Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2015.02.27. 18:06 Tévésámán

Kegyetlen játékok 3. (Cruel Intentions 3, 2004)

sncrsrcippfnrtmhvzdw8vmybxv.jpg

Még anno a volt barátnőm nézette meg velem a Cruel Intentions-t, amit magamtól biztosan elkerültem volna, ám meglepően jó volt. Csupa remek fiatal színész (Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon, Selma Blair és Ryan Philippe), egy csavaros sztori tele erotikával és szemétkedéssel, majd egy mellbevágó lezárás – szóval tetszett, na. Ezek után érdekelt a második része, ami szintén jó volt, ismét tele fordulatokkal, jó csajokkal (fura módon Amy Adams nem maradt meg belőle, csak a vörös hajú lány), bár felidézni alig tudnék belőle valamit. Szóval ezek után úgy gondoltam, időm van, motivációm is, megnézem a harmadik részt. De azért idézném Mozsárágyú hozzászólását: „biztos nagyon jó film volt, ha már a harmadik rész” – igen, általában a harmadik felvonásnál a szériák ki szoktak fújni, de találhatunk ellenpéldákat (Darkman III, A Jedi visszatér). Itt viszont nincs mit szépíteni a dolgon, az egyenesen videóra kiadott Kegyetlen játékok 3. inkább a rosszul sikerült folytatások listáját gyarapítja, bár korántsem élvezhetetlen

Az első részben szereplő Kathryn unokahúga, Cassidy (Kristina Anapau) és két fiú, a jóképű Jason (Kerr Smith) és az átlagos külsejű, ám ördögi aggyal megáldott Patrick (Nathan Wetherington) alkotják a triót, amely környezete manipulálásával tölti idejét egy bentlakásos elit főiskolán. A cél mindig a leginkább elérhetetlennek tűnő diáktárs lefektetése/tönkretétele, mert hát miért ne, és ahogy egyre keményebbek lesznek a kihívások, úgy lesz egyre nagyobb a tét is. A fiúk azonban igazából ugyanarra a díjra pályáznak: Cassidy-re. Vajon ki nevet majd utoljára ebben a kegyetlen játékban és mit kap a vesztes?

cruel-intentions-3-2.jpg

Az első 15 percet nézve fontolgattam, hogy lekapcsolom és otthagyom a francba. A fordulatok itt még eléggé kitalálhatóak és a főszereplő hölgy nem az esetem, viszont a két srácot szimpatikusnak találtam, pláne miután kibasznak az említett leányzóval. Az első nagy csavarnál sikerült megnevettetniük a készítőknek, úgyhogy arra gondoltam, mégiscsak végignézem. A korábbi két epizódhoz az vonzott, hogy mindig akadt néhány ténylegesen ártatlan játékos, akiket a velejéig romlott banda manipulál, lealjasít, stb. és volt olyan figura, aki még a néző előtt is titkolta valódi énjét. Vagyis a folyamatos megalázási hadjáratok közben felbukkanó tényleges szerelmek, a szép főszereplők és a nagy leleplezések érdekessé, izgalmassá tették a megtekintést. Itt mindebből már nem sok marad, mindössze két alkalommal jött olyan fordulat, amit nem vártam és egyetlen dolgon gondolkodtam el, a pirulán, amit Patrick szed – elárulom, ennek a végén lesz nagy jelentősége. 

Egyetlen kifogásom van a Cruel Intentions 3 ellen (az unalmas kezdés és a számomra nem túl vonzó főszereplő hölgyike mellett), ez pedig a gyorsasága. Egyes események túl gyorsan történnek, pl. Jason és Cassidy szerelme, de van még egy csomó fura dolog. Mondjuk a Michael nevű karakter abszolút életidegen; a kiránduláson senkinek sem tűnik fel, hogy Jason több órára eltűnik; a főiskola, mint olyan meg mindössze egyetlen jelenetből található ki, mert egyébként semmi sem utal rá, hogy ott játszódik a történet. Cassidy elég nagy klisé-figura, egyedül a tengerparton fekvős részen tűnik igazi embernek és azt sem értem, hogy Patrick hirtelen kigyógyulását a köhögésből és a „lúzerségből” miért nem tartja senki furának? Persze ebben a filmben ezek mind lényegtelen apróságok, de annyi van belőlük, hogy egyszerűen elrontják az összképet. Azért párszor lehet röhögni, van néhány jó csaj, kellemes átlag-popzene szól végig és a befejezés elmegy, ám összességében se az izgalmas, se az erotikus része nem működik.

kerr-smith-colour-2-kerr-smith-6977525-912-1216.jpg

Néhány szót a készítőkről/szereplőkről: A rendező Scott Ziehl nevéhez az általam nem látott B-kategóriás szörnyes horror, az Embertelen pók köthető, ez már sok mindent elmond; ám még különösebb, hogy az író Rhett Reese szintén egy hasonló borzongatós művel alapozta meg a hírnevét, de ez nem más, mint a nagy sikerű Zombieland! Vagyis egy horrorból érkezett páros próbált szexszel átitatott thrillert csinálni. Kerr Smith sorozatszínész, leginkább a Dawson és a haverokból ismert, Kristina Anapau pedig benne volt Wes Craven balsikerű Cursedjében; Nathan Wetherington adatlapján semmi érdekes nincs. Két kis extra infómorzsát találtam: Az első, hogy ennek a felvonásnak az előzményekhez Cassidy Kathrynhez való rokoni kötődésétől eltekintve szinte semmi köze; a második meg annyi, hogy a videós premier után egy évvel még készült néhány jelenet hozzá a kábeltévés bemutatóhoz - amit én láttam, abból ezek kimaradtak.  

Összességében egy közepes, viszonylag szórakoztató filmecske ez, ami mindössze címében hasonló a Kegyetlen játékok 1-2-höz, tartalmában messze alulmarad velük szemben. Unalmas éjszakákra ajánlom, vagy esetleg hogy barátnővel/pasival együtt nézzétek, különben alig van értelme… 

Pontozás: 

imdb: 4.7 (2 év alatt 0.1-et csökkent.)

Szerintem: 3/5 

Hírek: 

- Rhett Reese írja a Deadpool és a Zombieland 2 forgatókönyveit. Előbbitől egyre jobban tartok, szinte biztos, hogy pocsék lesz, pedig megnézném… 

Valamint lezárásul jöjjön a cikkhez nem kötődő, de mindenképpen érdekes hír Bánhegyi Bélától, az Interkozmosz című rövidfilm bemutatójával kapcsolatban, amiről már többször beszámoltam nektek ezeken a hasábokon: 

Idén 25. alkalommal kerül megrendezésre a MEDIAWAVE Film és Zenei Fesztivál.

A fesztiválra 1494 nevezés érkezett 78 országból, és örömmel tudatjuk, hogy az Interkozmoszt beválogatták a Magyar filmprogramba! A vetítés pontos időpontja még nem ismert, de amint tudomásunkra jut közzétesszük a weboldalon és Facebook-on is.

A fesztivál helyszíne: Komárom, Monostori Erőd, időpontja: április 28 - május 2. Bővebb infók róla itt.

Az Interkozmosz megtekinthető lesz Zalaegerszegen és Veszprémben is az Időutazók című 5 órás program keretein belül, melynek különlegessége, hogy a film kellékeinek felhasználásával, egyedi díszletben zajlik. A vetítés után előadás, kötetlen beszélgetés, szabadfoglalkozás (forgathatóak és kipróbálhatóak a film kellékei: könyvek, újságok, tv-játék, analóg szinti…) és zárásként DJ-szett várja az érdeklődőket.

Az időpontok tárgyalás alatt, addig is egy kis hallgatnivaló a filmzenéből: https://www.youtube.com/watch?v=xGirqxbqe1M

Szólj hozzá!

Címkék: dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr707225911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása