Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.05.03. 00:00 Tévésámán

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök (Bridget Jones: The Edge of Reason, 2004)

Mialatt ezt néztem, a reklámok közben berohantam, írni a Men in Blacket, hogy befejezzem ma, ennek ellenére nem maradtam le semmiről. Érdekes, hogy fiú létemre ilyet nézek, de az első részt láttam már vagy háromszor, és nagyon vicces - de egyszer-kétszer elég rossz nézni. Ez kevésbé borzasztó, de lássuk is miről szól:

Kb. hat hét telt el az első rész óta. Bridget (Renée Zellweger) és Marc (Colin Firth) ennyi ideje vannak együtt, felhőtlen boldogságban, bár azért néhány apró probléma felmerül. Például a lány mindig leégeti szíve választottját sznob kollégái előtt, a férfi meg otthon összehajtja az alsógatyáit, miután leveszi és ezzel megy barátnője idegeire. Bridget nagyon féltékeny lesz, miután megtudja, hogy Marc egy másik nővel ment be a lakásába. Ő Rebecca (Jacinda Barrett), aki nem csak egy másik nő, hanem a munkatársa, érdekes módon viszont a nyaralásukkor is összefutnak vele. Ha ez még kevés, az ex-pasi, Daniel (Hugh Grant) kezdi vezetni a csatorna legújabb utazós műsorát, ami hatalmas siker lesz. A vezetőség pedig kitalálja, hogy kell mellé egy női műsorvezető - na vajon ki lesz az?:) És mialatt hősnőnk azt hiszi, hogy Marc Rebeccával jár, és szakít vele, le kell küzdenie a kísértő Danielt és túl kell élnie egy thai női börtönt is...

A Mindjárt megőrülök kevésbé ciki és zavaró, mint az előzménye, a poénok sokkal jobbak, és valahogy a sztori is jobban sikerült. A szereplőkről néhány mondatot:

Renée Zellweger összességében dagin jobban néz ki, mint csontsoványan, remekül hozza a Jones-figurát, akiért két pasi is harcol, ő meg őrlődik köztük. Colin Firth-re mintha rászabták volna Marc szerepét - egyébként van egy másik film, amiben az angol parlament elnöke akar lenni, abban nagyon hasonlóan játszik. Rá nem lehet panasz, sőt ismét összeverekedik riválisával, és megint van röhejes karácsonyi pulcsija. Hugh Grant pedig nagymenőként ezúttal a rövidebbet húzza, leégetik, megverik és Bridgettel se jön neki össze az éjszaka. Ez, hogy Grant karaktere pórul jár, kifejezetten emeli a film élvezeti szintjét:)

A történettel sincs bajom, bár két helyen kitalálható volt, és végül a terhességi teszt eredményét nem tudjuk meg, ami kár. (Nyilván negatív lesz - vagy lehet mutatták, csak én nem figyeltem?). Átlagos férfiszemmel nézve a női börtönös rész nagy csalódás(:D), de vicces. A vége előtt valamivel pedig van egy olyan fordulat, hogy csak na!

Nem tudom, hogy valóban ez volt-e 2004 legjobb romantikus komédiája, de ha már ebben a műfajban kéne megnevezni a legjobbat, akkor biztos nem ezt választanám, sokkal inkább a Kate és Leopoldot. Viszont Bridget Jones második kalandja jobb, mint amerikai társainak nagy többsége.

imdb.com felhasználói szerint: 5.9/10 (8 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 4/5

Holnap Részeges karatemester 2., bár az egyet nem adták le, de azért ezt majd megnézem. Itt pedig következzen az egyik legjobb jelenet, a varázsgombás: Persze levették.

1 komment

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr44451727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.03. 22:05:31

Szerintem jóval gyengébb, mint a zseniális és általam is többször látoot első rész. Valamiért kötelezőnek érezték jópár poén és helyzet szolgai másolását az egyből, pedig erre semmi szükség szvsz.
süti beállítások módosítása