Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.01.22. 13:04 Tévésámán

A legrosszabb filmek, avagy a magyar televíziózás színvonala

Nemrég belefutottam a Wikipédia "valaha készült legrosszabb filmek" cikkelyébe és ezután meglátogattam az imdbt is, ahol megtekintettem a "legrosszabb 100 film" listáját is, és igencsak érdekes felfedezést tettem. Mégpedig azt, hogy a magyar televíziók előszeretettel adják ezen két lista elemeit, bizonyításképpen összeszedtem a leginkább nyilvánvalóakat, először a Wikipédiáról:

- Howard the Duck (1986) - Howard, a kacsa

Ezt én videóra is felvettem, mindössze kétszer láttam, és valóban nem igazán jó, de szerintem a főhős karaktere a maga furcsa valójában szerethető, a hatalmas főszörny pedig nagyon tetszik! Viszont ez is egy bizonyíték arra, hogy nem mind arany, amit George Lucas csinál. Kicsit kilóg a többi közül, mert nem szokták adni, csak nagyon ritkán, de mivel nekem a tv2-ről van meg, ezért alátámasztja az alap állításomat. Érdekesség, hogy a port.hu szerint 7.9/10 és csak egy negatív hangvételű kommentet kapott - a közeljövőben nem fogják adni. [2016-ra ez a pontszám 8/10-re emelkedett, a 26 kommentből összesen 3 negatív. Úgy tűnik, ez a VHS-korszak egyik magyarországi kultmozija...]

- Battlefield Earth (2000) - Háború a Földön

John Travolta legrosszabb filmjét annak idején elég gyakran vetítették, bár mára már kiveszett, de ki tudja, mikor bukkan fel újra? Őszintén szólva engem mindig is érdekelt, de sohasem láttam eddig, így érdemben nem tudok róla nyilatkozni, a net azonban tele van negatív kritikákkal róla. Port.hu szerint 4.5/10, az 5 kommentből 4 negatív. Ezt sem adják mostanában... (Most már 73 komment van, de ezt nincs kedvem végigolvasni...)

Szerkesztés: A filmről már van is írás, keressen rá, akit érdekel:)

- Catwoman (2004) - A Macskanő

Többször is láttam és véleményem szerint mindössze a főhősnő szörnyen gagyi kosztümje az, ami igazán szarrá teszi az egészet. Bár, igaz ami igaz, Michelle Pfeiffer egykori Macskanőjéhez a Batman 2. részéből Halle Berry bőrbikinis karaktere nem ér fel semmilyen tekintetben. Az említett magyar oldalon 6 pontot kapott a 10-ből és egészen sok pozitívat írtak róla, ezek ellenére belátható időn belül nem lesz látható. (2016-ra már 6.3 a pontszám. Egyébként ez egyike a korai példáknak arra, mikor egy fehér karaktert csak úgy feketévé tesznek, miközben semmiféle fekete vonást nem adnak neki.)

- Alone in the Dark (2005) - Egyedül a sötétben

Uwe Boll mesternek eddig egyetlen filmjét néztem végig, a BloodRayne-t, ami Michelle Rodriguez és Kristanna Loken szépsége mellett semmi egyéb értékelhetőt nem tud felmutatni - annak ellenére, hogy Michael Madsen és az Oscar-díjas Ben Kingsley is szerepelnek benne! Na, de térjünk rá az Alone...-ra, ami Boll jó szokásához híven egy videojáték feldolgozása. A játékkal nem játszottam, a filmet pedig csak félig láttam, de szerintem így nem volt annyira rossz. A többi honfitársam ezt viszont nem így gondolja, mivel ők látták végig:D Port.hu-n tehát 4/10, ötből öten szidják erősen, mostanában ebbe se nézhetünk bele, pedig régebben hetente is adták! (2016-ban kommentek száma 126, pontszám 3.9.)

