Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.05.23. 10:04 Tévésámán

Az ördög Pradat visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Húgom a Neveletlen hercegnő megtekintése után meg akarta nézni ezt is, úgyhogy mivel ma semmi nem volt a tvben és a film lejött elég gyorsan (na meg mert most elköltöttem a pénzem, így nincs miből moziba menni), így megtekintettük.

Anne Hathaway ezúttal is egy Mia hercegnőhöz nagyon hasonló csajt játszik, aki okos és tehetséges újságíró, első próbálkozásként jelentkezik a Runway divatmagazin mogulja, Miranda (Meryl Streep) mellé asszisztensnek. Próbálja megőrizni egyéniségét, de így semmire nem megy, ezért megkéri a cég egyik legjobb divattervezőjét, Nigelt (Stanley Tucci), hogy varázsoljon belőle divatos csinibabát. Az átalakulás után már mindenki másként néz rá, egyre több bizalmi feladatokat kap és végül első asszisztenssé léptetik elő. Viszont szép lassan elveszti a barátait, a szerelmét, és önmagát is.

Kb. ennyit a történetről. Mielőtt véleményt mondanék, nézzük meg a színészeket:

Anne Hathaway itt már igazi nő, nagyon jól néz ki, bár még mindig olyan aranyos kislányarca van:) Az elején totál a Neveletlen hercegnőt láthatjuk, utána viszont már egészen más, remekül beleéli magát a szerepébe. A baj csak az, hogy mind ő, mind a következőkben felsorolásra kerülő kollégái akármit tesznek, ez nem lesz jó film...

Meryl Streep kitűnő. Mint egy igazi jéghegy, olyan fagyos, fehér frizurája még inkább ezt az érzést erősíti. Ha igazán jó színészi játékot akarunk látni ebben a filmben, akkor őt figyeljük! Viszont azt azért egy kissé túlzásnak érzem, amit az imdbn ír egy M.J. Arocena nevű felhasználó, miszerint Streep elvonja a figyelmünket Hathaway-ről. Ha színészi játékot nézünk, akkor igen, de látványban semmiképp (bár közel a hatodik X felé szerintem sok nő szeretne így kinézni). A jégkirálynő egy jelenetben megmutatja, hogy mégiscsak ember, itt láthatjuk a színészt smink nélkül - elég durva változás, de nagyon hatásosan érzékelteti a főfőnök asszony személyiségét.

A mellékszereplők se rosszak, egy rövid ideig Giselle Bündchen szupermodell is feltűnik, mint az első asszisztens kolléganője, valamint szerepel a híres divattervező, Valentino is. Ki kell még emelni Stanley Tuccit, aki nagyon viccesen mutat, és fontos szereplő. Segíti a főhőst, miközben példája az embernek, aki eladta a lelkét a divatnak, várja a megváltást, de az soha nem jön el...

Az egész film sajnos borzasztó unalmas, elég kevés a poén, azok is csak az elején vannak, a fordulatok kitalálhatóak, egyszóval rossz. Ha ajánlanom kéne, akkor kizárólag Meryl Streep játéka és Anne Hathaway szépsége miatt ajánlanám, de lehet, hogy mindössze annyi a hiba, hogy én, mint a divatot egyáltalán nem követő fiú ültem le megnézni egy, a divatos lányoknak szóló filmet:D 

imdb.com felhasználói szerint: 6.8/10 (Na ez az, ami túl van értékelve.)

Szerintem: 3/5

Ma este itt lép fel az ex-P.Mobil tagokból szerveződött Mobil Mánia nevű formáció, ezt elmegyek megnézni (remélem lesz koncert is, mert drága volt a jegy), viszont mindenképp hazajövök a Cukorfalatra. Itt jöjjön egy trailer, mindenki eldöntheti ez alapján, hogy megnézné-e:

Szerkesztés: A Mobil Mánia-koncertről készült videóm 2 részben fent van a youtube-on, akit érdekel, nézze meg! Nyugodj békében, Tunyogi Péter!

A trailert levették.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr83483587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása