Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.12.17. 18:22 Mozsárágyú

Help! (1965)

 

     Annak ellenére tökjó a Help!, hogy irtó nagy baromság. De ez elég sok film esetében tapasztalható. Meg most ki a frászt érdekel a sztori, ha egy Beatles moziról van szó? Nem az a lényeg.

     Gombafejű haverjaim közül Ringo mondható a főszereplőnek. A nevét is onnan kapta, hogy 10 ujjából kábé haton mindig volt gyűrű, és e pici ékszerek iránti hatalmas szenvedélye most gyakorlatilag halálos veszélybe sodorja. Egy rajongótól kap egy orbitális rubinféle gyűrűt, amiről kiderül, hogy egy amolyan szekta szokásos áldozathozatali cécójának fontos kelléke. Az adott áldozat csak úgy áldozható fel, ha rajta van az a gyűrű. Clang (Leo McKern), a "szervezet" vezére, minden áron el akarja venni Ringo ujjdíszét, s így az életét is, mindent elkövet az ügy érdekében. Az egyik embere, Ahme (Eleanor Bron) viszont szimpatizál a Bitliszekkel, különösen Sir McCartney-val, és szabotálja Clang ügyködéseit. Ringoék próbálkoznak az ékszerésznél, egy tudósnál, senki nem tudja levenni a gyűrűt, sőt Professor Foot (Victor Spinetti) felismeri a rubinban rejlő lehetőségeket, a világuralom hajtja, ezért már ő is üldözőbe veszi a négyest.

    

      Valahányszor akadályba ütköznek, mindig megoldják a dolgot, vagy Ahme vigyáz rájuk őrangyalként. Nem csak Angliában, hanem az osztrák hegyekben és a Bahamákon is üldözik őket, egyszer majdnem felrobbannak, verekedésbe keverednek, és egy tigris is csak azért nem lakik jól egyikőjükkel sem, mert a klasszikus zenét jobban kedveli, mint az evést.

      Röhögésben nincs hiány, ami azért sem csoda, mivel totál beszívva alakították önmagukat Lennonék. Többször lehet hallani, hogy csak úgy motyognak össze-vissza, meg George Harrison azt nyilatkozta egyszer, hogy a jelenetet, amelyben egy slagot vezetnek át a szobán, majd ki az ablakon, nos azt úgy egy napig tartott felvenni, mert annyit röhögtek. Szóval jó hangulatú lehetett a forgatás. Egyébként sok szempontból meghatározó volt a Help! készítése: Ebben viseli először híres típusú napszemüvegeinek egyikét John Lennon, a forgatás során George először ismerkedett meg közelebbről a szitárral, na meg találkozott egy Krisnással. McCartney fejében akkortájt született meg a Yesterday zenéje. Meg állítólag, egyik daluk, az Eleanor Rigby címét az Ahmét alakító színésznő ihlette.

     Tele van apró poénokkal a film, meg nem mellesleg marhajó zenékkel, de hát ez csak természetes. Aki nagyon aggódik Mr. Starr egészségi állapotáért, annak elárulom, hogy nem kerül feláldozásra. Hallom, ahogy gördülnek le a kövek a szívekről. Címadó dal, felettébb mulatságos "klippel", itten lent. A film pedig tökjóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!

A videót levették.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr81828465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása