Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.05.07. 16:46 Tévésámán

Igazság Ligája: Két Földi válság (Justice League: Crisis on Two Earths, 2010)

Valami van a blog.huval, az tuti. A múltkor egy 40 perces rémálom volt összerakni a Vasember 2-bejegyzést, se 8-as, se 9-es Explorerrel nem működött - remélem most már megcsinálták. Tudom, persze, mindenki FireFoxot meg Operát használ, csak én vagyok ilyen elmaradott, de hát ez van, én meg vagyok elégedve az Explorerrel. Na, de térjünk a tárgyra! Ismét szerencsém volt az HBO-n megtekinteni egy egész estés DC Universe-rajzfilmet, a másodikat, ami az Igazság Ligájáról szól. A véleményemet majd később, előbb lássuk a sztorit:

Mialatt az Igazság Ligája (Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash és Martian Manhunter) új főhadiszállásukat építik a világűrben, a Földön megjelenik Lex Luthor. Azonban ő nem az a Lex Luthor, akit mi ismerünk, hanem egy párhuzamos dimenzióból érkezett szuperhős! A különös jövevényről kiderül, hogy tényleg az, akinek mondja magát és szüksége van a segítségre, otthonát ugyanis a Szindikátus néven ismert szuperbűnözők csoportja tartja rettegésben - akik történetesen a Liga tagjainak alternatív verziói. Hőseink fontos döntés elé kerülnek: Segítsenek a furcsa idegennek és hagyják itt planétánkat? Egyáltalán rájuk tartozik egy másik dimenzió harca? És ha elvállalják a feladatot, vajon van esélyük a rettentő erejű Szindikátussal szemben?

Ez a rajzfilm rohadtjó. Egyrészt az ismert figurákat új külsővel láthatjuk (főleg a marslakó néz ki istenien az új alakjában), másrészt fordulatos, izgalmas sztorit rittyentettek nekik és még egy igen érdekes gonoszt, Owlmant is megismerhetünk - ő Batman őrült változata. Superman most nincs annyira előtérben, Batman ismét remekül kiismeri az ellenfeleket és nagyban hozzájárul a győzelemhez, Wonder Woman és Green Lantern háttérben maradnak, Flash poénkodik, J'onn pedig reflektorfénybe kerül - még a szerelem is rátalál! Sőt, az új Luthor szintén jó arc, külön tetszik a páncélja. Lássuk az ismertebb eredeti szinkronhangokat! Superman: Mark "NCIS" Harmon, Batman: William Baldwin, Luthor: Chris "Mr. Big" Noth, Superwoman (Wonder Woman gonosz mása): Gina Torres [Firefly-Serenity], Owlman: James Woods, az elnök: Bruce Davison (az X-Menben a szétfolyó szenátor:)).

Néhány érdekesség: A Crisis on Two Earths a Justice League rajzfilm-sorozat első és második évadját összekötő, el nem készült Justice League: Worlds Collide-ból lett. Ez azért se valósult meg, mert nem volt elég ember, hogy az új sorozat és a film egyszerre készülhessen. Dwayne McDuffie, az író 49 évesen ez év februárjában hunyt el - szívműtétje közben komplikációk léptek fel. Owlman nevét a magyar szinkronban Olmennek ejtik. James Woods szövegét műholdas kapcsolat segítségével vették fel - Woods maga ott se volt a stúdióban. A Két Földi válság egyenesen dvdre jött ki, de a rajongóktól nagyszerű elismeréseket kapott.

Én is csak megerősíteni tudom ezt, ez a film rendkívül jó. A régi kedvencek új köntösben tálalva; egy remek sztori, király akciók, karakteres mellékszereplők és amit még nem is mondtam: egy csomó fasza poén! Aki szereti a JL-t, az mindenképpen nézze meg, de aki egy igényes animációs akciófilmet vagy egy nagyszerű szuperhős-kalandot akar látni, az sem fog csalódni benne!

Pontozás:

imdb: 7.3 (5 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Hírek:

- A rendezőpáros, Sam Liu és Lauren Montgomery jelenleg Frank Miller kultikus képregényét, a Batman: Year One-t öntik animációs formába. 

- William Baldwin a High Midnight című vámpíros horrorban lesz legközelebb látható (is).

Várható írások: Kőkemény igazság, Detroit Rock City.

3 komment · 1 trackback

Címkék: szuperhős animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr772885229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Technoreflex 2011.05.16. 22:19:24

Nem szokásunk naponta több bejegyzéssel fárasztani azokat a látogatókat, akiket érdekel a picsogásunk ingatlanválságról meg lakáseladásról, de ma olyan technikai trendforduló állt be az Ingatlan Bergman történetében, amit nem lehet szó nélkül hagy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Con-El 2011.05.10. 10:46:10

Szia! A magyar hangokról tudnál írni pár infót? köszi

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2011.05.10. 20:39:29

@Con-El: Fogalmam nincs róla:D
Flash-nek, Wonder Womannek és Batmannek ugyanaz a hangja, mint az Igazság Ligája-rajzfilmekben, a többieket nem tudom.
süti beállítások módosítása