Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.09. 14:18 Tévésámán

Kegyetlen játékok (Cruel Intentions, 1999)

Videózás 3. rész. Mivel azt mondtam, hogy ez annyira nem érdekel, ezért mindenképpen meg kellett néznem:D A filmből azelőtt már láttam egy bizonyos részt :), úgyhogy semmi igazán jóra nem számítottam. Mármint igazán jóra történet vagy bármi egyéb szempontjából. Viszont kellemesen csalódtam, mert sokat káromkodnak, és itt ezen a helyen a bunkó, tahó humor nagyon is találó - szóval, szégyen, nem szégyen egész jó kis film ez. De akkor lássuk miről szól:

Sebastian (Ryan Philippe) gazdag, jóképű és igazi seggfej. Célja, hogy minél több lányt ágyba vigyen, ám ez egy idő után unalmassá kezd válni számára. Ezért valami új kihívásra vágyik... Mostohatestvére, Kathryn (Sarah Michelle Buffy Gellar, aki tudja, mit tettél tavaly nyáron) ezalatt bosszút akar állni egy pasin, aki dobta őt, mégpedig úgy, hogy kurvát csinál a csajából (Selma Blair). A két intrikus aztán köt egy fogadást, ki a nagyobb gané alapon: Sebastiannak el kell csábítania és le kell fektetnie a szűzi fogadalmat tett Annette-et (Reese Witherspoon). Egy idő után pedig a tét már nemcsak egy jó kocsi vagy egy dugás lesz, hanem sokkal nagyobb: maga az első szerelem...

A lényeg: van kefélés, trágár szövegek, jócsajok (mondjuk nekem inkább csak Blair kisasszony az, a többiek nem nagyon tetszenek), jópasik (ezt én nem tudom megállapítani:)) és egy csomó neves, fiatal színész. Meg pár ismertebb öreg mellékszereplő. Ryan Philippe-ről azt tudom mondani, hogy nem rossz, sőt egész jó, bár furcsa, hogy sehol máshol nem láttam még. (Szerkesztés: Franklyn - ez mindent elmond.) Gellart utálom: egyrészt tenyérbemászó feje van, másrészt túlságosan sztárolták/sztárolják, harmadrészt itt sem egy szimpatikus szereplő, negyedrészt nem is tetszik. Biztos velem van a baj:) Reese Witherspoon kitűnően játszik, szerintem az ő karaktere az, akivel talán te is találkozhatsz a való életben. Egy kedves, aranyos lány, aki nem olyan ribi mint a többiek, nehezebb megkapni, de sokkal inkább érdemes vele kezdeni, mint a műanyag tucatlányokkal. Selma Blairt a Hellboy óta kedvelem, nem az a tipikus szépség, de nekem tetszik. Itt ő a buta, de vicces lány, nagyon szimpatikus a karaktere. Naiv csaj, akiből kurvát csinálnak, de ő mégiscsak élvezi a helyzeteket.

Az ismertebb mellékszereplők: Swoosie Kurtz (pl. ő volt Vadtűz a Buborék srácban), Joshua Jackson (Kerge kacsák, Vérfarkas, mellesleg itt kitűnően játszik egy meleg fiút), Christine Baranski (Fergeteges forgatás, A grincs) és valahol még Tara Reid is szerepel, de hogy hol, azt speciel nem tudom, mert őt észre se vettem.

Szerintem érdemes egyszer megnézni, mindenki találhat benne valami jót. Ja és a befejező jelenet tényleg király, pedig egy rossz szám megy alatta.

imdb.com felhasználói szerint: 6.9/10 (7 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Van még két folytatása, ha látom őket, írok róluk. (Ez azóta megtörtént.) Ma még két írást kaptok tőlem majd, a Rendőrakadémia 3. részéről és az amerikai-román-izlandi koprodukciós Paranoia 1.0-áról. Este pedig valószínűleg a Sotájmot nézzük majd.

Itt pedig a film egyik legjobb része (bizonyos szempontból a legjobb:P, CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK:) (A videót levették...)

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr281298191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása