Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.03.18. 01:32 Tévésámán

Idiokrácia - Hülyék Paradicsoma (Idiocracy, 2006)

Ezt a filmet a Mediaban láttam meg, és mivel nem volt annyi pénz nálam, hogy megvegyem, ezért felírtam a címét - gondoltam jó lesz. Nem csalódtam, de előbb lássuk miről szól:

Joe (Luke Wilson) könyvtáros a katonaságnál. Egész nap ül és a tévét bámulja, abszolút átlagos, éppen emiatt esik rá a választás egy hibernációs kísérletben, ami annyi lenne, hogy őt és egy vállalkozó kedvű prostit, Ritát (Maya Rudolph) egy évre hibernálják. A kísérlet sikerül, azonban az érte felelős főtisztet börtönbe zárják, mert belekeveredett a striciüzletbe, és a bázist, ahol a kísérlet folyik, lebontják. Hőseink koporsószerű tárolóikban töltik az éveket, miközben senki se veszi észre őket, és egy hatalmas szeméthalom kerül rájuk... Már évszázadok is eltelnek, mire 2505-ben egy szemétlavina kiszabadítja őket. Az új világ azonban iszonyatos - az emberek szörnyen buták (hogy miért lettek azok, azt megmagyarázza az intro, amit belinkelek, elég annyit tudni, hogy a hülyék gyorsabban szaporodtak, mint az okosak, ezért egy idő után automatikusan ők lettek többen Szerkesztés: A videót levették.). Joe megjárja a börtönt, de kiderül egy IQ-tesztből, hogy ő a jelenlegi legokosabb ember a Földön! Ezután az elnök magához hívatja és neki kell megoldania a jövő összes problémáját, vagy mehet vissza a dutyiba...

Remek vígjátékkal van dolgunk. Ismét Luke Wilson a főszerepben, egyben ő az egyetlen ismert színész. Átlagembert kell alakítania, akinek megvan a magához való esze - ebben a világban ez is sokkal több, mint bárki másé - szerintem jól hozza a figuráját. Maya Rudolph-hoz most volt először szerencsém, a hölgy adottságai megfelelnek e szerephez - végülis a szerelmi szálhoz kell egy nő, nem árt ha szép, ő mind a két elvárásnak megfelel - és jól hozza a kezdetben csak magára gondoló, majd egyre inkább Joe felé forduló Ritát.

A többi színész megfelelően teljesít. Külön érdemes kiemelni talán az elnököt játszó Terry Crews-t (ő mind a Távkapcsban, mind a Lúzer SC-ben alakít 1-1 apró mellékszerepet Szerkesztés: Sőt, pl. a Balls of Fury-ben is.), aki már kinézetében nagyon vicces. A sok dolog, ami a jövő butaságát jellemzi, nagyon ötletes, aki megnézi, az tud engem igazolni, most nem akarok hosszasan beszélni róluk, mert már mindjárt fél 2 (hajnalban ám!)...

Ja, annyit még mindenképpen meg kell említenem, hogy a poénokat a rendező garantálja, aki nem más, mint Beavis és Butthead alkotója, Mike Judge.

És még mindig van némi plusz információ: A Twentieth Century Fox (remélem jól írtam) egy teljes évig dobozban tartotta a művet, mert a tesztvetítéseken megbukott. Mindössze 6 helyen mutatták be az USA-ban, a többi országban, ahol megjelent, nagyrészt DVD-n. Pedig ennél többet érdemelne - inkább ilyenek kellenének a mozikba, nem pedig alvin és a mókusok, meg ehhez hasonló szarok. Meg hájszkúlmúzikel, tvájlájt, stb.

Összességében megadta egy kellemes éjjeli kikapcsolódás lehetőségét, úgyhogy megérdemli a maximális pontszámot. Mindenkinek tudom ajánlani, és ha megnézitek, várjátok végig a stáblistát, a végén van még egy utolsó poén!

imdb.com felhasználói szerint: 6.5/10 (8 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Az X-Ment nem néztem meg, de lehet holnap vagy valamikor a héten pótlom. Most kivételesen a többi napon mindig lesz este valami a tvben, bár ettől függetlenül még elképzelhető, hogy letöltök valamit a hétre, pl. a Cukorfalatot (ha már úgyis jön Ellen Page új filmje,a Juno). Utóbb említett mindkét alkotásról van már bejegyzés.

Szerkesztés 2015-ből: Az Idiokráciának sajnos már most dokumentumfilm-jellege van. Az emberek nagy többsége, főleg a fiatalok, egyáltalán nem gondolkodnak, mert megteszi ezt helyettük az internet meg az okostelefon. Hej, milyen jó volt 2008-ban, amikor ilyesmik még nem léteztek...

1 komment

Címkék: vígjáték sci fi


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr67385531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.20. 20:12:53

Hát én ezt nem bírtam végignézni
süti beállítások módosítása