Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.31. 18:35 Mozsárágyú

Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the prisoner of Azkaban) 2004

     Egyes mondatait már megbántam a 6. részről írt véleményemnek, de mivel ezt már többször láttam 5 év alatt, erre tutira mondhatom, hogy ez a legjobb a filmek közül. Talán azért is lehet így, mert nincs benne a vásznon eleve elcseszésre ítélt, konkrét gonosz (VoldiMoldi) elleni küzdelem.

     H. Potter, angliai lakos, hirtelen ötlettől vezérelve élő, dagadt lufivá változtatta nénikéjét, így gyorsan elhagyta otthonát. Ezek után megkezdi a harmadik tanévet a Roxfortban, két új tantárggyal ismerkedik meg, emellett vadászik rá egy elvetemült gyilkos, aki 12 évig raboskodott az Azkabanban - de vicces leírva -, szóval úgy tűnik megint nem csak a hülye vizsgákról fog szólni az év.

     Itt még olyan kedves dolgokat kellett megjeleníteni a készítőknek, mint a Szörnyek Szörnyű Könyve, vagy Csikócsőr, a hippogriff. De emellett főszerepet kapnak a dementorok, akiktől a hideg kirázott első olvasatra, - ez ugyebár nem meglepő, mert ők tényleg ezzel operálnak, már ha léteznek, de ha léteznek, akkor biztos rávenném őket, hogy álljanak már be Ozzy mellé vokálozni - és a filmben is jól sikerültek. Ja meg még volt itt vérfarkas, hát ő szegény elég hülyén néz ki.

     A főszereplők (Radcliffe, Grint meg Watson) leginkább öltözködésükkel dominálnak, szép csíkos meg élénk színű ruhákban mentik meg a varázslóvilágot, hogy elvonják a figyelmet csekély színészi képességeikről. Emma Watsont direkt figyeltem akkor is, amikor háttérben volt, nem valami meggyőző. Ron figurája ebben alig kap szerepet, Harry haverunk tűrhető. De a filmbéli gyerekek sokkal sokkal gyengusabbak, mint a könyvben. Hermione tök naiv, Harry Potter nem is mindig olyan bátor. Ronnal általában minden oké.

     Dumbledore (Michael Gambon) és Piton (Alan Rickman) már megint alig szerepel. Új szereplő Emma Thompson, ő a jóslástan prof, Trelawney, aki itt kifejezetten szimpatikus nekem. Az ő játéka nagyon tetszik. Sirius Black a címszereplő, aki Gary Oldmannek köszönhetően hasonlóan jófej benyomását kelti, mint a könyvbéli Sirius. Aki még nem látta őt pozitív szerepben, az nézze meg eztet.  

     Kábé közmegegyezés alapján az első három könyv a kevésbé sötét, inkább meseszerű kategóriába esik. Ennek megfelelően jó sok vicces meg "ari" jelenet és jó sok állatka van bennük. De az énekkar epizóddal vallatni lehetne például. Vagy lehet, hogy az csak magyarul ilyen iszonyatos. A lényege a történetnek a Szellemszálláson zajlik, de nem mondanám, hogy "üt" maga a megvalósítás. De az mondjuk tetszett, hogy szegény jó Pitont nem rángatták végig a kifele úton azzal a nemtommi varázsigével, csak simán megkapitulátuszozták. De mondjuk hol volt Caramel kezéből az a rondaszínű kalap? Az pedig pont egy olyan részlet ami simán megoldható, és a figura jellegzetessége. Mindegy. Nem tudom megmondani, miért tetszik ez a film, talán azért, mert a tonnányi reklám ellenére is nagyon gyorsan eltelik a több, mint két óra. Meg ebben még tök jó hajuk van mindhármuknak. De tényleg, hogy néznek ki már a későbbiekben?

     Ha már Monsieur Voldemort nem tiszteli meg a közönséget a filmben a megjelenésével, akkor tekintsük meg őt ebben a kedves jelenetben. Ezúttal ő nyer, haha.

1 komment

Címkék: fantasy


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr651351309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2009.08.31. 19:00:00

Caramel a megaszthárból? Ő is kugli?
süti beállítások módosítása