Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.09.20. 17:16 Tévésámán

Batman: Gotham Lovagja (Batman: Gotham Knight, 2008)

Amerikai-ázsiai együttműködésben készült filmecskék sora, ami az AniMátrixhoz hasonlóan a már meglévő, nagy sikerű hollywoodi mozifilm rajzolt kiegészítése, továbbgondolása. Hat kis sztori elevenedik meg előttünk, amiket meg lehet nézni külön-külön, vagy egyszerre is. Mindegyik kicsit hasonló, de mégis más, mind hozzátesz valamit a Batman-mítoszhoz.

Az első négy deszkás gyerekről szól, akik közül hárman tanúi voltak Batman (Kevin Conroy, aki az első Batman-rajzfilm óta adja a karakter hangját) és a Vakondember harcának, majd ezt mesélik el társuknak. Három különböző szemszögből, három különféle hőst írnak le a csodálkozó negyediknek, aki viszont hamarosan szintén találkozik a címszereplővel - nem akármilyen körülmények közt!

Másodszor egy elég kemény látványvilágú, sötét tónusú kisfilmet kapunk, amiben Gordon felügyelő csapatának egyik új tagja, Allen nyomozó (Gary Dourdan) a főszereplő. A nyomozó nem szívleli Batmant, egészen addig, amíg egy véres csatában saját szemével meg nem győződik a Sötét Lovag hősiességéről.

Harmadszor az új Denevérember-mozikban már látott Lucius Fox (Kevin Michael Richardson) elevenedik meg, aki a fiatal Bruce Wayne-nek egy új szerkentyűt készít, ami visszaveri a fegyverek golyóit. Hősünk azonban szembesül azzal, hogy ezzel saját testi épségének védése közben súlyosan megsebesíthet másokat...

Egészen a negyedik filmecskéig várnunk kell, hogy kapjunk pár igazi szupergonoszt, jelen esetben a Madárijesztő és Killer Croc a két rosszfiú, akiket Batmannek le kell győznie. Mégis ez az első, ami valahogy nem lett annyira jó, mert maga a történet semmiről nem szól, csak egy kis akció-jelenetsor.

Az ötödikben a Batman: Kezdődik!-ben látható tréning egy darabkájába tekinthetünk bele, egész pontosan abba, hogy hogyan tanulja meg Bruce legyőzni a fájdalmat egy kiátkozott indiai nőtől, Cassandrától (Parminder Nagra, a Vészhelyzet Neelája).

Az utolsóban pedig egy újabb szupergonosz, Deadshot (magyar nevét nem tudom, Jim Meskimen) és a Denevérember párbaját láthatjuk, a tét pedig Gordon felügyelő élete!

Nehéz eldönteni, melyik a legjobb. Az első a legviccesebb, talán a második, a harmadik és az utolsó a leginkább "Batmanes", az 5. úgy egészében véve nem túl érdekes, a 4. pedig kicsit jobb sztorival lenne az igazi, így inkább olyan, mintha egy random Denevérember-film valamelyik akció-blokkját néznénk meg.

Összesítésben viszont az egész tetszett, az anime-világ csak az elsőben volt picit zavaró, hozzám az amerikai hatású rajzok közelebb állnak.

imdb.com felhasználói szerint: 6.8/10

Szerintem: 4/5 (Újranézéssel talán még nőhet a pontszám.)

Végezetül jöjjön egy trailer, ami elég jó: Leszedték.

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr491394908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása