Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.03.16. 13:53 Mozsárágyú

Mr. Bean nyaral (Mr. Bean's Holiday) 2007

     Mr. Bean minden bizonnyal utolsó szélesvásznú szerencsétlenkedése.

     Ezúttal Franciaország gyanútlan lakossága kap ízelítőt Rowan Atkinson világhírű karakterének cselekedeteiből. Tombolán nyeri az utat és ugyanilyen játszi könnyedséggel teszi saját magának borzasztóvá. Meg például kezdetben egy orosz kissrácnak is; az ő apjának; a "méltán világhírű" filmrendezőnek, Carson Clay-nek (Willem Defoe), meg sok mindenki egyébnek, akiknek annyi a bűnük, hogy egy időben és egy helyen tartózkodnak angol hősünkkel. Végülis Beannek a gyerek és egy kezdő francia színésznő társaságában lehetősége adódik az egész utazásra feltenni a koronát; azaz megmenteni minden emberi lényt meg minden mozgóképet az esetleges akármitől. :)

     Nem hiszem, hogy bárkinek is ajánlani kéne a filmet, az elmúlt huszonegynéhány év alatt mindenki eldönthette, hogy kedveli-e ezt a bárgyú brit bácsit, avagy sem. Előbbiek nyilván megnézik, utóbbiak pedig elkerülik. És egyikük sem fog tévedni, mert gyakorlatilag ugyanazt kapjuk, amit a kisfilmváltozatokban, tehát a szokásos poénokat, melyek leginkább abból adódnak, hogy Mr. Bean nem úgy gondolkodik, mint egy ember, ő maga egy külön intézmény, mely távol esik az olyan egyetemes fogalmaktól, mint logika, gyakorlatiasság, értelem, egyszerűség. És mindezek helyébe lép a kiszámíthatatlanság, a káosz és a kesze-kusza gondolkodásmód.

     Jómagam természetesen a Mr. Bean-rajongók népes táborába tartozom és épp ezért nekem tetszett a film. Bár egy kicsit unalmas néha, és nem annyira lepődtem meg egy-egy megmozdulásán, de meg kell hagyni, ötletes a történet. Willem Defoe karaktere, azt hiszem, simán tárolható a művész úr legnagyobb alakításai között, de tényleg! Annyira jól kidolgozták a cannes-i filmbemutatót, az ember nem is gondolná, hogy nem egy valóban létező filmet látunk. Melynek producere, rendezője, alkotója, művészeti vezetője, kutyafüle mind Carson Clay.

     Van benne mjúzikelparódia, akciójelenet, gasztronómiai tippek, és nyelvleckének sem utolsó. A rendező, Steve Bendelack pedig számos humoros, brit tévéműsor készítésében edződött, tehát nem számíthatunk semmi komoly dologra.

     Mr. Atkinson kitűnően játszik a világ bármely láthatatlan hangszerén, melyet ebben a filmben is megmutat. Csakúgy, mint itt alant:  

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték kaland


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr784320324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása