Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.09.08. 13:36 Mozsárágyú

Fotó Háber (1963)

             

    Senki sem az, akinek látszik, és még csak nem is az inas a gyilkos. :)

    Latinovits Zoltán, aki holnap lenne 78 (!), szerepe szerint egy frissen szabadult teológus és kémiatanár egyben. Most nem azért, de nekem már ez gyanús volt ám... Tehát a szabadság édes illata hívogatja őt, név szerint Csíky Gábort, és ez az illat egy fotóüzletbe viszi őt, ahol nem csak a fényképezés közös szeretete tartja együtt a vezetőséget meg az alkalmazottakat. Ehhez a kétes hírű bandához csatlakozik a főszereplő, információkat szerez, kódokat próbál megfejteni, satöbbi. A tulaj, bizonyos Háber (Szakáts Mikós) eleinte bizalmatlan Csíkyvel szemben, de később el kell ismernie, hogy érti a dolgát. A galeri többi tagja is megbízik benne, Háber "hölgyismerőse" Anni (Ruttkai Éva) pedig egyenesen beleszeret. A helyi trafikosnéni (Sulyok Mária) viszont óva inti hősünket a társaságtól. Egy nap kiderül, hogy egy gerébdezső bújik meg közöttük. Vajon ki az, és lesz-e beleszólása a szerveknek a dologba?

     Azon kívül, hogy sok meglepetést tartogat a történet, meg tobzódik a film csodás színészekben, néhol egész megmosolyogtató is. Például a "féktelen" tvisztparti manapság már az oviban se lenne menő. Fekete-fehérben meg nem látni mindent rendesen, ami azért nem csak annak a számlájára írható, hogy ez egy krimi és akkor törvényszerű, hogy nem kell mindent azonnal meglátnunk. Ennyi "látni" után térjünk át a hallható dolgokra. A zene az jó, Hidas Frigyesnek köszönhetően. Ruttkai Éva hangja akár egy angyalkáé, miatta talán csukott szemmel is élvezhető a film. Azt még nem említettem, hogy Várkonyi a rendező.

     Most akkor következzék a többméteres felsorolás a további szereplőkről, muszáj megemlítenem őket, ha csak két mondatuk volt, akkor is, legalább a sok erre tévedő, száúszparkon felnőtt kisded olvas néha értelmeset: Csákányi László, Inke László, Psota Irén - az ő jelenete annyira kilóg a filmből, hogy az valami isteni -, Páger Antal, Benkő Gyula, Sinkovits Imre pedig mindössze elsétál egy kirakat előtt, de hát milyen jó felfedezni őt is.

     Egyszerűen jó nézni a filmet, Ruttkai és Latinovits kettőse a hab a tortán.

     Ez a dal pedig egészen időszerű, már a címe alapján (minden iskolában sínylődő emberi lénynek kitartás, kevesebb, mint 10 hónap és vége!) és megunhatatlan. Ez az igazi művészet; magát a dalt nem szeretem, mégis ez a két gyönyörű ember úgy adta elő, hogy nem lehet nem szeretni. 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar krimi


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr891368496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása