Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2014.04.03. 00:04 Tévésámán

Egy asszony élete (The Stone Angel, 2007)

thestoneangel02.jpg

A Pannon Lapok Társaságánál nemrég valaki kitalálta, hogy a tv-műsorból vegyék ki az HBO-t, helyére pedig rakják be az M3-at. (Ez különösen ostoba döntés volt abban a tekintetben, hogy a Trónok Harca 4. évadja hamarosan elkezdődik és az HBO az egyetlen csatorna, ahol legálisan lehet nézni…) Így viszont kénytelen lettem saját magam kikutatni a Home Box Office adását, úgyhogy regisztráltam a port.hu-ra, ahol beállítottam, hogy küldjön értesítést ha Juno Temple vagy Ellen Page filmjeit tűzik valahol műsorra. [2017-es megjegyzés: Ebben az évben meg szétbarmolták a műsorújságot, azóta kénytelen vagyok mindent a portról vagy az Animare-ról kikeresni.] Jött is az első értesítő az utóbbiról, cikkem tárgya pedig az a The Stone Angel, amit kis híján megnéztem februárban Ellen miatt. Most viszont már bánom az időt, amit rászántam…

the-stone-angel-old-hagar.jpg

Ahogy a cím sugallja, egy hölgy életét nézhetjük meg, akit Hagarnak hívnak (Ellen Burstyn és Christine Horne alakítják, ejtsd: Hégár). Láthatjuk a döntéseket, amik megváltoztatják a mindennapjait, örömteli meg tragikus élményeit, viszonyulását a gyermekeihez, édesapjához és a férjéhez; indulását és az útja végét. (Aki ért angolul, annak még egy pici info: azért A kőangyal az eredeti címe, mert ez a szobor fontos szerepet játszik, egyfajta horgony az időben, ami a hősnő számára mindig ott volt és aztán ottmarad akkor is, ha ő már nincs.)

The-Stone-Angel-ellen-page-733681_599_337.jpg

Amikor egy óra eltelt és Ms. Page még mindig nem bukkant fel, akkor már tudtam, hogy megint belefutottam valami olyanba, mint a Peacock… Itt viszont egy színtiszta dráma tárul elénk, amiben valójában semmi érdekes sincs, abszolút hétköznapi történet – számomra legalábbis a rangon aluli házasság és munka sztorija unalmas. Az külön ront rajta, hogy két órás, és bár Ellen Burstyn remekül játszik, nincs más, ami lekötné a figyelmet. Az egyetlen rész, ami tényleg felkavaró, az a kisebbik fiú halála, de ez legalább másfél óra után következik be… Az alkotók/szereplők listája se túl impozáns, az író-rendező-producer Kari Skogland, aki általában sorozatokon dolgozik; a fiatal Hagart játszó Christine Horne szintén jórészt tévére készülő produkciókban tevékenykedik. Page mellett ismerős arc volt még Dylan Baker (Marvin) az Adsz vagy kapsz!-ból és Sheila McCarthy a Lakat alattból, valamint Aaron Ashmore, aki az X-Menes Shawn Ashmore ikertestvére.

laurence.jpg

Érdekességek: A cselekmény az egyik leghíresebb és legkedveltebb kanadai írónő, Margaret Laurence 1964-es regényén alapul. A The Stone Angel könyv formájában sok egyesült államokbeli iskolában kötelező olvasmány. Ellen Burstyn elvileg énekelt is egy dalt a filmhez, bár én nem emlékszem rá, de lehet, hogy a stáblista alatt hallható, amit persze a Film+2 nem ad le. Burstyn teljesen véletlenül rátalált egy rég nem látott rokonára a stábban. A főszereplőnő életre keltéséért Genie Awarddal jutalmazták őt, a zeneszerző John McCarthy szintén ilyen díjat nyert a munkájáért. Az Egy asszony élete 474 ezer dollárt hozott be, a költségéről nem találtam adatot, a kritikától vegyes értékelést kapott.

Hosszú, nem valami érdekfeszítő és túl kevés van benne Ellen Page-ből. Nem tetszett, de a jó színészi alakítások miatt annyira mégse fogom lepontozni. 

Pontozás:

imdb: 6.3 (3 év alatt 0.1-et csökkent.)

Szerintem: 3/5 (Ha kedvenc színésznőm többet szerepelt volna, akkor mindenképpen szórakoztatóbb lett volna számomra.) 

Hírek: 

- Ellen Page lesz a női főszereplő az egyelőre még cím nélküli John Belushi életrajzi filmben, amiben Emile Hirsch kelti életre Johnt – hát ez nem hangzik túl biztatóan… (Szerencsére nem készült el.)

EZEN A LINKEN TESSÉK SZAVAZNI, amíg nem jön új írás!

Szólj hozzá!

Címkék: dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr475891430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása