Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.05.02. 19:18 Tévésámán

Az ördög jobb és bal keze (Lo chiamavano Trinità, 1970)

Sajnos nem találtam semmi igazán jó képet ehhez a filmhez, pedig nem akármilyen! Ha minden igaz, ez Terence Hill és Bud Spencer első közös munkája (Szerkesztés: Nem igaz...) - plusz Enzo Barboniról kiderül, hogy tudott normális vígjátékot is rendezni. Lássuk miről szól ez a legendás alkotás:

Különös "hintó" halad a sivatagon keresztül, egy fogadó felé. A ló lovasát egy fatákolmányon húzza maga után, és úgy tűnik, emberünket nem is izgatja, merre megy a paci. A fogadónál a négylábú megáll, hősünk (Terence Hill) pedig felemeli kalapját, és elővillan elképesztően kék szeme, ami szinte világít poros, koszos arcában. A fogadóban egymagában bezabál egy nagy tepsi babot és legurít egy üveg bort, majd amikor a szintén ott lebzselő két fejvadász beleköt, bámulatos gyorsasággal kezeli fegyverét. Be is mutatkozik nekik, mielőtt az örök vadászmezőkre küldi őket: Trinity-nek hívják (magyarul Szentléleknek fordították, ami nem olyan rossz, de maradjunk ennél - egyébként Szentháromságot jelent).

Útja ezután egy nyugodtnak látszó kisvárosba vezet, ahol a fejvadászoktól megmentett apró termetű mexikóival együtt díszpáholyból nézi végig, amint a sheriff (Bud Spencer), lepuffant 3 gazembert. A törvény helyi őre nem más, mint Bambino (szinte hihetetlen, hogy a fordítók ebből Bumburnyákot csináltak - bele se gondoltak, hogy ez a neve és nem egy ragadványnév?!), aki Trinity bátyja. Amint meglátja öccse vigyorgó arcát, rögtön meg is próbálja elzavarni, de ez még neki se megy. Nemsokára viszont eszébe jut, hogy felfogadja őt segédnek, így legalább valami hasznát veszi.

A helyi kiskirály, az Őrnagy (Farley Granger) azonban nem nézi jó szemmel, hogy Trinity úton-útfélen beleköp a levesébe, és megpróbálja őt eltetetni láb alól. Bambinonak lépnie kell, bár fél, hogy megjelennek a csendőrök, és akkor lebukik, merthogy valójában nem sheriff, hanem lótolvaj. A helyzetét nehezíti, hogy öccse beleszeret egyből két lányba is, akik a helyi békés mormon közösség tagjai - ez pedig egyenes úton vezeti kék szemű mesterlövészünket és mogorva pofozógép bátyját, hogy jól megverjék a mormonokat zaklató Őrnagy embereit, és a határról átjáró mexikói Mezcal (Remo Capitani) banditáit!

Kiemelkedően jó az eddig elemzett Hill-Spencer filmek közül. Megtalálható benne minden, amit szeretünk: a két hős közti ellenségeskedés, Bud letaglózó fejre csapásai, Terence lóra felülési mutatványai, szép nők, nagy pofonok és a fegyvertelen jóhiszeműek, akiket meg kell védeni. Az első fele marhajó, aztán kicsit leül a történet. A telepesek életét bemutató részek unalmasak, bár a mexikói tolvajbanda határozottan vicces fiúkból áll:D És egy újabb klisé a végén, amikor elúszik a nagy zsákmány. 

Összességében megunhatatlan darab, olyan sikert hozott, hogy elkészült a folytatása, ami hamarosan szintén olvasható lesz itt. Érdekesség még, hogy nálunk csak 1988-ban mutatták be először.

imdb.com felhasználói szerint: 7.4/10 (8 év alatt 0.2-t növekedett.)

Szerintem: 5/5

Este megnézem majd a Bridget Jones 2-t, még az is várható lesz, és jövő héten most már tényleg nekiülök a listámon lévő alkotások megtekintésének.

1 komment

Címkék: western hill spencer


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr19451385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.02. 20:23:07

Ezt most megnéztem én is és tetszett. Tipikus délutáni kis semmiség, jól elvoltam rajta.
süti beállítások módosítása