Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.11.17. 21:12 Tévésámán

A Múmia visszatér (The Mummy Returns, 2001)

Két évvel A Múmia sikere után Stephen Sommers rendező úr ledirigálta Rick (Bredan Fraser) és Evey (Rachel Weisz) második kalandját az élőholt Imhoteppel (Arnold Vosloo). Az előző részből ismert páros és kisfiuk (Freddie Boath), meg a vicces angol testvér, Jonathan (John Hannah), kiegészülve a mágus Ardeth Bay-jel (Oded Fehr) ezúttal ismét szembenéz a Múmiával és annak szerelmével (Patricia Velasquez), az őket támogató főpappal (Alun Armstrong) és embereivel. Valamint fölbukkan egy közös ellenség, Sommers másik kreatúrája, a Skorpiókirály (Dwayne "The Rock" Johnson).

Bővebben a sztoriról: A Múmiát felélesztik és a gyereket elrabolják a rosszfiúk (meg a rosszlány:)), apucinak és anyucinak 1 hetük van, hogy megtalálják és megmentsék. Különben egy mágikus karkötő megöli. Utána pedig szembe kell nézniük a Skorpiókirállyal, megmenteni őt Imhoteptől, de azért kinyírni utána, végül minden egyéb újrafeltámadt/újrafeltámasztott embert is ki kell csinálni, és mindezt azelőtt, mielőtt Anubisz legyőzhetetlen serege a földdel tenné egyenlővé a világot....

Fincsi, mi? Sokadszorra látom és így már nem igazán vicces, viszont még mindig nem unom, remekül elszórakoztat egy darabig. Két dolog van, amit mindenképpen meg kell kérdeznem, ezeket elsősorban az alkotóknak kéne megválaszolniuk. Az első: Mikor Imhotep felélesztése zajlik, Ardeth és Rick mért nem lövik le egyszerűen a főpapot, amíg az ott kántál és mért nem akadályozzák meg ezzel a Múmia visszatérését? Persze, talán a pap nélkül is befejeznék a szertartást, de ha közben lőnek rájuk, akkor biztosan nem tudnák, szóval ezzel minimum késleltethették volna az egészet... A másik, ami miatt gagyi lesz az egész film: maga a Skorpiókirály... Az egy dolog, hogy The Rock nem a világ legjobb színészei közé tartozik. De az, hogy idetolnak a képembe egy, az ő arcával és felsőtestével rendelkező, négy ollós, kurvanagy skorpiót, ami nemcsak hihetetlenül rajzoltnak és ocsmánynak néz ki, de még tehetetlen is?! Ezt most komolyan, hogy képzelték? Ez a mozi állítom, hogy csak azért nem bukott óriásit, mert ez a borzasztóan béna CGI-izé csak a legvégén jön elő...

Ettől a két dologtól függetlenül nekem tetszik, jó kis hétvégi popcorn-film, amit minden évben szívesen nézek meg.

imdb.com felhasználói szerint: 6.3/10 (8 év alatt 0.2-t növekedett.)

Szerintem: 5/5 (Nincs szívem levonni a skorpió miatt:))

Az első részt bizonyos szempontból jobbnak, másikból rosszabbnak tartom ennél, de azt sokkal kevesebbszer láttam és sose tudom megnézni, amikor adják. A harmadik részhez még nem volt szerencsém (dehogynem), de mivel sem az itt, följebb látható hölgy, sem az alatta látható kopasz úr nem szerepel benne, ezek után nem tud érdekelni... Viszont találtam az imdbn egy érdekes dolgot, miszerint létezik a Revenge of the Mummy: The Ride című rövidfilm, ami az első és a második rész forgatásain készült, és állítólag nagyon jó. Szívesen megnézném, de sajnos elérhetetlen...

Megjegyzés: Ha most, a jelenlegi technikával felújítanák ezt a mozit és újraalkotnák a Skorpiókirályt, akkor jelentősen megnőne az élvezeti értéke! Éppen ebben az évben van a kiadásának 15. évfordulója, szóval még aktuális is lenne!

Ja, és meg kell nézni a Rémségek könyve 2-t, mert az valami annyira nagy szar, hogy mindenkinek látnia kéne:D Én megtekintem majd, a félénél lekapcsoltam, egyéb okokból, de újra nekifutok legközelebb:) Itt pedig egy vicces összevágott videó, avagy A Múmia 60 másodpercben tér vissza: 

2 komment

Címkék: fantasy kaland


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr91774426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.11.18. 16:21:31

Az első rész sokkal jobb. Mondjuk ezt nem mindig gondoltam így, de egy ideje már egészen biztos vagyok benne. Abban még megvan a kellő hangulat és az elegendő fekete humor, na meg az akció sem öncélű effektmutogatás.
A harmadik pedig egy hatalmas fostalicska :)

Desmond Wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2008.11.22. 10:56:02

Az eő rész nagyon jó. A második részben sajnos csak az elődöt másolták. A harmadika még nem láttam.
süti beállítások módosítása