Szerkesztés: Uwe Boll-rajongók keressenek rá a Postalra, mert arról is lett időközben bejegyzés:D

- The Postman (1997) - A jövő hírnöke

Újabb kilógó darabja a listának, mivel ezt a filmet már nagyon régen nem adták. A portos srácoknál ötből négynek tetszett, 8.4-et kapott, és legalább 5-6 éve nem sugározták, tehát felmerülhet a kérdés, hogy miért is van itt? Nos, még fiatalabb koromból emlékszem rá, hogy akárhányszor volt, mindig nagyon hirdették. Egyébként le a kalappal a magyar fordítók előtt, mert az eredetinél jóval figyelemfelkeltőbb címet sikerült hozzá kreálniuk! (2016-ban a pontszám 8.2.)

- Ballistic: Ecks vs. Sever (2002) - Ballistic: Robbanásig feltöltve

Emiatt készítettem el a listát. Minden évben legalább háromszor adják! A Wikipédia listája mellett pedig felkerült a kreten.hun nagy nehézségek árán fellelhető Top 10 leghülyébb filmcímek listájára is. Az imdbn 3.4, a porton 4.8, utóbbin pedig valami nagy vita is keveredett belőle. A lényeg az, hogy az eddigiekkel ellentétben ezt még most is állandóan adják, ezen a héten is lesz, vasárnap (01.24), késő este a tv2-n... (imdbs pontszáma 2016-ban 3.6, portos 5.4.)

- Kazaam (1996) - Kazaam, a szellem

Shaq annak idején megirigyelhette Rodman papa filmes karrierjét, ezért ő is beszállt pár nagy szarságba - bár jelenleg csak ezt az egyet tudom felhozni tőle, sikerült találnom egy nagyon rossz szuperhősfilm-listát, amin szintén szerepel egy "alkotással". A Kazaamot többször is láttam, és azt kell mondjam, rendkívül unalmas az egész. Az alapötlet, hogy a dzsinn egy magnóban lakik, és Shaq játssza, lehetett volna jó, de csúnyán elcseszerintették. A baj csak az, hogy ugyanez Bud Spencernek se jött be, a jövő héten látható Aladdin az itt tárgyalt "műhöz" hasonlóan unalmas és egyhangú. Kazaam a porton épphogy többet kapott 5 pontnál, két kommentben is elismerik "nagyságát", a közeli jövőben azonban nem találkozhatunk e rappelő szellemmel a képernyőnkön... (2016-ra a pontszám 5.2-re emelkedett.)

- Glitter (2001) - Ami fénylik

Furcsa módon Mariah "Műanyag" Carey pályafutásának eddigi legnagyobb bukásáról nagyon szép szavakat és pontszámokat hoztak össze az itthoni tv-nézők. Pedig maga az énekesnő sem csinált titkot belőle, hogy utálja, ha csak szóba hozzák ezt a borzalmat, ami kis híján derékba törte a pályáját. Már nem adják, de azelőtt többször is volt - szerencsére ezzel és Britney "Botrány" Spears hasonló próbálkozásával sem találkozhatunk mostanában.

- Freddy Got Fingered (2001) - Eszement Freddy

Erről az egyetlen emlékem az, hogy egy középiskolai osztálytársamnak annyira tetszett, hogy az egyébként is hamvában holt, általam végigvitt iskolai királyválasztás alkalmával levetítette, karöltve a szintén nagyszerű A nemzet aranyával. Minden évben legalább kétszer adják, általában a Viasat, soha nem láttam, de nem is érdekel. Tom Greene eddigi legrosszabb filmje, amit ő maga is elismert az érte járó Arany Málnák személyes átvételével, 6.1-es portos pontszáma ellenére a kommentek alapján honfitársaim ellenszenvét is kiváltotta. Ezen kívül a Glitter mellett ez az egyetlen, amiben abszolút semmi vonzó nincs számomra. (2016-ra ez a pontszám 6.4-re emelkedett.)

- Showgirls (1995)

A Wiki-listára az értelmetlen, túlzott mennyiségű szexualitás miatt került fel ez (is). A kizárólag éjjeli műsorsávban, 18-as karikával adható dráma meglepően magas pontszámot kapott a magyaroktól, a kommentek közt a "szép cicik" és a "katasztrófa" szavak jellemzik, én magam azonban nem tudok nyilatkozni róla, de tudom, hogy sokszor adták már.

- Striptease (1996) - Sztriptíz

NYILVÁN mindenki imádja Demi Moore-t, nyilván mindenki imádja a Sztriptízt. Ezt a kijelentésemet nem támasztja alá az 5.1 pont és a hozzászólások, amiket a többi magyar néző adott neki. Ez egy olyan film, amit sokszor adtak már, annak idején nagy szám volt, én sosem láttam és sosem érdekelt, de megint egy bizonyíték arra, hogy az esti filmkínálatban nagyon gyakran találkozhatunk a '90-es évek ilyen alkotásaival még manapság is. Jól emlékszem, hogy tavaly adták, és lefogadom, hogy 2010 sem múlik majd el nélküle. (2016-ban már 5.7-re értékelik a port.hun.)

- Son of the Mask (2005) - A Maszk 2.: A Maszk fia

Na ez az, amiről ordít, hogy vadmarhaság. Hogy a túróba lehet folytatást csinálni A Maszknak? Az a film úgy jó, ahogy van, kár volt ismét filmre vinni a zöld pofát, pláne Jim Carrey nélkül... Semmi pénzért nem nézném meg, pedig minden dvd-kölcsönzőben bent van, ha jól emlékszem, a múlt héten vagy karácsony körül adták, az HBO-n anno rengetegszer ment, de a portos 2.5 pont és a kommentek magukért beszélnek. Akármelyik tv adja le ezt, nincs mentsége rá, hogy miért teszi. Javaslom, hogy az ehhez hasonló szemeteket tüntessék el az illetékes urak és hölgyek valami jó mély fiókba vagy egyszerűen dobják ki! Annyi rosszat olvastam róla, hogy meg nem nézném. (Na végre, egy, aminek csökkent a pontszáma, ez már csak 2.4.)

Most pedig a Wiki-lista után következzen néhány gyöngyszem az imdb alsó 100-as összeállításából:

- Kis Vuk (2008) 1.6 pontot kapott (2016-ban 2.2.)

Az előkelő 25. helyen áll ez a magyar alkotás, ami a sárba tiporja az eredeti kedves állatfigurákat és a nagyszerű mesefilmet, ami a '80-as, '90-es években felnövő generáció egyik nagy kedvence volt és maradt a mai napig. Bár nem láttam, de annyi rosszat, mint amit erről összehordtak internetes kollégáim, már régen olvastam hazai filmről. Újabb példa arra, hogy a 3D-s animáció megöli a rajzfilmet... Mi 2.3-at adtunk rá, de idézek egy kommentet: "Hogy rohadna meg az a tárogatós-szikkadtfaszú-r*hadt-mocskos-buzeráns agyhalvaszületett barom aki kitalálta ennek a szent műnek az újragyártását!" Azt hiszem ennél többet nem is kell mondani... (Mára mindössze 1.8-on áll a porton.)

- The Hottie and the Nottie (2008) - A dögös és a dög  1.8 pont (2016-ban 1.9.)

Párizs Hilton. Ennyi elég lesz. A tv nem egyszer adta már, ahogy anno ennek a némbernek azt a valamijét, amit egyesek zenének mertek nevezni. Minálunk 5.8, ami egy még most is Pákóval és a hozzá hasonló celebekkel jellemezhető országban azért teljesen logikus... (Mostanra már csak 4.6.)
Vetítik:
FILMBOX EXTRA:    Péntek (Január 22.) 14:30  
   Szombat (Január 23.) 5:05  
   Szombat (Január 30.) 16:20  
   Vasárnap (Január 31.) 5:35  
   Vasárnap (Február 7.) 18:00  
HBO:    Péntek (Január 22.) 16:30  
   Kedd (Január 26.) 13:05  
   Szerda (Január 27.) 6:00  
HBO COMEDY:    Kedd (Február 2.) 10:50  
   Kedd (Február 2.) 16:30  

No comment...

- Santa with Muscles (1996) - Muszklimikulás  2.0 pont (2016-ban 2.4.)

Gyerekként sok Hulk Hogan-filmet néztem, ezt egyszer láttam és őszintén szólva nem emlékszem rá. Szívesen megnézném újra, ahogy a most szombaton jövő Mr. Óvóbácsit is. Aki egyet látott az ő műveiből, az mindet látta, valakinek tetszik, valakinek nem. Porton 6.9, komment nincs hozzá és mostanában nem is adják, de én megnézném, ezért szintén kilóg a többi közül. (Mára 5.6, 4 kommenttel.)

- Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace (1996) - Fűnyíróember 2.: Jobe háborúja    2.1 pont (2016-ra 2.4.)

Olvastam az eredeti King-novellát és láttam az első részt. A kettőnek semmi köze egymáshoz, a film alaptörténete viszont még így sem lenne rossz - de a megvalósítás sokat ront rajta. A második részhez még nem volt szerencsém, ám igazán nem is izgat. A Fűnyíróembert folytatni szerintem lehetetlen feladat, amit alátámaszt a hazai 2.9 pont, cáfolja viszont a kommentek nagyrészt pozitív hangvétele. (És az emelkedés, ugyanis most már 3.1!)

- Ed (1996) - Ed: Madarat tolláról   2.3 (2016-ban 2.6.)

Mi a frász köze van az alcímnek egy majmos filmhez? De mindegy is, mert utálom az összes majmos és kutyás mozit, a 99%-uk űbermarhaság. Itt éppen Matt LeBlanc baseballozik egy csimpánzzal. Ez most őszintén kit érdekel? És bár mostanában nem adják ezt a port szerint 4.6 pontos "gyöngyszemet", szerencsére helyette adnak egy rakás egyéb, hasonló kategóriás szart - gondoljunk csak a minden hétköznap menő Charlie - Majom a családbanra... (A portos pontszám már csak 4.4.)

És most a végkövetkeztetések: a Ballistic és A dögös... valóban pillanatnyilag is mennek a tv-ben, a többi most éppen nem, de mivel mind megtalálható a port.hun, ezért már adták és bármikor adhatják őket újra. Bár csupán a töredéküket láttam, azokból négyből kettőre azt mondanám, hogy nem annyira borzasztó, ezzel megcáfolva saját magam. Azonban a listák nem hazudnak, ez az összeállítás is azért készült, hogy lehetőleg minél több embert megvédjen a szennytől, amit a kereskedelmi tv-k akarnak ránk zúdítani.

Tehát a lényeg: Ne nézzétek meg ezeket, vagy ha nincs igazam, akkor írjatok kommentet, és védjétek meg "kedvenceiteket"!

2023-as megjegyzés: A Macskanő, a Kis Vuk és A Maszk 2 még most is megy a tévében, a többi már szerencsére nem.

2 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr811692558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.01.23. 10:53:02

Szerintem a Sztriptíz egy nagyon jó kis film, már többször megnéztem (nem tv-ben).
Viszont. Hála az égnek, hogy belevetted a listába a Ballisticot, ugyanis annál ótvarabb, überszar, mocskot még nem hozott össze a filmipar. AZ minden idők legrosszabb filmje. Banderast és Liut szerintem bedrogozták/megzsarolták és úgy forgatták le ezt a szemetet.
Jó, hogy ócska állatos sorozatot is említettél, a Charlie a legnézhetetlenebb sorozat a világon. Eleve irtózom a majmoktól, lovaktól, úgyhogy az ilyen állatos állatságokat messze kerülöm. De hadd említsek én is egy nagyon rossz sorozatot, ez pedig a Rém rendes család. Rém szar sorozat. És még meg is magyarították, LOL!!!

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2010.01.23. 20:44:11

@Selkath: Van olyan sorozat amit te nem szeretsz és nem nézel?:O De köszi a kommentet!
süti beállítások módosítása