Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.10.24. 21:06 Tévésámán

Fertőzés (Contagion, 2011)

 

Ismét egy vendégírónk művét közöljük. SickRat az általunk nem látott, de mostanában nagyon hirdetett Fertőzésről számol be:

Péntek délután suliban a padtársam megkérdezte tőlem, hogy elmegyünk-e néhányan a moziba, megnézni valamit. Négyen mentünk végül, és a Fertőzés című film mellett döntöttünk. Hibát követtünk el...

Hát kérem ez valami borzalom volt. Nekem 10-ből 1-et ér az egész, úgy ahogy volt: Csomó szál nincs lezárva, érthetetlen helyszín- és szereplőváltogatás van kétpercenként, a főszereplő Matt Damon egy seggfej, olyan szarul játszik, hogy még soha nem láttam ehhez hasonlót. (Konkrétan közölték vele, hogy meghalt a felesége meg a fia, és még csak sírni sem sírt. Próbálták még ordítattni a készítők, de az is szánalmas lett.) Az eleje tetszett, még amikor végigmentek sok városon egyfajta semmitmondó zenére; annak mintha lett volna egy érdekes atmoszférája, de aztán utána, mikor az egész filmben végig ugyanaz az idegesítően semmilyen és gagyi zene szólt, akkor már irritált. Mindezt csak tetézi a magyarok nagyszerű megoldási képessége, miszerint a feliratok paintes piros betűkkel vannak kiírva, arról meg aztán nem is beszélek, hogy Matt Damon szinkronhangja Stohl András volt.

Persze aztán megjelent a H1N1, gondolom próbálták kicsit ezzel realizálni a történéseket, ez még nem is lett volna gond, ha nem úgy oldódik meg, mint minden gagyi szar hasonló műben, hogy "Hopp egyszer csak megvan az ellen-vakcina"... Az meg röhej, hogy az első adagokat konkrétan EGY LOTTÓSORSOLÁSON sorsolják ki. ÉS EZ NEM VICC! Ott áll egy faszi és pörgeti azt a gömb-búrát...

Próbáltak beletenni egy poént is, mert úgy kezdődött a film, hogy: 2. nap. Gondoltam, hogy akkor a végén az lesz, hogy 1. nap, hát így lett és szánalmas volt ez is. Mert az egyik főszereplő végig azon agyal, hogy honnan származik az egész fertőzés, és itt derül ez ki. Egyáltalán nem nagy poén és többször utalnak rá, de azért spoilerbe rakom, akit érdekel, olvassa el:

SZPOJLER

Szóval annyi az egész hogy a végén mutatják, hogy egy denevér eszik valami húst, ami leesik egy disznó elé, az megeszi és abból csinálnak valami kaját. Ennyi!!! ÉRTELMETLEN SZAR! Legalább valami terrorcselekmény lenne.. Nem bassza meg!! Kiderül, hogy Batman a felelős...

SZPOJLER VÉGE

Tettek a filmbe egy újságírót, aki a mindenkinél okosabbnak tűnő szerepében tetszeleg. Ő vezet egy blogot, amin keresztül az egyszerű paraszt ember értesül a fertőzésről és a kormány dolgairól - na persze úgy, ahogy azt a kedves úr eltorzítja. Valami olyat hangoztat, hogy ne oltassa be magát senki - természetesen ez a vonulat is indokolatlanul abbamaradt, persze az ő sztoriját sem igazán zárták le, legalábbis szerintem elég gyengén oldották meg.

Összességében az egész unalmas volt, semmitmondó fos párbeszédekkel, amikre ha nem figyelt az ember, akkor is mindent megértett. Onnan tudom, hogy én sokáig azzal voltam elfoglalva, hogy szórjam az osztálytársaimra a kukoricát. Tele volt vicces dolgokkal az egész Contagion, amiken röhögtem, például legalább harmincszor elmondták hogy: HOVA? (Lásd: ITT) Egyszóval ez egy tök kiaknázatlan film, amire felesleges 2 órát pocsékolni, ugyanis annyi az egész, amennyit a címe sejtet: jön a Fertőzés és a kemény főszereplő megoldja. Csáó.

Ezen a héten horrorokat várhattok, mert indul a halovén-időszak és hát alkalmazkodni kell. Elsőként érkezik A légy, továbbá várható még biztosan a Sorvadj el!.

Szólj hozzá!

Címkék: bekategorizálhatatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr723327300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása