Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.05.19. 14:39 Tévésámán

Féktelen Harag (Drive Angry, 2011)

drive_angry_ver3.jpg

Amikor ezt bemutatták, azon gondolkodtam, hogyan adhattak ilyen ostoba címet neki:D Aztán most, hogy az HBO elkezdte vetíteni és láttam a bemutatóját, megjött a kedvem hozzá, mondván ez akkora állatság, hogy látnom kell. Egyáltalán nem csalódtam, sőt, meglepően jó volt, de a véleményemről később, előbb egy kis történet-ismertető. 

drive-angry-550x374.jpg

A semmiből bukkan fel éjfekete sportkocsiján John Milton (Nicholas Cage), aki bárkit szétver, szétlő vagy másféle módon intéz el, ha az illető az útjába áll. Keres valakit, miközben őt is többen keresik. Egy kávézóban megpihenve figyel fel a szexi Piperre (Amber Heard), aki nem fél kiállni magáért, csábos külseje pedig egy igazi amazont rejt - ráadásul van egy szuper Dodge Chargerje:) Milton kisegíti őt technikai tudásával, mikor a dögös járgány lerobban, aztán később ismét a csaj segítségére siet, aki ezért társul vele. Ám Pipernek foglama sincs arról, hogy mibe keveredett, mert John gyilkos túrája egyenesen a Pokolba vezet, nyomában zsaruk és kultisták járnak, plusz ott van még  egy különös férfi, A Könyvelő (William Fichtner), aki szintén el akarja kapni őt. A cél azonban nemes, egy ártatlan gyermek élete forog kockán, a szentesített eszközök sorába pedig pisztolyokat, puskákat és egy mágikus erejű mordályt is felvesz a főszereplő páros, akiket senki sem állíthat meg! De vajon mi vár rájuk az út végén: megváltás vagy kárhozat? 

drive angry william.jpg

Már a nyitó akciójelenetben kiderült, hogy a Drive Angry istenkirály lesz, utána pedig jöttek a természetfeletti motívumok és a hangulat egyre jobb lett! Fasza kocsik, jó csajok, puskaropogás, verekedés és néhány fantasy-elem alkotja ezt a mozit, ami felülmúlta az elvárásaimat, és abszolút megértem, miért csak este 10 után lehet adni... Bár tény, hogy Nicholas Cage-dzsel az utóbbi években aligha ajánlatos forgatni, mert vonzza a bukásokat, ebben az esetben sikerült A szellemlovassal a karrierjén ejtett csorbát kiköszörülnie - legalábbis az én szememben. Amber Heard jól mutat a feszes cuccokban és óriási, ahogy verekedik:D, viszont William Fichtner viszi a pálmát, az ő karaktere a legkirályabb az egész filmben, bár a motivációja nekem még a végére is kicsit homályos maradt. A főgonosznak szánt Billy Burke (Maffia!) a Penge rosszfiújára emlékeztetett, egy igazán tenyérbemászó alak, szóval a néző könnyen szurkolhat a jófiúknak, ha egy ilyen pali áll a másik oldalon. Két ismertebb arc van a mellékszereplők közt: David Morse (pl. House, Atlantisz gyermekei, stb.) és Pruitt Taylor Vince (Kutyám, Jerry Lee; Azonosság). Az író az a Todd Farmer, akinek többek közt a Jason X-et köszönhetjük (Piper pasijaként láthatjuk is őt); a rendező-vágó és a másik író pedig Partick Lussier volt, aki B-kategóriás horrorokkal keresi a kenyerét, elsősorban vágóként. 

drive angry piper.jpg

Érdekességek: Cage karaktere nagy valószínűséggel Az elveszett Paradicsom írójáról kapta a nevét. A Könyvelő mágikus érméje egy obolus, amivel az ókoriak a halottakat készítették fel a túlvilági útra. Az elhunytak ezzel fizették ki Khárónt, hogy átvigye őket a Styx-folyón - ez a tárgy és az, hogy Milton az eredeti szinkronban egyszer Anubisznak csúfolja Fichtner karakterét, utalás arra, ki ő valójában. Az Istengyilkos golyójára latinul az van írva, hogy "Isten gyors (erőszakos) halála". John három különböző autót vezet a játékidő alatt: egy 1963-as Buick Rivierát, egy 1969-es 440-es Dodge Charger R/T-t és egy 1971-es 454-es Chevrolet Chevelle SS-t. A Féktelen Harag kb. 55 millió dollárból készült, ám kevesebb mint 29 milliót sikerült csak visszahoznia. A kritikusoktól hideget is, meleget is kapott; gyenge bevétele miatt ez tartja a 2000-nél több moziban bemutatott 3D-s filmek közül a legalacsonyabb haszon rekordját.  

drive-angry heard.jpg

Nekem mégis tetszett, a Machete jutott róla eszembe és bár a végére elveszik a remek hangulata, de így se mondanám rossznak. Ha nem annyira fontos számodra, hogy mi miért történik és szereted a féktelen száguldásos, jó zenével meg lövöldözéssel tarkított akciómozikat, akkor ez a te filmed! 

Pontozás: 

imdb: 5.5 

Szerintem: 5/5 (A befejezését kitaláltam, de akkor se vonok le belőle:)) 

Hírek: 

- Patrick Lussier rendezi és vágja majd a Rob Zombie kezéből kikerült Halloween III-at, aminek az írója Todd Farmer lesz. (2016-ig nem készült el.)

- Todd Farmer ezen kívül a Heavenly Swordnak (animációs film) és a The Monkey's Paw-nak (horror) készíti a forgatókönyvét, valamint szerepelni fog a Compound Fracture névre hallgató borzongatós moziban, aminek főhősei közt találjuk Leslie Easterbrookot, Tyler Mane-t és Derek Mears-t. (A gyengébbek kedvéért Callahan hadnagy, Michael Myers és Jason Voorhees:D). Mane íróként is közreműködik. 

- Nicholas Cage harmadszor ered A nemzet aranyának nyomába; valamint kedvenc színésznőm, Juno Temple és Johnny Knoxville oldalán játszik a Drive Angry-hez hasonlítható száguldós akciófilmben, a Wild Side-ban. (Utóbbi szintén csak ötlet maradt...)

- Amber Heard ugyanígy ebben a műfajban marad, mégpedig a Machete Kills-szel. (Láttam, írtam róla.)

- William Fichtnert Danny DeVito rendezi majd egy egyelőre cím nélküli horrorban (ez mekkora:D) és láthatjuk még őt az Elysiumban (sci-fi, a sztoriját még nem ismertették), a The Lone Rangerben (egy klasszikus kalandtörténet Johnny Deppel) és a The Stupidest Angelben (erre meg keressetek rá idézőjelben a keresővel, mert egyszer már leírtam, miről fog szólni). 

- Billy Burke negyedszer is erősíteni (?) fogja a tvájlájt szereplőgárdáját (bvüeee). 

- David Morse felbukkan a World War Z-ben (remélem erről mindenki hallott már) és a hasonló műfajú The Prisonben. 

Várható írások: Kutyám, Jerry Lee 2.

Szólj hozzá!

Címkék: akció fantasy


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr34525886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása