Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.05.25. 21:25 Tévésámán

A buborék srác (Bubble Boy, 2001)

bubble_boy1.jpg

Újabb régi vígjátékot húztak elő a tarsolyból az HBO-sok, ezúttal az általunk itthon sokat emlegetett Buborék srácot, ami példa rá, hogy számomra antipatikus színésszel (Jake Gylenhaal) és rossz poénokkal is lehet csinálni egy jó vígjátékot:) 

Jimmy (J.G.) egészen kicsi kora óta egy speciális burokban él, merthogy nem fejlődött ki az immunrendszere. Begyöpösödött, bigott nézeteket valló édesanyja (Swoosie Kurtz) pedig csupa butasággal tömi meg a fiú fejét. Ám a szomszédjukba új család költözik, köztük egy helyes lány, Chloe (Marley Shelton), akibe Jimmy azonnal beleszeret, a két fiatalt aztán lassan már csak az a fránya burok és a srác félénksége választja el... Chloe viszont megpróbál továbblépni az esélytelen kapcsolatból, így a helyi menő csávó karjai közt keres menedéket. Amikor pedig kitűzik az esküvő dátumát, buborékban élő hősünk rádöbben, hogy eljött a cselekvés órája, így gyárt magának egy védőruhát és útra kel, hogy megakadályozza szerelme házasodását. A világ viszont teli számára ismeretlen veszélyekkel és ellenségekkel, de szerencsére új barátokra is akad. Vajon sikerül odaérnie a Niagara-vízeséshez, vagy kudarcot vall és Chloe végleg elkötelezi magát a rossz férfival? 

bubble boy Marley.jpg

Imádom a road movie-kat, ez pedig mindent egybevetve egy baromi nagy állatságokkal teletűzdelt road movie, így máris kedvemre való. Itt aztán megkapják a magukét a zsidók, a keresztény fanatikusok, a szekták, az indiaiak, a motorosok, az ázsiaiak, az öregek, a fiatalok, szóval minden célcsoport felé ellőnek egy-egy offenzív tréfát; de azért sokszor néhány igazán remek dumát ("Miben lehetek segítségedre szatyor barátom?") és jó vicceket is hallhatunk. Gylenhall úr ebben az esetben nem zavart, viszont szerintem ezt a szerepet akárki el tudta volna játszani. Marley Shelton (Sin City, Grindhouse/Terrorbolygó) cuki, Swoosie Kurtz és az apukát alakító John Carroll Lynch pedig nagyszerű párost alkotnak:) Utóbbit külön is kiemelném, mert a játékidő legnagyobb részében csöndben van, csak az arcával játszik és nagyszerűen csinálja! Ismertebb mellékszereplők: Danny Trejo (Slim, a motorosbanda főnöke), Verne Troyer (Nyomi doki:D), Zach Galifianakis (buszmegállós ember, nem lehet felismerni) és a Nagy Hal óriása, Matthew McGrory. Az öreg sofőrt/pilótát alakító Patrick Cranshaw-nak igen emlékezetes mellékszereplése volt anno a Nekem 8-ban, a trendi Markot életre keltő Dave Sheridan pedig a Reneszánsz szerelem című rémdrámában formálja meg az idegesítő bolondot. A rendező a jóformán ismeretlen Blair Hayes, az írók hasonló kvalitásúak. 

Érdekességek: A filmet az 1976-os The Boy in the Plastic Bubble ihlette, amit pedig valós események - bizony, még napjainkban is vannak Jimmy-hez hasonló immunrendszerrel bíró embertársaink, akik kénytelenek egy szobába zárva élni... A cirkuszi rémek közül valójában csak egyikük "torzszülött", az apró termetű néger, Lester Green, akit Amerikában Beetlejuice néven ismernek. Ő mikrocefáliában szenved (a feje és agya túlságosan kicsi). Néhány vicces név a háttéralakok közül: Boti Bliss (a "pénztáros"), Cinco Paul (az egyik szektás Todd) és Bianca Butthole (aki tud angolul, fordítsa le:D; ő pedig a lángoló gitáros lánybanda egyik tagja). A Bubble Boy 13 millió dollárból lett és csak 5 milliót hozott vissza, a kritikusok leszólták, minden szempontból bukásnak bizonyult. 

Tény, hogy vannak benne fájdalmas pillanatok, de ennyi jó színész még egy rossz sztorit is remek vígjátékká változtat. Egy nézést mindenképpen megérdemel, főleg azok a lányok üljenek el elé, akik odavannak Jake Gylenhaalért:)

Pontozás: 

imdb: 5.6 (4 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 5/5 (Főleg "legendás" mivolta miatt:)) 

Hírek: 

- Jake Gylenhaal következő mozija elég érdekesnek tűnik. A címe An Enemy, és a sztori szerint egy férfi egy filmben meglátja a tökéletes hasonmását, akit utána elkezd keresni - a műfaj pedig thriller. 

- Danny Trejo az alábbi mozgóképekben bukkan fel hamarosan: The Insomniac (krimi - egy kóros álmatlanságban szenvedő férfi az ellene elkövetett bűntény után kezd rádöbbenni, hogy a környezetéből senki sem az, aminek látszik), The Cloth (akció/sci-fi - démonok vs. egyház) és Haunted High School (horror/sci-fi). 

- Verne Troyer állítólag szerepelni fog a szintén borzongatós Judge Ice-ban. 

- Dave Sheridan a White Space névre hallgató tudományos-fantasztikus moziban játszik legközelebb, valamint pénzel egy horrort, amiről már a címe is mindent elmond: Granny (Nagyi). 

- A Csirkeembert alakító Steven Spinella szintén egy ijesztgetős filmben vállalt szerepet, ez pedig a House of Dust lesz, amiben egy sorozatgyilkos szelleme kiszabadul a hamvait rejtő urnából és megszáll embereket, hogy újra gyilkolhasson. 

Akinek van HBO-ja, az figyelje a műsorújságot, mert most vasárnap lesz az Álomháború magyar tv-premierje! Ha lemaradnátok róla, a jövő héten még háromszor ismétlik majd:) Várható írások: Pánikszoba és talán éjjel megnézem A légy 2-t, de ezt nem ígérem biztosra. A cinegore hétvégén újabb akcióra készül, ennek keretében minden bizonnyal a '81-es, eddig számomra ismeretlen Bloody Birthday lesz majd az enyém, ezen kívül talán még megjön a kedvem a hasonló Kukorica gyermekei 3-hoz is.

Itt pedig az első fél órában hallható egyik kitűnő betétdal, amihez a Team Fortress 2 Engineerjének főszereplésével új klipet forgattak:

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr234546598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása