Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.06.19. 13:56 Mozsárágyú

Vér: Az utolsó vámpír (Blood: The last vampire) 2009

      Egy vámpíros film, amiben kivételesen NEM szerepel korunk bálványa, Pattinson Róbert. Azonban e kedvező feltétel ellenére sem egy emlékezetes film a Vér.

      Teljes mértékben járatlan vagyok a japán animációs filmek világában, de a lényeg, hogy ez is egy ilyen alapján készült. És még egy magamfajta dilettáns is észrevette ezt a filmen. A látványon van a hangsúly, ami nem véletlen, a történetből kiindulva. A főszereplő Saya (Gianna Jun) egy vérszívó, akinek élete fő célja, hogy eltegye láb alól apja gyilkosát, Onigent (Koyuki). Utóbbi a legvénebb és leghatalmasabb vámpír, vagy ha tetszik, démon. Egy nő alakját vette fel, és Saya segítője is történetesen egy tinilány, Alice (Allison Miller). A többi szereplő gyakorlatilag nem is lényeges, kivétel talán Saya egykori mestere, Kato (Yasuki Kurata). Visszaemlékezésekből megismerkedhetünk Saya múltjával, és megtudjuk, hogy legfőbb kétsége az, hogy vajon saját maga ember-e egyáltalán? Van-e lelke? Alice-szel hasonló a sorsuk, mivel az ő apját is megölték, nem is akárkik; egy titkos társaság tagjai, akik eleinte Saya segítőinek tűnnek...

     Nagyon sok vér fröccsen, minden jelenet a horror műfajt próbálja kiszolgálni, de helyenként inkább gagyiba fordulnak az események. Meg igazából van egy elvarratlan szál is, és a vége (amit kikövetkeztethet a kedves olvasó, hiszen tök nagy klisé) egészen elnagyolt, az ember azt gondolná, a végső küzdelem valami nagy durranás lesz. E film esetében viszont inkább az első egy óra telik el belsőségek fröcskölésével. Megvan a szokásos múltbéli szomorú sors a főszereplőnél, van segítő, de persze több a gonosz ember. Illetve lény.

      Érdekes módon, annak ellenére, hogy ez egy szokványos horror-fantasy, vagy micsoda, és nem egy nagy szám, valahogy észre se vettem, hogy eltelt a játékideje. Sodornak minket az események, és végül is csak az a baj, hogy a befejezés nagyon béna, vagy inkább semmilyen. És ez mondjuk mindenképpen hátrány egy film esetében. Szóval semleges számomra ez a mű, valahogy nem tudom, mit kezdjek vele. Onigen megvalósítása viszont külön tetszett, meg a fekete-fehér ellentét vonulata.

     Hofit idézném: "Valami nagyobbat vártál?" És a válaszom az lenne, hogy igen. Azért Tévésámánnak elküldöm a főszereplő hölgyet:

Egyébként pedig hajráááááááá Argentínaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 komment

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr462093587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása