Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.02.13. 16:15 Tévésámán

Mr. Magorium meseboltja (Mr. Magorium's Wonder Emporium, 2007)

Ez egy olyan jó cím, ami valahogy vonzza a nézőt (szerintem). Plusz Natalie Portman és Dustin Hoffman még inkább érdekessé teszik, ahogy a dvd borítójáról mosolyognak ránk kedvesen.

A történet négy szereplő körül forog: Mr. Magorium (Hoffman), a 243 éves játékfeltaláló és cipőgyűjtő; Molly Mahoney (Portman), az említett úr boltjának vezetője, aki saját zenét próbál komponálni; Eric (Zach Mills), a kalapkollektor kisfiú és Henry a könyVELŐ (Jason Bateman) - róluk szól ez a történet.

Mr. Magorium felvesz egy könyVELŐt, mert Molly-ra készül hagyni a boltot. A boltot, ami tele van csodákkal, varázslattal, játékkal, kedvességgel és sok-sok boldog gyermekkel:) Molly azonban nem érzi késznek magát a feladatra, így legjobb barátjára, Eric-re és az említett aktakukacra, Henry-re hárul a feladat, hogy segítsenek neki, hogy együtt legyőzzék ezt a gondot és még többet is - a boltnak ugyanis szüksége van a megfelelő vezetőre és a gyerekeknek a boltra. Vajon sikerül megmenteni a csodák házát vagy örökre bezárja kapuit?

Már a főcím nagyon aranyos, mindenféle rajzolt figurák és színes, vicces feliratok alkotják, ahogy a stáblistát is. Megéri elejétől végéig megnézni, mert ezek tényleg nagyon jópofák:) A látványvilág szép, csillogó és az alaptörténet is jó, de a megvalósításnál elveszett belőle valami ... Hogy pontosan mi, azt nem tudom megmondani. Több fontos üzenetet is hordoz, elsősorban a kisebbeknek; például hogy megéri hinni a mesékben és önmagunkban, valamint hogy az elmúlás az élet része, de nem feltétlenül rossz dolog.

Sajnos a sztorinak igazán se eleje, se vége nincs, először belecsöppenünk valaminek a közepébe, befejezésül meg egy új kezdetet tárnak elénk. A színészek közül leginkább Jason Bateman alakít király módon, aki a munkájának élő, túl komoly felnőtt, de itt és most ismét felfedezheti a benne rejlő gyermeki énjét. Dustin Hoffman jó, de tőle ez alapvetően elvárható. Natalie Portman most is gyönyörű, és kitűnően játszik, de a figurája bizonytalan, picit idegesítő problémákkal, amik miatt annyira mégsem szerethető. A kissrác szerintem csúnya és ostoba dolog ez a kalapgyűjtés... A rendező egyébiránt az a Zach Helm, aki a Will Ferrell-féle Felforgatókönyvet írta. 

Pár érdekesség: A filmben említett triszkadekafóbia nem más, mint félelem a 13-as számtól. Breki, a béka, a híres fő-Muppet, egy pár másodpercre beugrik vásárolni, ami azért is érdekes, mert 1999 óta ez az első film, amiben szerepel:) A mellékfigurák közt a Magorium orvosát játszó Jonathan Potts volt anno a Jason X-ben Lowe professzor - ha esetleg bárki látta és emlékszik rá... A stáblista végén van egy kb. 20 másodperces jelenet, aminek nem tudom, mi az értelme. Ki az a kisfiú ott, akinek Hoffman beszél?

Szóval a Mesebolt aranyos, kedves, de kicsit furcsa. Családi filmnek viszont kiváló lehet!

imdb.com felhasználói szerint: 6.2/10

Szerintem: 3/5

Hírek:

- Natalie Portman egyik legújabb filmjének ilyen hosszú és furcsa címe van: Important Artifacts and Personal Property from the Collection of Lenore Doolan and Harold Morris, Including Books, Street Fashion, and Jewelry - ez mind a cím! Nem mintha érdekes lenne maga a mozi, de ez önmagában az.

- Dustin Hoffman a Kung-Fu Panda és az Apádra ütök következő részeiben lesz látható-hallható, de hogy ezek kinek kellenek...

A dvdről: Na ez aztán tényleg egy rendkívül béna dvd... A menü egész elviselhető, és különösebb gond nincs vele, de egyetlen extra sincs rajta, csak 3 db ajánló, mint a Grimmen (ott legalább 4 volt:D). Mit ajánlanak nekünk? Noé bárkája 100. rajzfilmfeldolgozását éneklő, antropomorf állatokkal és szemüveges Noéval; Nagyon vadon 2-t (Ennek mi értelme volt folytatást csinálni?); és a biztosan rengeteg embert érdeklő Csimpilótákat... 3100 Ft-ért (!) az ember elvárna legalább négy extrát, de mivel a film sem volt annyira kirobbanó, ezért egyértelműen nem éri meg megvenni.

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr211755028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása