Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.05.10. 10:56 Tévésámán

Corky Romano (A kezes farkas, 2001)

Nem tudom hányan gondolkodhattak el azon, hogy vajon milyen lehet, ha Peter Falk a törvény másik oldalán áll - magyarul, ha nyomozó helyett ő a gazember. Anno erre meg is kaphattuk a választ a Sittmentes új évet! című filmből, ami jövő héten lesz a tvben. Itt pedig ugyanezt az ötletet kamatoztatták - plusz ő egy igazi húzónév.

Falk itt nemcsak hogy rosszfiú, hanem egyenesen maffiafőnök. Ellene, vagyis "Papa" Romano ellen rengeteg bizonyítékot gyűjtött az FBI, de olyan dolgokat is rá akarnak fogni, amit sosem tett meg. Végső elhatározásként a szívrohamából lábadozó családfő megkéri legkisebb, leghülyébb és legrondább fiacskáját, Corky-t (Chris "Diszkópatkány" Kattan), hogy épüljön be az FBI-hoz és semmisítse meg a bizonyítékokat. Corky viszont nem igazán maffiózónak termett, de az Ügynökség dolgozói sincsenek éppen a helyzet magaslatán... Erősítésnek és/vagy hátráltatónak ott van hősünknek a két testvére, a homokos Peter (Chris Penn) és az analfabéta Paulie (Peter Berg), valamint a vágy tárgyává előlépő szépséges Russo ügynök (Vinessa Shaw). Viszont emberünk gyorsan ellenségre is talál: Brick Davies (a remek Matthew Glave) személyében. Ha pedig Corky ott van az FBI-nál, akkor már nem csak a bizonyítékok után kajtat, hanem a rejtélyes sorozatgyilkos, az Éjjeli Rém nyomába is ered - és kő kövön nem marad...

Chris Kattannak ez az egy arca van (lásd a képet). Nem mondhatnám, hogy rossz színész, de annyira hihetetlenül erősen túljátssza a szerepét, amilyet még nem láttam. Vannak jó pillanatai, de egyébként sokszor nagyon idegesítő. (Szerencsére Görög László kitűnő szinkronja sokat javít rajta.) Viszont ha már a főszereplő irritálóan hülye, akkor amellett nem igazán jó, hogy a film első 25 perce élvezhetetlen. Ezután kezd csak beindulni, néha vannak poénok is, viszont a zene egészen jó (A-Ha, Twisted Sister, stb.:)). Szerencsére Peter Falk, Chris Penn és a már említett Matthew Glave emelik a színvonalat, így nem kell Kattannak egyedül elvinnie a filmet a hátán - ez nem is ment volna neki... "Óh, Istenem, Howard!" - kiált fel Davies ügynök, és így tehet az olvasó is, merthogy eddig szinte semmi jót nem mondtam. Viszont ez nem egy rossz film, ha a kezdetét kibírjuk, nem fogjuk a végére megbánni - annyira:)

Az itt lévő nagy képen pedig Vinessa Shaw, aki szép is, jó is, szóval nagyon kell ide. Van még egy érdekes dolog, az, hogy a rendező, Rob Pritts ezen kívül semmit nem csinált a filmiparban - talán érthető is.

Összesítek: A nagyon hülye filmek kedvelőinek ajánlom, vagy azoknak, akik valamit fikázni akarnak, mert ezt lehet...

imdb.com felhasználói szerint: 4.6/10 (7 év alatt 0.4-et emelkedett.)

Szerintem: 4/5 (A vége felé rengeteg jó poén van, ezért és az idézhető ökörségek miatt felhúztam a pontszámot.)


Ma először adja a magyar tv a Blades of Glory-t, Jégi dicsőségünk címmel, plusz lesz még egy Robin Williams-vígjáték, és talán nézünk filmet videóról is. Szóval jövünk majd. Itt pedig következik a konferencia-jelenet, ami nagyon jól sikerült - érdemes figyelni a gagyi speciális effekteket az elején:)

1 komment

Címkék: krimi paródia vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr111112605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása