Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.03.03. 18:33 Mozsárágyú

Kojak Budapesten (1980)

     Mint tudjuk, előbb-utóbb mindenkiről kiderül, hogy magyar.

     Kojak hadnagy (Inke László) is egykor Kócsag Jánosként született kis hazánkban s immár, mint nemzetközileg elismert szaktekintély érkezik Budapestre a Krimi-írók Nemzetközi Konferenciájára. Számára Magyarország gyakorlatilag ismeretlen és érthetetlen terep most már, ahol viszont ugyanúgy tapadnak rá a nők, ugyanolyan jól csúszik a whiskey és itt is történnek gyilkosságok. Szóval nincs idő városnézésre, meg kell vizsgálni a híres geológusprofesszor (Őze Lajos) halálának körülményeit. A már említett nők közül pedig egy csinos szőke (Esztergályos Cecília) feltűnően tapad az egykori Kócsagra - ezt eleinte csak ellenállhatatlan sármjának tudja be főszereplőnk; de lehet, egyéb érdekek vezetik, mondjuk hogy egyel több hulla forduljon elő a filmkockákon.

     Eleve, ilyen címmel ki nem nézne meg egy filmet? Inke László nem csak szinkronhangja volt Telly Savalasnak, de szinte ikreknek is hihetnénk őket, annyira hasonlítottak. Utóbbi egy, azaz 1 dollárért odaadta a megfilmesítés jogait honfitársainknak.


      Amolyan vígkrimi e film műfaja, rendelkezik minden szükséges kellékkel, ami bűnügyi alkotásokhoz elengedhetetlen, ugyanakkor rengeteg vicces dolog is történik. Adott egy gyilkosság meg egy nyomozás és szép lassan egyre több mozaikdarabka kerül a helyére, teljes mértékben kirajzolódik, ami történt. Emellett viszont nevetésre is ad okot bőven Szalkai Sándor filmje, ha ránézünk a stáblistára ez nem meglepő; hiszen itt van Harsányi Gábor, Körmendi János, Koltai Róbert, Gobbi Hilda, Gálvölgyi János és Márkus László. Továbbá Tolnay Klári, Greguss Zoltán, Szakácsi Sándor, Raksányi Gellért, Dörner György, Antal Imre, a főiskolai hallgató Básti Juli, Pécsi Ildikó vagy maga Bástya elvtárs, aki hihetetlen poénként úszómestert alakít. ;)

     Kojak találkozik a kor Magyarországára jellemző anomáliákkal, amik nálunk mégse számítottak anomáliáknak. Pl.: kopaszként is kötelező az úszósapka - tudniillik az esetlegesen lehulló hajszálak végett. A taxisok a hónap második felében már nem feltétlenül állnak meg minden utazni kívánónak, az aranyokleveles zippzárkészítő csak úgy nem áll neki zippzárat javítani, stb. Tehát hősünk nem létező haja égnek áll párszor. De csak felgöngyölíti az ügyet... vaaagy mégse?


     Kiváló film ez, ami természetesen nem hibátlan, de van benn valami báj meg sok-sok röhögős jelenet. Hálistennek. És külön megemlíteném hímnemű olvasóinknak, hogy Esztergályos művésznő sokszor fellelhető lenge öltözetben.

     Ez itt pediglen a remek főcímnóta, csak annyit mondanék, hogy Presser-Sztevanovity D.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar krimi akció vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr704286669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása