Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.02.10. 19:02 Mozsárágyú

Folytassa, Főnővér! (Carry on Matron or From Here to Maternity or Familiarity Breeds or Womb at the Top or The Preggars Opera) 1972

 

     A Folytassa... sorozatból már szerintem mindenki látott egyet-kettőt. Én is láttam párat, és ezeket teljes nyugalommal keverem, ezért ha valami olyasmit írok, ami nem is volt a filmben, akkor a memóriámmal van gond, nem az elmeállapotommal.

    A történet mindössze annyi, hogy egy csapat kókler meg akar lovasítani temérdek mennyiségű antibébi-tablettát, gyors meggazdagodás céljából. A főnök a fater (Sid James), és ez az első simlis üzlet, amibe beveszi fiacskáját, Cyrillt (Kenneth Cope) is. Felmérik a helyet, azaz a szülőotthont, és arra jutnak, hogy valakit be kell juttatni, így megszerezvén az épület alaprajzát, satöbbi. Mivel terhes nőt egyikőjük sem tud alakítani, Cyrillre esik a választás, akinek be kell öltöznie nővérkének. És nekilát feladatának teljesítéséhez.

     Ez eddig nem nagy szám, de a Folytassa... filmeknek nem is a nagyszerű sztori a fő jellemzőjük, hanem a számtalan idióta mellékszereplő, az angol humor, meg a röhögés. Állandó szereplőgárdával készültek ezek a szösszenetek, voltak vagy tizenegyen, mittudomén. Egyik-másik már csak a feje miatt is nevetséges, és tényleg nem a színészet magasiskoláját mutatják be nekünk (illetve dehogynem), de marha jól játszanak, mindegyikükre pontosan illik a szerepük, mintha csak rájuk öntötték volna. A főnővért Hattie Jacques alakítja, magyar hangja meg Tábori Nóra volt ezúttal, totál jó párosítás, pedig ha csak kétszer akkora volt az angol színésznő, mint magyar kolléganője, még keveset mondok. Sir Bernard, a főorvos figuráját Kenneth Williams kapta, a doki kissé hipochonder, és aztán ebből a tulajdonságából bogozódik ki az egyik fő szála a történetnek.

     Van itt még szoknyapecér nőgyógyász (Terry Scott), bélpoklos várandós hölgy (Joan Sims), és az ő aggódó férje (Kenneth Connor), aki lassan megőszül, már olyan régóta várja gyermeke megszületését. Aztán a pszichológust, Dr. Goode-ot (Charles Hawtrey) se felejtsük el, aki többek között egy szekrény felgyújtásában működik közre.

     Képzeljünk el valami nagy összevisszaságot és hülyeséget, ezt szorozzuk meg tízzel, adjunk hozzá csipetnyi erotikát, egy nagy adag halsalátát, és megkapjuk e filmet. Jól hangzik, mi? Nagy film. Ízelítő:

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr7935276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása