Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.06.11. 11:30 Tévésámán

Fehér leander (White Oleander, 2002)

Imádom a kereskedelmi csatornákat. A pompás, finom, rtlklub nevű szarkupac tegnap pl. ezt kemény fél órás késéssel mutatta be, plusz a reklámok olyan hirtelen jöttek hogy csak na. És aztán a végén még a film teljes hatását is elveszik, egyből bumm be a szponzorokat, bumm be a reklámot, alig zárult le, de már reklám. Még azt a minimális stáblistát se mutatták... Amúgy ez egy jó plakát, de én Robin Wright Pennt rá se tettem volna, abszolút lényegtelen a filmben... A Fehér leandert kb. harmadszor láttam, de csak most fogtam fel, hogy miről szól...

Ingrid (Michelle Pfeiffer) művésznő, egyedül neveli lányát, Astridot (Alison Lohman). Egy alkalommal Ingrid túl közel kerül egy férfihoz, aki megbántja, a nő pedig meggyilkolja. Hamarosan érte jön a rendőrség, 35 év börtönre ítélik... A mű Astrid viszontagságairól szól, nevelőszülők, árvaház, szerelem, pénz, halál kísérik az útján.

Alison Lohman valami elképesztően szép ebben a filmben. Kezdetben hosszú, szőke haja van, aztán lenyesi késsel picire, utána ismét vállig ér neki, majd befesti feketére. Teszek be még képeket róla, de közben beszélek a többiekről is: Michelle Pfeiffer szintén nagyon szép benne. Olyan érzésünk van, mintha egy óriási, elpusztíthatatlan jéghegyet alakítana, egyszerűen remek. Láthatjuk, hogy a lány mennyit változik, az anya pedig ugyanolyan marad az évek eltelte alatt. Reneé Zellweger kitűnő, és jól áll neki a hajában az a pár fehér tincs. Férjét a filmben a Vészhelyzetes Noah Wyle játssza, Astrid szerelmét pedig a Majdnem híres Patrick Fugitja kelti életre. Az idők során ő is alig változik meg, hű marad hősnőnkhöz. A többiek lényegtelenek. 

A sztoriban három rész van, ahol nem tudtam eldönteni, hogy mi lesz. Az első családnál jön egy jelenet, ahol Ray (Cole Hauser) megsimogatja Astrid arcát, utána már vágás és este van. Ott vajon lefeküdtek egymással vagy nem? Aztán utána akad még egy jelenet, amikor a lány felmegy hozzá és megkérdezi: mindenki elment? Utána ismét vágás. És ott mi történt? Amikor az orosz nőhöz kerül, akkor ott tulajdonképpen kurva lesz? Ezt sem tudtam eldönteni, bár egyszer azt mondja: "Vagy ügyvéd leszek, vagy kurva, vagy kukabúvár."

Folyamatosan sorakoznak a visszatekintések a gyilkosság előtti időszakra, valamint mind a hősnő, mind az anyukája, mind Fugit karaktere művészek, így láthatunk egy csomó tök jó rajzot.

Összességében ez egy remek film, és nem okozott rossz érzéseket, pedig aligha nevezhető vidámnak.

imdb.com felhasználói szerint: 7.2/10 (8 év alatt 0.2-t növekedett.)

Szerintem: 5/5

Ma lesz a tvgettón egy új orvosos sorozat, az Agy-kontroll. Ezt megnézem majd, mivel Stanley Tucci a főszereplő, és a Vészhelyzetben remek volt. A tvgettó most az orvososdiban felülkerekedik, mert nyomni kezdik ezt a bizonyos sorozatot, plusz az rtlen a nagyon nagyszerű grészklinika folytatása biztos hogy óriásit fog bukni. Szerkesztés: Az Agy-kontrollt végül mégse néztem és asszem elég gyorsan lekerült a menüről, a grészklinikát meg éppen most folytatják, már a nyolcadik évaddal...

Szólj hozzá!

Címkék: dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr57514446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása