Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.08.25. 19:02 Mozsárágyú

Egyik kopó, másik eb (Turner & Hooch) 1989

 

     Ezt a filmet milyen rég láttam, és milyen jó volt újra megnézni!

     Most jöhetnék azzal az íratlan szabállyal, hogy ha kasszasikert akarsz, babákkal és állatokkal tedd tele a produkciót, de ez nem az a kategória. Mert itt a kutya, azaz Hooch (Baisley, a Kutya alakítja) csak a hab a tortán; ez a mozgókép önmagában kiváló szórakozást nyújt, nem csak a kutyus okán. (Mert ugyebár elég sok film létezik, amely egy nagy halom trágya, csak tele van üngyülübüngyülü jószágokkal)

     Tom Hanks kiváló Turner nyomozóként. Egy hihetetlenül, már-már idegesítően precíz és rendmániás pofa ő, aki képes annyi fogselymet elhasználni egyetlen fogmosás alkalmával, hogy ha összekötnénk ezeket, elérnének a Holdig meg vissza. A kisvárosban, ahol dolgozik, sohase történik semmi, de mielőtt lelépne egy jobb meló kedvéért, mégiscsak akad dolga; egy nap kisebb vagyont találnak a kikötőben és ezután gyilkosság áldozatává válik egy kedves öregúr (John McIntire), akit mindenki ismert. Vajon kinek állt útjában a bácsi és mi köze mindehhez a pénzkötegnek? Ha van egyáltalán. Ám Turner számára legalább ennyire fontos kérdés, hogy mi legyen az öreg kutyájával, aki leginkább egy vérszomjas fenevad. Már amikor nem egy ennivaló rosszcsont dög.

    

     Kiderül, hogyan képes együtt élni a világ legpedánsabb embere a világ legjobban nyáladzó állatával (Egyébként ma láttam egy nagyon zöld és nagyon ijesztő hernyót), a sörkedvelő Hooch-csal. Jó sok kosz, még több nyál és poénok sora vár reánk. Tom Hanks pedig oltári jó, a legutolsó szemmozdulatig istenien kidolgozta ezt a figurát. Ja, és elmaradhatatlan kellék a szerelem, főhősünk ugyanis találkozik egy kedves állatorvossal (Mare Winningham). Maga a bűntény feltárása végig szem előtt van, pedig nem ez a fő szál, hanem maga a kutya. Azaz ember és négylábú kapcsolata, az, hogy mire képes egymásért állatka és gazdi, mennyire lényeges része lehet az ember életének egy háziállat. Erről jómagam nem tudok beszélni, mert sose volt kutyuskám, pedig jó lett volna. Lényeg a lényeg, mindenféle érzelgős baromság helyett kapunk egy vidám és szívhez szóló történetet, megfűszerezve akcióval, meg sok-sok hahotázással.

     Ismertebb szereplők a következők: Craig T. Nelson (Jégi dicsőségünk), Elden Henson (Kerge kacsák). A kutyaszínész Baisley egyébként 1978-ban született és 14 évesen távozott a mennyei csontokat megrágcsálni. Ezt a filmet a kritika összességében szerette, pénzt is hozott bőven.

     Ez egy jó fej mozi. És mindenképpen kiemelném, hogy a magyar szinkron első osztályú, látszik, hogy nem ma készült.

Következzék egy remek dal, eb témában.

Szólj hozzá!

Címkék: akció vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr463180365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása