Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.03.01. 12:15 Tévésámán

Pofa be! (Tais-toi!, 2003)

Négy nap múlva Watchmen, remélem itt Székesfehérváron is. A jó hír után hadd panaszkodjak kicsit! Tegnap adtak egy filmet, ez volt a címe: Mentsd meg a pompomlányt! Írjon kommentet aki látta! És hogy miért lényeges? Mert angol címe But I'm a Cheerleader és Natasha Lyonne - Clea DuVall és engem érdekelt volna, ha tudom hogy ez az. Persze a magyar címből nem lehet rájönni, de még csak közel sincs az eredeti jelentéséhez. Persze ennek nem lehet könnyű címet adni, az biztos. Viszont, ha már voltak kedvesek így lefordítani, hát akkor meg mért nem írták ki a mélyen twistelt műsorújságosok a főszereplőnőket, mert akkor talán rájöttem volna... (Azóta sikerült megnéznem és meg is írtam!) Na mindegy. Lássuk a Pofa be! című alkotást:

Mit kapunk akkor ha összeeresztjük Jean Renot és Gérard Depadieu-t egy közös vígjátékra? Fergeteges szórakozást! Mozsárágyú felvetette a Pacino-de Niro párhuzamot köztük, és ez nem is alaptalan. Mint anno a Szemtől szemben, ez is siker volt, csak más műfajban.

Quentinnel (Depardieu, ejtsd: kánten) tulajdonképpen semmi baj nem lenne. Kedves fickó, szeret beszélni, csak éppen túl sokat. És ha emellé hozzátesszük, hogy hihetetlenül hülye, akkor az már rossz kombináció... Ostobasága miatt börtönbe kerül, mert megpróbál kirabolni egy pénzváltót. Szertelen természetét azonban a "kemény" rabok nem nagyon bírják, két perc után nekiesnek, de mindig ők maradnak alul, mert Quentinnek az agya helyén is izom van. A börtönigazgató nem tudja mit kezdjen vele, amíg egyik nap be nem hozzák Ruby-t (Reno, ejtsd: rübi). Ruby 20 millió eurót rabolt a főnökétől, amiért az megölte a szerelmét - a nő egyébiránt a góré felesége volt... Emiatt némaságba burkolózik, egyetlen szót se szól, meg se mozdul, csak vegetál. A két fickót egy cellába teszik és ezzel elindul egy olyan fantasztikus utazás, melyben a gengszter bosszúhadjárata poénos kocsikázássá válik!

A színészek kitűnőek, a főszereplő urakat nem is kell fényeznem, a nevük egyet jelent a francia minőséggel. (Gérard bácsié azóta inkább az orosz minőséget képviseli, mióta emigrált Putyinékhoz az adófizetés elől és ott állampolgársággal jutalmazták.) Mellettük van egy rövid ideig szereplő szépség, Leonora Valera, és pár igen rosszarcú bűnöző (főleg a legfőbb gonosznak van figyelemreméltóan ronda feje:)). Az egyetlen ami az egész sztorin ront, hogy olyan hirtelen lesz vége, bár lehet, hogy ez a kereskedelmi televíziózás átka...

imdb.com felhasználói szerint: 7.1/10 (7 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 5/5 (A lezárás miatt, bár úgy vagyok vele, hogy minél többször látom, annál kevésbé zavar.) (Utólag felhúztam a pontszámot a fingópárnás jelenet miatt, meg az olyan klasszikus, idézhető szövegekért, mint a "Furioso szelíd ló volt.")

Este sok film lesz, holnap kiderül, mit választottunk. Érdekes, hogy az egyetlen trailer magyarul van fönt a neten, pont az, amit kerestem, nézzétek meg ti is: Az itt eredetileg lévő trailert levették már.

2023-as megjegyzés: Egyetlen visszatérő hiba tűnt fel = a karakterek rengetegszer előbb reagálnak az adott történésre, mint hogy az megtörténik. Például a hősök ülnek a zsokétól elkötött Land Roverben, beszélgetnek, majd Ruby felkiált "Bukj le!", mindketten behúzódnak a műszerfal mögé, ezután az utcasarokról kifordul a rosszfiúkkal teli német luxuskocsi. Tehát Ruby a falakon keresztül látta a közeledő ellenséget. Ugyanez a helyzet legalább kétszer megtörténik még, de hasonlóan rejtélyes, hogy Reno alakja honnan tudja, hogy le van zárva az út a Charles de Gaulle-nál, ha előtte legalább napokon keresztül teljes passzivitásban ült egy börtöncellában, aztán meg hordágyhoz kötözve feküdt egy lezárt kórteremben? Ezek viszont semmit se vesznek el a Pofa be! szórakoztató jellegéből, aminek tényleg csak a rendkívül rövid játékidő árt.

Szólj hozzá!

Címkék: krimi vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr3973138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása