő életre keltője alakítja.

 

A Stanley, a szerencse fia 20 millió dollárba került, 71-et hozott vissza, nálunk csak dvdre adták ki, 2004-ben.

 

Pontozás:

 

imdb: 7.1/10

 

Szerintem: 4/5 (Az egy levonás azért jár, mert egynél többször nincs értelme megnézni.)

 

Hírek:

 

- Jon Voight A Nemzet Aranya 3. részében játszik majd. (Már az egy is szar volt, Nicolas Cage

csillaga rég leáldozott, a kettőről azt se tudtam, hogy volt, akkor meg minek?) [Ez hála Istennek, mágsem készült el.]

 

- Shia LeBeouf jövőre harmadszor is eljátssza a Transformers férfi főszerepét. Nagyon nem várom ezt a filmet, mert biztosan csúnyán elcseszik majd a legendás robotistent, Unikront benne - remélem nem ő lesz majd az antagonista... [Szerencsére nem ő lett, hanem a számomra addig ismeretlen Őrszem Fővezér.]

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy vígjáték kaland


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr412138381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása