Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.08.23. 11:23 Tévésámán

Hellboy 2 - Az Aranyhadsereg (Hellboy II: The Golden Army, 2008)

Mint az előző bejegyzésben említettem, tegnap néztem a moziban ezt a művet. Az előzetes híresztelések ellenére nekem nagyon tetszett, bár eléggé más lett, mint az előzménye.

Kezdetben egy visszaemlékezést láthatunk, mikor Broom professzor (John Hurt) mesét mond Pokolfajzatnak (akit nem értem, mért kellett most átnevezni Hellboyra). Majd napjainkban megnézhetjük, ahogy a mese szereplői életre kelnek, vagyis hogy az a történet igaz volt! A csodalények világán uralkodó elf király elveszett fia, Nuada herceg (Luke Goss) visszatér, hogy háborút indítson az emberek ellen, ehhez pedig szüksége van a legendás, elpusztíthatatlan Aranyhadseregre. Célja elérésében csak húga, Nuala hercegnő (Anna Walton) tudja megakadályozni, de egyedül tehetetlen. Szerencséjére belefut a trollpiacon Abe Sapienbe (Doug Jones), aki első látásra beleszeret és így meg is lesz a neki kellő védelem.

Közben láthatjuk a BPRD-nél, ahogy Liz (Selma Blair) és Hellboy (Ron Perlman) immár együtt élnek, de gondjaik vannak. Manning (Jeffrey Tambor) még mindig elégedetlen vörös harcosával, ráadásul a kormány a nyakukra küldi különleges ügynökét, a leginkább búvárruhás kísértetre hasonlító Johann Krauss-t (James Dodd és John Alexander játsszák, Seth MacFarlene a hangja). A mostani feladat ismét a világ megmentése, de közben akadályként hőseink elé kerül a Szerelem...

Szörnyek, akció, romantika - mi kellhet még egy jó filmhez? Semmi, minden más már csak plusz! Nyilván mindenki tudja, hogy ezt a mozit a tavaly elkészült Korda Sándor Stúdióban forgatták, itt Magyarhonban. A credited (tehát stáblistás) szereplők közül pár magyar színésszel is találkozhatunk, pl: Kamarás Iván (nem ismertem fel, a szörnyek megeszik) és Oroszlán Szonja (a szeme ugyebár elég feltűnő, lehetetlenség nem észrevenni:P).

Nézzük a színészeket: Ron Perlmanen most kisebb a hangsúly, mint az előző részben, ráadásul más magyar hangot adtak neki - azt nem mondanám, hogy rossz volt, de lehetett volna jobb. Selma Blair furcsa ezzel a hajjal, az eltelt 4 év alatt még hangsúlyosabbak lettek a táskák a szeme alatt, de itt több szerepet kap, és továbbra is tetszik. Doug Jones-ról már csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, Abe itt szinte Hellboy-nál fontosabb szereplővé lesz, a külseje még mindig baromi durva, és ha ez még kevés, az egy jelenetig szereplő elég ocsmány Kamarást és a fantasztikus Halál Angyalát is ő játszotta el (érdemes nézni ezen figurák kezeit, a mozdulataik nagyon hasonlóak). A 3 fickó, akik Johann Krauss-t személyesítik meg, szerintem jó munkát végeztek, a bugyuta magyar szinkronhang jól illik hozzá, de kíváncsi vagyok, milyen az angol hangja. Ezt a karaktert viszont a komputeranimáció teszi teljessé, nekem tetszett - bizonyos szempontból pótolja Kroenent az előző részből.

Luke Goss Nuada hercege irtó jó karakter. Halálos, félelmetes, elegáns és valahogy még szépséget is sugároz. Vérbeli elf. Hihetetlenül gyors, a fegyverei szintén nagyon tetszenek. Ő egyfajta  Sors Keze-karakter, a végzete, hogy elindítsa az emberek elleni háborút. Erre a fickóra ezek után biztosan nagy jövő vár, nem semmi módon keltette életre a herceget.

Anna Walton elfként olyan földöntúli szépségű, elsőre kicsit ijesztő, főleg a hatalmas szeme miatt, de egy idő után már szépnek találtam. Ideális párja lenne Abe-nek, a képességeik és az érdeklődési körük is hasonló:)

Mindenképpen meg kell említenem a legtöbb fórumon nem nagyon említett Brian Steele-t (aki az első rész Sammaelje). Ő itt Nuada jobbkezét, Winket és még 4 másik szörnyet játszik (közülük most így kapásból csak a Katedrálisfejű ugrik be, hogy melyik volt). Szerencsére Rupert Evans ebben a részben már nem szerepel, Jeffrey Tambor pedig kevesebbet van jelen.

Még néhány megjegyzés (aki még nem látta, ne olvasson tovább!):

- A trollpiac egyáltalán nem akkora szám, mint amilyennek a készítők beállítják.

- A fogtündéres résznél nagyon hülyén néz ki, hogy Abe kezébe pisztolyt adtak.

- Ha Nuada és Nuala között ilyen erős kapocs van, akkor a film legelején, mikor apja halálra ítéli a herceget, akkor a lánya sorsát is megpecsételi! Ráadásul Nuala beleegyezik apja akaratába - akkor mért nem öli meg magát egyből? És akkor nincs probléma... Bár, lehet, hogy valamelyik talpnyaló magához vette volna a koronát és a világunknak vége...

Összesítésben: Megkapjuk az előző részhez fogható akciókat, kevesebb a poén, de azok nagyon nagyon ülnek:):) A mellékszereplőkből többet kapunk, a főgonosz remek és a romantikázás sem ront az egészen.

imdb.com felhasználói szerint: 7/10 (8 év alatt 0.7-et csökkent.)

Szerintem: 5/5

A dvdről: Az én verzióm egylemezes, tudomásom szerint nincs belőle kétlemezes kiadás. Rögtön az indításnál érdekes élményben volt részem, ugyanis, mint a régi tékás kazettáknál, itt is bemutatókkal kezdődik a film. Múmia 3, Frost vs. Nixon, Rockhajó és Burn After Reading. Ezek a trailerek viszont tök jók, a Rockhajót kivéve mindegyikhez kedvet kaptam hogy megnézzem! Majd jön maga a film. Angolul tekintettem meg, nagyon jó így is, sőt, talán még jobb. Az extrák közt az említett bemutatók nincsenek benne, ellenben akad egy audiokommentár a rendezővel, kisfilmek az egyes jelenetekről (ezek nagyon jók, poénosak és az egyes színészeket is egy picit közelebb hozzák a nézőhöz), valamint bepillantást nyerhetünk del Toro vázlataiba. Az utóbbi extra rendkívül érdekes, láthatjuk a rajzokat, amikből aztán a film összeállt és a legtöbb képhez van egy külön kis videó, amiben az adott látvány vagy lény tervezésének lehetünk szem- és/vagy fültanúi. Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve a lemezzel, a jelenlegi bolti árát nem tudom, de szerintem megéri megvenni.

Perlman azt nyilatkozta, szívesen csinálna egy harmadik részt, de a film befejezését látva erre elég kevés esély van... Itt pedig rendhagyó módon most nem bemutató jön, hanem egy Doug Jones-interjú:

3 komment

Címkék: szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr73628968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.25. 11:58:14

Szerintem jó kis film volt, inkább fantasy, mint képregényfilm. Jobb lett volna feliratosan megnézni, mint szinkronosan.

Nicky 2008.11.02. 22:20:23

Nagyon jó film szerintem,
nekem nagyon teccet,
az első része is nagyon jó,
és azok a szövegek Hell Boynak :D

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2010.04.15. 14:00:14

Boldog 60. Szülinapot Ron Perlmannek:)
süti beállítások módosítása