Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.12.19. 23:27 Tévésámán

X-Men Kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine, 2009)

Mivel most már 3 napja nincs semmi jó a tvben, ezért kénytelen vagyok a saját szórakozásomról gondoskodni. Valami gyorsan beszerezhető, érdekes filmre gondoltam, ezért választottam az X-Men eddigi legfrissebb darabját. Az eddig elkészült Marvel Mutáns Mozik három részének is Farkas (vagy ahogy a régi képregényes kartársak ismerik, Rozsomák) volt a főhőse, itt plusz egy bőrt lehúznak róla. Ami nem baj, mert úgyis gyorsan visszanő:) Hugh Jackmant nemrégiben megválasztották a legszebb embernek meg a legszexisebb férfinak, így könnyű vele eladni bármit. Még az olyan, egyébként senkit se érdeklő filmeket is, mint az Ausztrália... Szóval Hugh koma negyedszer vette fel a bőrdzsekit, dugott szivart a szájába és adamantium-karmokat az alkarjaiba, hogy eljátssza, honnan jött Logan, miket élt át, mielőtt Vadóccal együtt megismerjük őt az X-Men: A kívülállókban.

Megtudhatjuk az X kommandós-csapat titkos történetét, láthatjuk hogyan lesz a kis Jimmy-ből James, az elpusztíthatatlan mutáns, és hogy mik történtek hosszú évszázadok alatt vele és testvérével, Victor Creeddel (Liev Schreiber). Igen, azzal a Victor Creeddel, akit később Kardfogként ismert meg a világ! Mellettük felbukkan még Farkas nagy szerelme, a viszály kirobbantója, Silverfox (eredetileg külön kell írni, itt azonban vezetéknév, a True Bloodban is látható Lynn Collins alakítja), Blob (Kevin Durand), Agent Zero (Daniel Henney), John Wraith (az egyik Fekete Szemű Borsó, Will.i.Am), és a képregények nagy sztárja, Mágus (Gambit, Taylor Kitsch [már megint egy Taylor?!]), valamint láthatjuk a fiatal Küklopszot és a későbbi Deadpoolt, Wade Williams-et (Ryan Reynolds). Megmagyarázzák a karmokat, az elpusztíthatatlan fémötvözetet, Logan és Victor ellentétét, sőt még a dzsekit is, amit a hős hord:) A "főgonosz" megint Stryker (Danny Huston), egy rövid ideig pedig megpillanthatjuk Patrick Stewartot, mint X Professzort (szigorúan uncredited) és Dominic Monaghant, mint az áramot termelő-technopata Chris-t (Bolt vagy Maverick II néven ismert).

Hogy lehet elcseszni egy szuperhős-mozit úgy istenesen? Ha a főellenség gagyi. Nos, ettől itt nem kell félni, ugyanis a képen bájosan mosolygó úriember gondoskodik arról, hogy a címszereplőnek ne legyen egy nyugodt perce se! Bár Liev Schreiber korántsem annyira impozáns és félelmetes külsejű, mint Tyler Mane (A kívülállók Sabretooth-ja), de remek hangjával és a vadállatias, eredendő gonoszság igen jó előadásával kárpótolja mindezt. Három-dimenzióssá teszi, lélekkel tölti meg a karakterét! A mellékszereplők közül Dominic Monaghan tök jó, sajnálom, hogy ilyen kevés időt kapott. Mindenképpen nézzétek meg a stáblistát, mert két extra jelenet is van benne - legalább! Sajnos én csak egyet láttam, ami nem volt túl izgi... Utólagos szerkesztés: A stáblista után jön egy nagyjelenet, ami magában hordozza a folytatás egyértelmű lehetőségét. Nem rossz, de ha nem látod, azzal se veszítesz semmit.

3. ábra: Ostoba kép a főszereplőkről. 

Hiába azonban a két nagyszerű központi színész, meg az új mutánsok sora, az egész nem valami izgalmas. Tény, hogy ha láttad az első X-Ment, akkor tudod, hogy Farkas amnéziás, Kardfog él; ha láttad a másodikat, akkor ismered Strykert és az adamantium-bulit; meglepetések mindössze akkor érhetnek, ha semmi egyebet nem tudsz Wolverine-ről, csak amit ezekben láttál.

Összesítés: Az akció nem rossz, de sokszor a rángatott, túl sötét és túl gyors kézi kamerás felvételek tönkreteszik az élményt. A sztori ismert és a végkifejletnél se esett le az állam. A karakterek marhajók, külsőre realisztikusabbak, mint bármikor; valami mégis hiányzik, ugyanis szerintem nem volt akkora durranás mint az előző három.

imdb.com felhasználói szerint: 6.7/10

Szerintem: 4/5 (Sokkal jobb volt, mint amire számítottam, de nem hinném, hogy újra megnézném. Azért mégis megnéztem, és legalább azt tudom mondani, hogy az eleje nagyon jó, vicces, izgi, stb, a végére kicsit leül az egész.)

Hírek:

- Hugh Jackman 5. alkalommal is eljátssza Farkast az X-Men Origins: Wolverine 2-ben, ami a hírek szerint Japánban játszódik majd. Na ez már viszont egy kicsit tényleg sok már belőle, nem?:) (Ebből lett a The Wolverine, ami szintén elnyerte a tetszésemet, és meg is írtam róla a véleményemet.)

- Danny Huston a tengerek istenét, Poszeidónt kelti életre a szinte minden bejegyzésemben megemlített Clash of the Titans-ban/-ben. (Erről szintén megszületett az írás.)

- Ryan Reynolds a már 2003. óta érlelődő, két év múlva jövő önálló Deadpool-moziban alakítja újból Wade Williams-et, azonban a sztorit újraalkotják, így az itt látottakat el lehet felejteni vele kapcsolatban. Én bírom Deadpoolt, remélem jó lesz majd a film! Emellett viszont még egy híres, régi szuperhőst, a Zöld Lámpást is életre kelti majd, a szintén 2011-es Green Lanternben. (Utóbbit megnéztem és írtam róla, előbbit viszont csak 2016-ban mutatták be, de eddig nem volt hozzá szerencsém.)

Videót most nem kaptok, hamarosan várható a The Haunted World of El Superbeasto.

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr751610056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása