Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.03.09. 20:23 Tévésámán

Titan A.E. (Időszámításunk után, 2000)

Mikor a dvd-kiárusításon megláttam ezt a filmet, tudtam, hogy régen láttam és hogy tetszett, szóval 500-at megér. Legalábbis így gondoltam akkor. Most viszont úgy gondolom, lehet inkább az Arséne Lupint vagy a Ki a faszagyerek?-et kellett volna inkább választani... (Utólagos szerkesztés: Egyik sem annyira jó.)

A távoli jövőben a Föld elpusztul - rögtön így indul a sztori - mégpedig az ismeretlen Drej (ejtsd: dredzs) nevű idegen faj semmisíti meg. Ezek után a vakítóan kék, robotszerű űrlények üldözőbe veszik az embereket. 15 évvel otthonunk eltűnése után az emberiséget a kihalás fenyegeti és hamarosan kiderül, hogy fajunk sorsa egy 19 éves fiú, Cale (Matt Damon hangján szólal meg) kezében van.
Különös földönkívüliek, lenyűgöző bolygók, csaták és némi humor: ezt ígéri a Titan A.E.

A hangokat olyan színészek szolgáltatják, mint Drew Barrymore, Ron Perlman, Jeanene Garofalo, Bill Pullman és John Leguizamo. A kérdés az, hogy ki a célközönség? Ez a probléma azonban már 2000-ben is felmerült, mikor a gyengécske reklámkampány és a készítők össze-vissza nyilatkozott véleményei végül a mozi bukásához és a 20th Century Fox animációs részlegének bezárásához vezetett...

Baj van ezzel a filmmel - de talán csak ha felnőttként nézed meg. A legfőbb gond az, hogy szinte az összes karakter, de még a Drej motivációja is rejtély marad. AKI MEG AKARJA NÉZNI NE OLVASSON TOVÁBB!

Itt van például ez a Tek nevű lény. Ő mondjuk ki és honnan jött? Cale apjának haverja, de hogy került a Földre és mit csinált ott mikor az megsemmisült? Mi a frászért akarja a Drej megsemmisíteni az embereket? Azt mondják: azért, amivé válhatunk, amire képesek vagyunk, amiatt. Tehát: ők energiából állnak, gyakorlatilag szinte lehetetlen őket megölni és simán elpusztítanak egy bolygót - nekünk mink van, amitől annyira félnek? A királynőjük (nő?!) egész jó, olyan, mintha az Alien királynő összejött volna egy Protoss Dark Archonnal és ez lenne a szerelemgyerekük:D Korso szintén tök hiteltelen. Először a főhősök ellen fordul, aztán hirtelen átáll egy kliséhalom közepén és úgy csinál mindenki, mintha mi se történt volna. A legénység többi tagja szintén ilyen motiválatlan: Preenről (Nathan Lane) lerí, hogy a rossz oldalon áll és nem lehet olyan hülye, hogy elhiggye, a Drej majd éppen őt nem öli meg a végén. Stith is tök ostoba, hogy nem veszi észre, mi folyik körülötte. Csak Gune fogja fel a szituációt, de nála sem értem, hogy miért segít a srácnak, mi a haszna belőle? A leginkább meglepő számomra mégis a gaulok jelenete. Ők miért segítenek? Mit nyernek vele? Többen is meghalnak közülük a semmiért... És akkor még meg kell említenem, hogy Stith legalább 2 alkalommal egyszer csak felbukkan a semmiből, miközben előtte nem volt ott; Cale szabadulása nagyon gagyi és egyszerűen nincs egy valódi konfliktus. Bármi történik, a szereplőket és a történetet nem befolyásolja semmi...

INNENTŐL MÁR OLVASHAT AZ IS AKI LÁTNI AKARJA!

Mentségére legyen szólva, hogy a Titan A.E. képi világa nagyon szép. Minden bolygó, az űr csillagai, meg a járművek fantasztikusak és a zene is illik hozzájuk. Bár pénzügyileg bukás volt, a kritikusok és a nézők mégis szerették.

Sajnálom, hogy ilyen lett, mert annyival jobb lehetett volna!

imdb.com felhasználói szerint: 6.6/10 (6 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 3/5

A dvd értékelése: A 11-ből a 7. Bár konkrétan ráírták, hogy szinkronizált verzió, az elején a NE LOPJ-kisfilm angolul van... 1000 nyelven van felirat, de egyetlen extra sincs - ismerve a film hátterét, ez egyáltalán nem meglepő. Az eddigi 7 lemezből ez a leginkább sivár, még a menüje se mozog. A 299-es árkategóriába javasolnám, ez szerintem nem érte meg az 500 Ft-ot.

Hírek:

- Mindenki kedvenc Pokolfajzata, azaz Ron Perlman hamarosan ismét újabb érdekes filmekben bukkan majd fel. Úgy mint: Marmaduke (a képregény-kutya nagyvászonra lépésénél mellékszereplő lesz), Season of the Witch (középkori mágia, lovagok és boszorkányok, de Nicholas Cage miatt úgyis megbukik majd), Streetlight (bűnügyi thriller az éjszakai New York utcáin), Bubba Nosferatu (a Bubba Ho-tep folytatása, ahol Perlman lesz Elvis:)) valamint A babó 1. és 2. része (két részesnek készül, de mindkét epizód 2012-ben jön és emberünk csak állítólag lesz benne).

Szólj hozzá!

Címkék: sci fi animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr371826548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása