Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2017.03.19. 21:55 Tévésámán

Egy műsorújság margójára

disappointed_maisie4.jpg

Nyilvánvaló, hogy senkit se érdekel, ha egy alacsony olvasottságú megyei napilap fogja és megváltoztatja a tv-műsor mellékletét. "Mert én nem nézek tévét", csak youtube-ot és torrentet, persze; de azért vannak olyanok, akik még szoktak tévézni - például én...

Szóval a Fejér Megyei Hírlaphoz járó, eddig normális, informatív és áttekinthető újságot lecserélték egy ömlesztett, apró betűs, mindenfajta információt nélkülöző izére, amiben a műsorok ismertetésének helyét átvette a "de jó új szarság lesz az ertéelklubbon most" és a "mi történt a héten ezzel a C-listás 'sztárral'". (Ha lenne szkennerem vagy okostelefonom, meg tudnám mutatni, de nincs...) Mert ez a fontos... Egy napilaptól azt várnám el, hogy tájékoztasson, de ahogy a nyitányban kiemeltem, biztos, hogy ez a dolog, ez a melléklet, senkit se izgat. Szóval egyedül maradok a problémámmal, ami A héten a tvben lista összeállítása. 

Eddig ugyanis eme ominózus kiadványt lapozgatva megnézhettem, hogy egy adott napon mi lesz a legnagyobb hazai csatornákon, amiket mindenhol lehet fogni: Duna Tv, RTL Klub, tv2, M2, M3, Viasat3, RTL II, Super Tv2, Film+, Story4, Prime, Cool, AXN. Igaz, ehhez még külön meg kellett nézni minden egyes filmcsatornát a neten hetenként, de mégis volt egy alap, amivel dolgozhattam, ugyanis ezek az adók sugározzák leggyakrabban azokat a filmeket, amikről az utóbbi 9 évben írtunk. A lista kb. 2013. óta egyszerűbben elkészíthető, ugyanis immár nem nekem kell összeállítanom a linkek kódját, csak be kell illesztenem őket és aztán elnevezni ezeket; ám az utóbbi 2-3 hónapban a port műsorújsága egyre igénytelenebbé vált, minden héten valamilyen új hiba merült fel náluk, ami zavaróan hatott. Ezek közül a legdurvább az, amikor a heti kínálatból 2-3 napnak csak a fele van meg... Utóbbira megoldást nyújt egy ismerősöm javaslata, az Animare Tvújság, de ez meg irtó lassú, körülményes, teli reklámmal és nagyon kevés rajta az információ. Viszont legalább megbízható. 

Eddig a linkek elkészítése mondjuk másfél órányi munkát jelentett, ami eloszlott a péntek-szombat-vasárnap időtartamra; most azonban a műsorújság kiesett, így minden egyes csatornát magamnak kell megnéznem, ami azért szívatás, mert a port általában hiányos, az Animare-én nincsenek részletek, és még a napok sorrendjét is utólag kell szerkeszteni, mert a csatornákra keresek rá és nem a napokra. (Utóbbi oldalból, amennyire tudom, hiányzik ez a funkció, előbbiben benne van, de ott megszoktam, hogy azokat az adókat nézem meg, amik az újságban nincsenek, tehát csak bizonyos esetekben foghatók, szóval "el se kell számolni" velük.) [2017-es megjegyzés: Fogalmam sincs, hogy az előző mondat második fele mit akar jelenteni.] A mostani alkalommal kb. 2 órát emésztett fel ez a folyamat, de lehet, hogy még többet. 

Szóval jó lenne, ha visszajönne a régi műsorújság, kedves Pannon Lapok Társasága!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr3712352135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása