Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.11.25. 12:32 Tévésámán

Resident Evil: Extinction (A kaptár - Teljes pusztulás, 2007)

A sorozat eddigi utolsó része is elért ide végre!

Az Apokalipszis végén Jill, Carlos és L.J. eltűnik, Alice pedig az Umbrella fogságába kerül, majd kiszabadul és közben érdekes, új képességeire derül fény. Az Extinction (kihalás) elején szembesülünk azzal, hogy a T-vírus  gyakorlatilag sivataggá változtatta a bolygót, mindent elleptek a zombik, a maradék túlélő pedig folyamatosan mozgásban van. A Védernyő persze így se hagyja abba a mocskos manipulációit, az előző epizódban megismert Isaacs doktor (Iain Glen) most éppen az élőholtak megszelídítésén fáradozik - valamint Alice-eket klónoz!

Az igazi Alice (Milla Jovovich) magányosan rója a homoktengerré vált kontinenst, zombikkal, élőholt-kutyákkal és rossz szándékú túlélőkkel harcolva. Eddigi bámulatos küzdőképességeit most még egy jó nagy adag mentális adottsággal is megfejelték, így gyakorlatilag már nincs ellenfél, aki szembeszállhatna vele! Azonban saját manifesztálódó telekinézise miatt elveszti járművét és kénytelen csatlakozni egy konvojhoz, amit Claire Redfield (Ali Larter) vezet. Itt rátalál Carlos-ra (Oded Fehr) és a titokban már fertőzött L.J.-re (Mike Epps), valamint összebarátkozik egy fiatal lánnyal, K-Marttal (Spencer Locke). A szokásos járkáló hullák, a fertőzött hollók csapata és maga a sivatag is akadályozza hőseinket, hogy eljussanak a messzi Alaszkában rejlő, állítólag a vírustól elzárt területre. Végezetül Alice-nek ismét össze kell mérni erejét egy szuper-mutánssal, aki ez esetben a jó doktor Isaacs-ből létrejövő Tyrant (Brian Steele)!

Szerintem itt már jó nagy lendülettel átestek a készítők a bizonyos paci másik oldalára, de lehet, hogy tettek rajta egy méretes fordulatot is:) Szóval oké, eddig minden fasza volt, mert a T-vírus csak Raccoon City-ben garázdálkodhatott, de ha már mindenhol ott van, akkor mindenki esélytelen. Plusz az elsivatagosodást hogy idézte elő? Kihaltak a növények? De akkor Vegas-ban miért van még egy csomó pálmafa, ami éppen hogy kilátszik a homok alól? A másik, amit nem értek: miért van az, hogy csak abból az egy fajta kutyából lettek zombik? Mert azt még értem, hogy A Kaptárban őket használták őrző-védő feladatokra, de Raccoon City-ben se volt semmi más fajtájú eb, és itt sincs. Lehet, persze hogy ez a fajta a legerősebb és kiirtotta a palotapincsi meg csivava zombikat, de azért tényleg, ez nem hülyeség? A harmadik számomra érthetetlen dolog az, hogy Alice miért nem veszi észre, hogy L.J. fertőzött? Az előző részben megérezte a kislányban a vírust, itt akkor hogyhogy képtelen ezt megcsinálni?

Ez a szimpatikus fiatalember a Zsarnok névre hallgató kis biofegyver. Fura módon őt és Nemesis-t megcserélték: a játékban a rakétavetős óriás az okosabb, ő tud beszélni és csápokat lövellni, Tyrant papa meg gyors, de ordításon kívül másra nem futja neki. Itt meg pont fordítva van, ez viszont csak egy apróság, mert azért leszögezhetjük, hogy a mutáns doki nagyon király lett!

És hogy ő ki? Nos, íme kedves szemeteskukáim és kartondobozaim, ő Brian Steele, aki most éppen az előbb elemzett szörnyet játszotta. De, ahogy a kép tanúskodik róla, ez a 201 centis fickó volt a Hellboy II. Winkje, valamint az Underworld II. Williamje, de játszott ezek első részeiben, a Doomban és a Terminátor legutóbbi fejezetében. Mindig érdekelt, hogy hogy néz ki igazából, most végre megtudtam és általam ti is láthatjátok! Pár szót a többi színészről:

Milla Jovovich a szó szerinti végzet asszonya, akinek ugyan néha bezavar a fejébe egy-egy műholdas parancs, de azért nagyon királyul irtja a zombikat. A külseje durvább, mint valaha, de az nem tetszett, hogy túl tiszta a bőre. Egy izzadtságcsepp, egy koszfolt, semmi nincs rajta, pedig elvileg már évek óta vándorol a sivatagban és nem hiszem, hogy gyakran használ arclemosót vagy bőrradírt :D Ezen kívül viszont meg vagyok elégedve vele. Ali Larter idegesítő, pedig Clare Redfield szintén egyenesen a Biohazardból került ide, de Jillhez hasonlóan túlságosan erőltetett alak. [Ja és mi az, hogy Spencernek hívnak egy lányt? Basszus, annyira utálom ezeknek a fiatal sztárocskáknak a neveit (Csening Tétüm és Téjlor Laútner, ezek férfiak, Téjlor Szvift és Téjlor Dúli, ők nők. De itt van a régi nagy Spencer Tracy vagy a gyerekszínész, Spencer Breslin, akik férfiak, és mégis Spencernek hívják őket...) Bazmeg, adjatok normális nevet a gyerekeiteknek, de magyarok ti is! Már most Kírákkal, Zsaklinokkal meg Kevinekkel van tele az ovi, hát mi lesz így belőlük?! Hol van már egy Anna, Katalin, Gábor vagy Dóra?] Na, de vissza a zombis bandához: Oded Fehr nagyon király, mellette feltűnik a nagyon nagyon híres Ashanti (nem tudod ki az? hát szégyelld magadat...) és Linden Ashby, aki a Mortal Kombat Johnny Cage-e volt. Még egy sornyit dicsérem Steele urat is, aztán jön az összegzés: Brain Steele tök jó Tyrant volt:)

Ha sikerül elfogadni, hogy egy olyan világban játszódik az egész, ahol még Mad Max is simán megdöglene, meg hogy van egy hölgyemény, aki a puszta akaratával igen durva dolgokra képes, akkor lesz egy jó, akcióval telezsúfolt másfél óránk! Én speciel ma még álmomban is a zombik elől menekültem, szóval az Extinction tetszett, a kis hibáival együtt. Várom a 4. részt, bár ötletem sincs, mi lehet majd abban...

imdb.com felhasználói szerint: 6.3/10 (7 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Hírek:

- A már említett új rész jövőre jön, a címe Resident Evil: Afterlife lesz, Milla Jovovich mellett pedig Ali Larter és Spencer Locke is visszatér benne.

Ma este dupla House lesz, utána talán megtekintem a Blair Witch Prodzsektet (direkt így írva), ha megkapom. (Megkaptam, megnéztem, megírtam.) Itt pedig az első játékból nézhetitek meg Tyrant utolsó fellépését a helikopter-leszállópályán:

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr651551324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása