Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.12.30. 16:24 Mozsárágyú

Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Les Visiteurs) 1993

 

     Teljesen, totális mértékben elfogult vagyok e művel szemben. Egyszeri és megismételhető, ugyanis a 2. része legalább olyan jó, vagy még jobb, mint ez. Megfogalmazni sem tudom, hogy milyen remek filmmel állunk szemben ezúttal. Tévésámán úr és én nagyon szeretjük, viszont más általunk ismert emberről ez nem mondható el, szóval ez egy meg nem értett művészeti alkotásként is felfogható.

     A történet dióhéjban: Godefroy, Montmirail grófja (Jean Reno) menyegzőjére készül Frénégonde-dal (Valérie Lemercier), aki egy herceg leánya. Életének legfontosabb állomásához érkezett a Merész jelzőt kiérdemlő lovag, nagyon bizakodó jövőjét illetően, mielőbb fiú utódot szeretne, és hatalmas kastélyában kíván élni élete végéig, boldogan. De a sors, egy csúnya boszorkány képében közbeszól: aljas varázslatának köszönhetően a lovag leendő apósát megvadult medvének látja, és így a kedves papa fejébe nyíl kerül. Mi lesz így a fényes jövőből? Eusebius, a bölcs, ám szenilis varázsló siet Godefroy segítségére. Varázsitala elfogyasztásától visszajuthat a halálos lövés előtti pillanatba, és meg nem történtté teheti azt. Hű fegyverhordozója, Jacques Fos :) (Christian Clavier) lesz az előkóstoló, s ő is így mehet vissza a múltba. De Eusebius kifelejtett egy fontos összetevőt a kotyvalékból: a záptojást. Ennek végzetes következménye pedig az, hogy hőseink majd' 1000 évet utaznak az időben, előre. A XX. századba.

     Kezdetnek leigáznak egy fémkordét, ami csak egy ártatlan postásautó, és innentől kezdve nincs megállás, tömény röhögés várható. Megismerkednek korunk vívmányaival, mint a vécépapír, a telefon, vagy a betonút. Számukra még a levegő is szokatlan és orrfacsaró. Godefroy megismerkedik ük-ük-ük-ük-üklányával, Béatrice-szal (Lemercier), aki őt halottnak hitt Hubert bácsikájának hiszi, közben Fos találkozik ivadékával, a kimért és rendmániás Jacques-Henry Jacquard-ral. Amerre járnak felfordulást okoznak, meghökkentenek, Béatrice otthonát is hazavágják.

    

      Francia filmről van szó, tele érdekes kameraállásokkal, sokszor csak az a nevetés forrása, hogy a főszereplőket irtó közelről mutatják. Jellem- meg helyzetkomikum van bőven, a legkisebb szerepet is marha jól írták meg. Monsieur Clavier és a rendező, Jean-Marie Poiré gondoskodott róla. Jean Reno meg hát nagyon nagy színész, mint tudjuk. Jómagam még kiskoromban ismerkedtem meg e filmmel - aminek a második része MA látható az m1-en 8kor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- és ennyi év után is nagyon tetszik, nem lehet megunni. Zseniális. Megtudhatjuk belőle, milyen lehet 5 liter Chanel 5-össel fürödni, például. Hasznos is. KIHAGYHATATLAN. És már csak kábé 6 óra és megnézhetem a második részt is, annyira izgulok már. :))))))))))))))))))))))))

     Ebből a jelenetből magam sem értek túl sokat, pedig érettségiztem is franciából. Koncentráljunk benne Jean Renora, amint dobálja a pénzt. Óriási.

2 komment

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr100848881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újlaki 2009.08.19. 21:50:47

Frénégonde-dal; ha a merész jelző, akkor kis m; ha nagy M-mel írod, akkor mondjuk, ragadványnév.

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2009.08.23. 19:28:37

@Újlaki: Öregem, ez a blogolás lényege, úgy írunk, ahogy akarunk. Akár nyelvet is újíthatunk...
Amúgy a francia neveknél egyik sem érthető egészen, én pl. a herceg nevét sose értem meg. Az, hogy nagy vagy kis M a mellékneve, az meg nem totál mindegy?:)
süti beállítások módosítása