Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.14. 14:06 Tévésámán

Babylon 5: Baljós lelet (Babylon 5: Thirdspace, 1998)

Lakásfelújítás miatt 3 nap késéssel, de itt a második Babylon 5-film elemzése. Miért második? Mert ez volt a második, ami elkészült. Az első, ha jól tudom, az Egy új korszak hajnalán volt. Képből csak ilyen minőségű van sajnos, pedig ez egy igazán jó hangulatú mozi lett:)

A történet az árnyháború végeztével, de még Clark elnök rezsimjének bukása előtt játszódik. Ivanova parancsnok (Claudia Christian) osztagával kalóztámadást hárít el, amikor a hiperűrben rátalál valami óriási méretű, ismeretlen tárgyra. A valamit aztán az állomás közelébe vontatják és elkezdik vizsgálni. Hamarosan ott teremnek az IPX régészei, akik szintén szeretnék megfejteni a lelet titkait. Ezalatt az állomás lakóinak egy része napról-napra furcsábban kezd viselkedni, elég problémát nyújtva Zacknek (Jeff Conaway) és biztonsági szolgálatának. Hamarosan pedig fény derül rá, hogy a leviatáni tárgy és az állomást beborító őrület közt összefüggés van - de talán már túl késő megállítani a folyamatot, ami (szokás szerint) a galaxis pusztulásához vezethet...

Londo és Garibaldi kivételével a teljes régi csapatot sikerült összetrombitálni erre a másfél órás űrkalandra. Viszont kentauriként jelen van Vir (Stephen Furst), igaz, szinte csak mutatóban, kb. vele egyenlő ideig szerepel Franklin doki (Richard Biggs). Valamint feltűnnek a már jól ismert főszereplői névsor tagjai: Mira Furlan, Bruce Boxleitner valamint Patricia Tallman, én pedig kifejezetten örülök, hogy Ivanova parancsnok visszatér, még ha csak ennyi időre is. Mellékesen Joshua Cox, Corwin tizedes megformálója van még, aki említésre méltó, valamint William Sanderson, aki már játszott egy korábbi részben, ugyanebben a csavargó-szerepben.

A megvalósítás kitűnő, de a sztorival baj van. J. Michael Straczynksitól többet vártam volna. Az In The Beginning nagyon jó lett, de ez valahogy nem az igazi. A konfliktus sejthető már a legelején, a megoldás pedig egyértelmű lesz. Az emberi hősök hiába vannak nagy számban, nem muzsikál elég jól a banda. Plusz, ez csak most jutott eszembe, de rögtön az árnyháborúk végeztével Ivanova visszavonult - akkor még hogyhogy itt van? A leginkább humorosnak szánt részt - Zack és Lyta kettősét a liftben - annyira elnyújtották, hogy egyszerűen nem vicces.

Pozitívum viszont az ellenség űrhajóinak és szörnyeinek fantasztikus látványa, ezen kívül Furst, Tallman és Christian játéka miatt már érdemes megnézni.

imdb.com felhasználói szerint: 6.9/10 (7 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 3/5

A végére egy érdekesség: Patricia Tallman, vagyis Lyta, évekig Jeffrey Willerth felesége volt, aki pedig Kosh-t játszotta (elvileg a jelmezben ő bújt meg). Ez így tök poén, ha láttad a sorozatot, akkor érted miért:)

Volna egy kérdésem a twistelt ertéelklubhoz. Hogy van az, hogy a kb. 7 Babylon 5-filmből leadnak 3-at, pofátlan reklámblokkokkal, aztán a maradékra fütyülnek? És már nyilvánvaló, hogy a sorozatot sem fogják elkezdeni, mert miért is adnának minőséget, ha lehet adni szépsikerű Sarah Connor krónikáit, a senkit sem érdeklő Hazudj, ha tudsz!-ot, Prizön Bréket, ami már átment valami bankrablósdiba és nyalvánvalóan szeptembertől majd a született feleseggeket? (Hála Istennek, ezeknek már mind vége!) Ma este lesz valami, de nem emlékszem, mi. Hamarosan pedig jön még egy bejegyzés a tegnap esti épületes francia filmről, a RRRrrrr!-ről.

Cikkem tárgyához pedig véletlenül találtam egy trailert, fogyasszátok egészséggel:

Szólj hozzá!

Címkék: sci fi


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr191309227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása