Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.11.16. 14:43 Tévésámán

Azonosság (Identity, 2003)

Nem emlékszem, hogy akadtam erre a filmre anno. Azt tudom, hogy az HBO-n néztem és nagyon erősen megmaradt az emlékezetemben. Évek óta mesélem mindenkinek, hogy milyen jó horror/thriller és most végre ismét adták, én meg felvettem és megnéztem.

Az elején előre-hátra ugrunk piciket az időben, aminek folytán láthatjuk, hogy hogyan kerül tíz ember a véletlen folytán egyazon éjszaka egyazon helyre - egy motelbe a semmi közepén. A tíz ember:

- A York família (John C. McGinley, Leila Kenzle és Bret Loehr), akik véletlen balesetet szenvednek. A férj pánikol, a nő eszméletlen, a kisfiú pedig nem beszél.

- Egy színésznő (Rebbeca De Mornay) és a sofőrje (John Cusack). A nő minél előbb le akar lépni innen, a pasi pedig furcsa módon mindenkinek próbál segíteni, és az összeverődött társaságot is vezetni akarja.

- Egy ifjú házaspár (Clea DuVall és William Lee Scott). A lánynak elege van újdonsült férjéből, aki meg állandóan idegeskedik.

- Egy zsaru (Ray Liotta) és a fogoly, akit szállít (Jake Busey). A rab veszélyes gyilkos, a rendőr pedig nagyon gyanús.

- Egy luxusprosti (Amanda Peet). Ő kezdetben csak a pénzéért aggódik és a pasasoktól próbálja távol tartani magát, később azonban egyre inkább az együttműködésen dolgozik.

Valamint itt van még a motel tulaja (John Hawkes), aki szintén rendkívül furcsa, nemcsak azért, mert az első pillanatban összetűzésbe kerül a kurvával, hanem mert állandóan elsomfordál - ki tudja mit csinálni... A zuhogó eső miatt se telefon, se rádió nincs, az utak járhatatlanok és hamarosan hátborzongató események kezdődnek. Meghal a színésznő, a fogoly kiszabadul, és úgy tűnik, már senki sincs biztonságban. Az emberek pedig hullanak és a gyilkos sosem az, aki annak látszik. De vajon mitől kezdenek egyszer csak a hullák nyom nélkül eltűnni? És ki az a Malcolm Rivers (Pruitt Taylor Vince) nevű kopasz, zavarodott fickó, akit egy nyomozókból, ügyvédekből, egy orvosból (Alfred Molina) és egy bíróból álló csoport vizsgál meg, 24 órával a kivégzése előtt? Vajon mi köze van neki az eseményekhez?

Ez a film valami óriási. Az elején az összes esemény összefügg és furcsa, de mégis logikus egybeesések történnek. Még egy jó ideig a gyilkosságok is világosak, de aztán szép lassan minden a feje tetejére áll. Amikor pedig már tisztázódik a helyzet, hogy ki a gyilkos és mi az összefüggés az itt felsorolt emberek közt, még mindig jön a végén a csavar, ami nagyon nagyot üt.

Ismert arcok alakítják az ismeretleneket, akik ott ragadnak a motelban. John Cusack a legjobb minden tekintetben, de most még Amanda Peet is jó (nem úgy, mint pl a Nő a bajban). Ráadásként Ray Liotta, Alfred Molina és Pruitt Taylor Vince nagyszerűek a kis mellék-főszerepeikben. A történet egyszerűen óriási, a megvalósítás kellően borzongató, egyszóval király!:)

Ajánlom a rejtélyek kedvelőinek, a nagy csavarral rendelkező filmek rajongóinak és bárkinek, aki akar látni egy nem mindennapi gyilkossági történetet!

imdb.com felhasználói szerint: 7.3/10

Szerintem: 6/5

Hírek:

- Amanda Peetet jövőre láthatjuk Jonathan Swift ismert regényének, a Gulliver utazásainak egy biztosan látványos feldolgozásában. (Amiből látványos bukás lett.)

- Alfred Molina szerepel majd a jövőre érkező Prince of Persia: The Sands of Time-ban, a nagy népszerűségnek örvendő videójáték mozi-verziójában, valamint egy érdekesnek tűnő, több kisebb sztorit elmesélő Poe című alkotásban, ami minden valószínűség szerint a gótikus horror mesterének több írásán alapszik. (Ezek elég gyorsan eltűntek a süllyesztőben...)

A Kontroll-írást nem biztos, hogy ma be tudom fejezni, majd kiderül. Este valószínűleg megnézem a Resident Evil 2-t, de ez sem 100%. Lezárásként egy gyors trailer, ami kellően tereli a figyelmünket az igazi sztoriról (viszont nem biztos, hogy ez alapján megnézném):

Szólj hozzá!

Címkék: horror thriller


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr301529306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása