Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2014.02.11. 00:11 Tévésámán

Hat éves a Filmrajongó

FFN_Temple_Juno_exc_.jpg

2008-ban ezen a napon készült el az oldal és a legelső bejegyzés, ezért minden évben tartok egy kis privát „filmfesztivált” ennek a jeles alkalomnak a megünneplésére, ez most is így történik. 

A szülinapi bejegyzést ezen a linken érhetitek el. 

2013-ban eléggé lecsökkent az aktivitásom a transfesser.blog.hun, ennek több oka volt. Először is, a 2011. végén elkezdett nagyszabású írási munkálataim új szintre léptek, így sokszor az éjszakáimat házimozizás helyett alkotással töltöttem – remélhetőleg ebben az évben már bemutathatom, hogy min dolgozom lassan már 3 éve. (Regényemről, a Kék szemekről van szó, mely aztán végül 2016-ban látott napvilágot.) Másrészt egy hosszas folyamatnak köszönhetően egyetlen magyarként bekerültem egy nemzetközi kis csapatba, ami létrehozott egy kellemes hangulatú fórumot egy brazil oldalon, ahol szintén rengeteg időt töltök. (A fórum azóta áthelyeződött, átalakult, már csak ketten vagyunk a régi csapatból.) A következő ok a számítógépes játékaim sora; végül pedig még megemlíteném, hogy sokszor a napot olvasással fejeztem be és ez a szokás elég nagy hangsúlyt kapott, sajnos a filmek rovására. (De legalább elmondhatom, hogy 14 könyvet elolvastam tavaly.) Ezeken felül akad még valami, ami limitálta az érdeklődésemet a mozgóképek felé, mégpedig az a furcsa szokásom, hogy színésznők/színészek miatt akarok egyes alkotásokat látni. Ez bizony igencsak lerövidíti azon mozgóképek sorát, amiket meg kívánok tekinteni, plusz hátráltat is, mert a legtöbbjük nem hogy Székesfehérvárra, de Magyarországra se jut el… Tehát ezek miatt volt érezhetően kevesebb cikk 2013-ban. Most pedig térjünk rá az ünnepre, jöjjön a tavalyi év összesítése számokban! 

    -  2013-ban 76 bejegyzés született.

    -  Az összes bejegyzések száma az 1100-hoz közeledik.

    -  A legaktívabb hét címéért két hét is versenyzik: A 25. (június vége) és a 43. (október vége-november eleje). Mindkét héten 4-4 bejegyzés látott napvilágot.

    -  A legjobb nap november 11. volt, ekkor 627 látogató 715 lapletöltést produkált. Ismét egy olyan napra esett ez a rekord, amikor nem született új bejegyzés, sőt, ekkor pontosan egy hete nem készült új írás, a legfrissebb a Frankenweenie volt.

    -  Az utóbbi egy hónap átlagos napi látogatottsága megközelítőleg 130 fő/nap volt, naponta legalább 100 oldalletöltéssel. (Apró megjegyzés, hogy 2014. januárjának egyik napján szintén történt egy elképesztő méretű látogatási hullám, ám ez már a jövő évi értékeléshez tartozik, remélem, sikerül majd túlszárnyalni:))

   -  2008-as indulása óta a Filmrajongó 416 000 oldalletöltést produkált.

   - Sajnos a blog.hu csak limitált időszakra tekint vissza, így mindössze ezt az adatot tudom közölni: Az elmúlt egy hónap alatt a legtöbb katt a Carrie Alternatív Verzióra érkezett, bár ez betudható annak, hogy nagyon sokáig a főoldal legfelső cikke volt. A valódi első helyet a Mulholland Drive értelmezési lehetőségei kapja, második így is a Carrie, harmadik a Szamárköhögés. (A Facebookos like-okra egyelőre külön lehetetlenség rákeresni, így erről nem tudok pontos adatot szolgáltatni.)

   - A leglátogatottabb írás, mióta a belső számolót beépítették: A Mulholland Drive értelmezési lehetőségei (294 megtekintés), második Kontroll filozófiai szemmel (101), harmadik Hyppolit, a lakáj (84). [Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a megtekintések számát én magam is generálom A héten a tvben lista összeállításakor.]

     - Továbbra is a Vígjáték-kategória a legnépesebb, itt 411 cikk található.

     - A legnagyobb projekt egyértelműen a Lon Chaney-hetek volt, aminek során a XX. század elején élt legendás némafilm-színész életét boncolgató felvezető mellett öt különböző filmről jött létre írás. Második helyen a Kick-Ass 2 említhető, amire kis híján öt napom ment el, nem számítva a kedvcsináló bejegyzést; valamint említést érdemel az elsősorban külföldről beszerzett, turkálóban vásárolt dvdk megnézése, aminek köszönhetően sok részletes cikk valósult meg és több régi gazdagodott új bekezdéssel. 

1387205175718.jpg

A 2013-ban látott legjobb filmek: Jurassic Park 3D, Vonzások (Stoker). Nagy örömömre láthattam végre azt a két mozit, amiket már évek óta kerestem, az egyik a Fatherland (A Harmadik Birodalom), a másik pedig a London After Midnight 1927-ből. Különösen tetszettek még: Little Birds, The Brass Teapot, Boszorkányvadászok, Sötét zsaruk 3, Kick-Ass 2, Vágy és vezeklés, Farkas, A Kelet

A 2013-ban látott legrosszabb filmek: Greenberg (az egyetlen, ami a lehetséges 5-ből csak 1 pontot kapott), Jack & Diane (óriási csalódás volt), A legsötétebb óra (egyszerűen béna), A vámpír jele (unalmas), Ali G Indahouse (elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki, aki elmúlt 16, képes legyen élvezni), G.I. Joe: Megtorlás (iszonyatosan rossz). Többet vártam volna az alábbiaktól: A fehér zombi (legendás státusza miatt); Óz, a hatalmas (fogalmam sincs, miért:)). 

A 2013-as évben látott legfurcsább filmek: Magic Magic (borzasztóan vártam, de egyszerűen annyira ijesztő és lehangoló, hogy nem tudok rá mit mondani, plusz egy igen rossz minőségű kópiám volt belőle, ami csak még különösebbé tette az élményt), Casshern (régóta szerettem volna látni, de egyáltalán nem olyan, mint amire számítottam), Violet & Daisy (bár ez kapott pontot, de semmihez sem hasonlítható, amit eddig láttam). 

A születésnapi ünnephez ezúttal különleges módon készítek egy cikket. 2014. legnagyobb durranása mindenképpen az X-Men: Az eljövendő múlt napjai lesz, ezen felül több új film érkezik kedvenc színésznőmtől, Juno Temple-től, amiket biztosan megnézek. A listámon csupa olyan mű szerepel most már, amik még vagy nem készültek el, vagy nem mutatták be őket, a régebbi listákat pedig eltettem, egyelőre hidegen hagynak. Sajnos, ahogy a januárt láthattátok, ez az év sem fog bővelkedni új bejegyzésekben, de azért ne fordítsatok hátat a Filmrajongónak, mert folytatom a munkát!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr425807907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása